Nadciągają Demony Chaosu ??

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

kiedy mozna sie spodziewac booka do demonow w polskich sklepach hobbystycznych ?

r24d24
Plankton

Post autor: r24d24 »

24kwietnia chyba

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

10 maj

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

13 Listopada :)

Awatar użytkownika
Lukiman
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lukiman »

ech...Dl to była prawie moja 1sza armie ^^. Naszczęście potem trafiłem na O&G które są armia stworzoną dla mnie.Jednak od conajmniej roku walczyłem z myslami o zrobieniu sobie wymarzonej armii demonów.Ale wtedy Bloodthister, mój ulubiony bochater (sory, warbossowie)był wtedy strasznie plewny, tak jak armia na kornowych demcach.Z tego co widzę nadchodzący armybook da mi jednak możliwość złożenia drugiej armii która będzie świetną odskocznia od orków i goblinów.

Wkurza mnie jednak trochę że jest ostatnio modne robienie sobie armii która właśnie wyszła i "jest przegięta".A pozatym tak naprawdę ani HE ani VC ani nawet DL nie są naprawdę przegiete(poprostu trochę silniejsze od pozostałych armii).
Liczą się tylko czterej bogowie:Khorne,Tzeentch.....Gork i Mork :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Post autor: Piotrek »

Piotr3K pisze:Problemem on może być dla armii, które nie mają strzelania :P Albo mają strzelanie, ale w postaci blowpipów
No sorki , ale mr B.T jest kozakiem i byle kto mu nie podksoczy , jak nie masz armat to pech .
Jak widziałem demonami steamtanak to nie płakałem z powodu jego obecności mimo ze miał sv1+ i parę fajnych dodatkow

Awatar użytkownika
Remus
Wałkarz

Post autor: Remus »

Takie pytanie:
Czy jak z czaru stworzę horrory, i będzie ich na tyle by były 1 levelowe
to mogę nimi rzucić jeszcze czar?

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

niemożliwe, maks 12 hitów z czaru, czyli maks 4 horrory, a level od 6 jest chyba ;)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

trikk pisze:niemożliwe, maks 12 hitów z czaru, czyli maks 4 horrory, a level od 6 jest chyba ;)
Chyba tak, tak wynika z plotek. ;)
A pytanie Remusa dobre, też się z takim spotkałem, jeszcze w tej edycji legionu.

Ten czar (w porównaniu z Nurglowym) jakoś tak z pupy wygląda, jeśli chodzi o tworzenie horrorów. Max mogą 4 powstać - ni tym ćwiartkę zająć, ni tym poczarować, ni tym zdjąć szeregi. Może w marszach przeszkodzić albo szarżę odgiąć, o.

I cały czas patrzę na tego prince'a, bo dorobiłem się dwóch modeli jak chodziły za psie piniądze na allegro (zwykłego i Azazela), i jakoś nie mam pomysłu. A lubiłem wystawiać. Azazela nawet za bardzo jako Keepera nie można użyć, bo skrzydła ma. Mam jeszcze Be'lakora (przynajmniej raz nim zagrałem :) ) i odpowiednio pomalowany mógłby za BT robić (tyle ma czaszek) ale ja z kolei nie chcę jednostek Khorne'a...
Same problemy z taką zmianą armii. ;)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

W tej edycji też nie mogły rzucać czarów, bo mają zapis 'at the beginning of the magic phase a unit of horrors may cast a bound spell...'

Co do magii:
1 czar z nurgle`a wymaita
3+
Do następnej tury magii, wszystkie wrogie modele w combacie z bearerem mają WS, S, T, I and A=1...
Wejdzie raz i kazdy lord pozamiatany ;)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

trikk pisze: W tej edycji też nie mogły rzucać czarów, bo mają zapis 'at the beginning of the magic phase a unit of horrors may cast a bound spell...'
Mea culpa, nie doczytawszy.
trikk pisze: Co do magii:
1 czar z nurgle`a wymaita
3+
Do następnej tury magii, wszystkie wrogie modele w combacie z bearerem mają WS, S, T, I and A=1...
Wejdzie raz i kazdy lord pozamiatany ;)
O tak. Dlatego myślę na palanquinem, bo wtedy w base kontakcie jest nieco więcej modeli. ;) Jak do tego dodać noxious vapours, to robi się w ogóle ciekawie. Tylko ten czar musi wejść... No i koszt takiego heralda, przyjmując że ma być jeszcze BSB.
A model palanquina mam, odobne jak dość sporo archiwalnych Nurglastych. :)
EDIT:
Kensiorek pisze:mark daje ci dokladnie nic :(
A tu szkoda, mogli dać takiemu princowi z markiem jakąś drobną, a ciesząco oko zdolność np. Nurgle +1W, Tzeentch + 1PD, Khnorne +1DD lub jakiś MR wbudowany, Slaanesh ASF i byłoby nieco lepiej.

