Ktoś tu "ominął" lekcję polskiego...Manfred pisze:zobaczcie jak ładnie ominoł kwestie maszyn

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Mój kolega ma dokładnie to samo, tylko że ma 17 lat, grał w piłke dużo, mówił, że czasami miał wrażenie jakby mu się nogi wyginałyJagal pisze:a ja Panowie własnie zaczynam roczną kuracje chrząstek w kolanach a raczej tego co po nich zostałoW Wieku 19 lat mam w kolanach krajobraz księżycowy czyli to tak jak u 60 letniego faceta...
Musze to odbudować i teraz czeka mnie rok przerwy od sportu...
To jest skutek za duzej ilosci sportów, piłka nożna+ siata+ bieganie + czasami ping pong, tance etc. Juz w 5 klasie podstawówki mialem z lewym kolanem problem przez pilke nozna. W ciagu tydonia conajmniej 2h sportów roznorakich... Po prostu zajechałem stawy ;p
No i teraz będzie trzeba bedzie sie na silke zapisac bo nic innego nie zostało, teraz drażek+pompki +brzuszki mi nie wystarczą, przywykłem do wyjątkowo dynamicznego trybu zycia...
pozdro!
Poj***ny jesteś. Jak nic nie wiesz to się nie wypowiadaj.Fensir pisze:Ja nie pakuje, bez sensowne psucie sobie organizmu.
Ciekawe, pokaż mi sportowca siłowego który skończył karierę i dożył 70 lat i nie wygląda jak wrak z człowieka.TomCio pisze:Poj***ny jesteś. Jak nic nie wiesz to się nie wypowiadaj.Fensir pisze:Ja nie pakuje, bez sensowne psucie sobie organizmu.
Sporty siłowe wpływają pozytywnie na organizm, choćby przez to że ma się mocniejsze stawy, więc nie pie***l i nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Schwarzenegger ma na razie 60 i jeszcze pożyje. Poza tym ja mówie o naturalnym bez dopingu. Lou Ferrigno też nie jest młody, a Odd Haugen w wieku pięćdziesięciu paru lat dalej tyra w stongmenach.Fanatyk pisze:Ciekawe, pokaż mi sportowca siłowego który skończył karierę i dożył 70 lat.TomCio pisze:Poj***ny jesteś. Jak nic nie wiesz to się nie wypowiadaj.Fensir pisze:Ja nie pakuje, bez sensowne psucie sobie organizmu.
Sporty siłowe wpływają pozytywnie na organizm, choćby przez to że ma się mocniejsze stawy, więc nie pie***l i nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Białka nic do tego nie mają to zwykłe odżywki, które wypełniają braki w diecie, równie dobrze możesz tak napisać o Witaminie C, że jest w tabletkach i jest nienaturalnaSiasek pisze:ale sport wyczynowy i jazda na bialkach to zupelnie co innego niz silownia codziennie po 2 godzinki.
zawodowcy spedzaja po 8-10 godzin na silowni dziennie. i to juz neijest zdrowe. wtedy siada serce, watroba a potem do trumny.
nie porownuj jednego do drugiego
Jak mówiłem, białka, gainer, carbo to jest do uzupełnienia braków w diecie, a że białka się najciężej trawią to wiadomo, ale głównie ich się nie spala na siłce tylko wpierw węglowodany, potem tłuszcz, bo białko jak wcześniej pisałem jest najciężej strawne. Białko służy jako budulec. A rośnie się od jedzenia, a nie od pakowania, trening daje tylko bodzieć, w co masz obrastać, w tym przypadku w mięśnie, a jak będziesz się obżerać bez ćwiczeń to wiadomo - w tłuszcz.Siasek pisze:no zalerzy co robisz. jesli robisz trningi na dynamike (kurde, co ja sie tego tak uczepilem?!) to krutkie serie wyciskan malych ceizarow, np. po 45 kg, po 6-8 w seri, ale trening powinine trwac przynajmniej troche ponad godzine, i dobrze robic go 6 razyw tyg.
a bialka maja duzo. zmieniaja watrobe, i niewyplukiwane woda z nerek powoduja nieodwracalne zmiany.bialka nie sa zdrowe. tzn. oczywiscie jesli umie sie ich uzywac, i sie je spala na silowni to ok (ale tez z umiarem!) a 60% typkow ktorzy kupuja bialka, to je wpie*****a i mysla ze miesnie same im urosna od opieprzania si ena kanapie