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

@KrzysiekW

z dwóch kości raczej rzadko będzie ci wchodził :cry:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

OK, źle napisałem: przeciwnik jeszcze musi wpuścić, o. :)

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Czy ktoś kto ma już podręcznik, może potwierdzić że fluff jest ten sam co w wersji work in progress?
Podręcznik jest pisany z niezłym jajem i parę rzeczy mnie tam wręcz zdziwiło.
Fluff do changelinga, bluescribes, nurglingi (mniej więcej coś o tym, że walczą między sobą żeby dobrać się do cyca Wielkiego Nieczystego), coś jeszcze pamiętam było przy giftach (nie pamiętam, a w pracy jestem). Jak przeczytam wszystkie to pewnie coś się jeszcze znajdzie.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Book od zeszłego piątku w krakowskim Bardzie. Ponoć już oficial i go sprzedają. Miałem w łapkach, widziałem, dlatego dziwię się, że jakieś 10 maje mi tu piszecie. Nie pytajcie mnie o nic, bo go uwaliłem i nic nie czytałem.

pzdr: JP

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Premiera spearheadów (w których jest book) jest 26 kwietnia i to jest najszybciej jak można legalnie dostać booka. Sprzedawanie wcześniej łamie politykę GW.
Premiera książki luzem to 10 maja.

Awatar użytkownika
Gilbert78
Warzywo

Post autor: Gilbert78 »

Hello! Dzisiaj zagram swoją pierwszą bitwę nowymi demonami. Wogóle Hordami i Bestyjami gram już jakieś 5 lat. Wystawiamy się po 2,5k punktów. Kumpel wyciągnie na stół prawdopodobnie imperium. Taki jego misz-masz, wszystkiego po trochę :P

Poniżej moja rozpiska. Chciałbym, żebyście ją jakoś skomentowali, być może jakies propozycje do zmian, albo wyłapiecie błędy. W zamyśle miałem armię ofensywną z dużą ilością fastów (i chyba taka wyszła)...

BLOODTHIRISTER - 545 PKT
dark insanity (2k6+2 ataków)
immortal fury (przerzuty trafień)
armour of khorne (zbroja 3+)

HERALD OF KHORNE - 215 PKT
firestorm blade (flaming attacks, +1 STR)
armor of khorne (zbroja 3+) bo chyba mogę powtórzyć?
great icon of despair (sztandar -2 LD, 12")

HERALD OF TZEENTCH - 185 PKT
dysk
flames of tzeentch (m.m. 1k6 str 4)
spell breaker (dispell scroll)

BLOODLETTERS - 295 PKT
20 szt + FCG
icon of endless war (+1k6 do szarży)

DEMONETTES - 235 PKT
15 szt + FCG
siren standard (trzymaj pozycję w reakcji na szarżę i brak stand and shoot)

PLAGUEBEARERS - 270 PKT
20 szt + FCG

FURIES - 240 PKT
2 x 7 szt
1 x 6 szt

FLESHHOUNDS - 250 PKT
5 szt + KARANAK

SCREAMERS - 150 PKT
5 szt

SEEKERS OF SLAANESH - 120 PKT
5 szt

łącznie, to 2493 pkt. (dzięki za zwrócenie uwagi Kensiorek) :)
ok. lataczami powinienem sobie szybko poradzić z jego ostrzałem i być może zdążyć wrócić do kanapkowania jego oddziałów od tyłu. przynajmniej taką mam koncepcję :) dużo testów dla przciwnika i ogromna mobilność armii powinna tutaj zadziałać :twisted:
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2008, o 13:45 przez Gilbert78, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

karnak jest specialem

Awatar użytkownika
Gilbert78
Warzywo

Post autor: Gilbert78 »

kurcze też tak myslałem, ale nie jest podany w dziale HERO, tylko przypisany do oddziału z adnotacją, że KARANAK może dołączyć do jednostki fleshoundów jako czempion. zresztą pies bohaterem? :P więc jak to jest? pozatym ta gra to jest podomka, także kumpel może mi wybaczy :)

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

Zla masz punktacje na oddzialach

20 furi po 12 pk to 240

wiec raczej cos trzeba dodac :) moze rydwan na heraldzie Tz ??:)

Zauwazyliscie ze przy Heraldzie Khorna nie ma firestorm blade tylko firestorm Axe ??:)

chyba trzeba bedzie uscislic ze tu chodzi o polaczony Axe of Khorn z Firestorm blade :lol2: :twisted:

ODPOWIEDZ