Wybory parlamentarne 2011
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Wybory parlamentarne 2011
Ale są 2 sposoby liczenia długu - rzeczywisty (ilość pieniędzy w mld) lub dług jako % PKB. A to jest pewna różnica. Niemniej aż tak tragicznie nie jest jak pisze Mateusz M.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nowi-pos ... omosc.html Piękna inicjatywa. Dziwi mnie tylko ogromna ilość ludzi z CBA, Prokuratury i innych służb startująca z list PiS. Czyżby PiS chciał rozpętać małą wojenkę ?
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nowi-pos ... omosc.html Piękna inicjatywa. Dziwi mnie tylko ogromna ilość ludzi z CBA, Prokuratury i innych służb startująca z list PiS. Czyżby PiS chciał rozpętać małą wojenkę ?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
moje miejsce jako niedoszłego prawnika jest na dnie oceanu z tymi doszłymi
na dobry początek. No może nie do końca dnie , może być pod powierzchnią ale to niewiele zmienia w sumie. Wójcio Podrapek powiedziałby utopić się możesz w kadzi jak i w kuflu piwa rzepowego.

http://www.sfora.pl/Popularny-znak-znik ... ych-a36898
ta kadencja raczej nie poprawi nam jakości życia, ale na pewno będzie śmiesznie

ta kadencja raczej nie poprawi nam jakości życia, ale na pewno będzie śmiesznie

Yudokuno, sorry, ale jak partia ma niedobory speców od gospodarki, polityki socjalnej i takie miernoty jak Fotyga czy Macierewicz to po co jej byli prokuratorzy, agenci i ludzie związani ze służbami ? Tak się składa, że przeglądałem sobie zarówno listę Warszawską jak i Wrocławską i nadspodziewanie dużo tam tego typu osób. Nie lubię teorii spiskowych, ale to jest dla mnie po prostu dziwne.
Ingen175 pisze:Yudokuno, sorry, ale jak partia ma niedobory speców od gospodarki, polityki socjalnej i takie miernoty jak Fotyga czy Macierewicz to po co jej byli prokuratorzy, agenci i ludzie związani ze służbami ? Tak się składa, że przeglądałem sobie zarówno listę Warszawską jak i Wrocławską i nadspodziewanie dużo tam tego typu osób. Nie lubię teorii spiskowych, ale to jest dla mnie po prostu dziwne.

...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

- Infernal Puppet
- Masakrator
Żaden spisek, taka partia po prostu.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Uczono mnie ,że z kobietami trzeba się zgadzać zawsze
ale czasem po prostu nie można odpowiedzieć inaczej jak : http://www.youtube.com/watch?v=XZxzJGgox_E
Czy ja gdzieś użyłem słowa "spisek" ? To już sobie sama Yudokuno wymyśliła.

Czy ja gdzieś użyłem słowa "spisek" ? To już sobie sama Yudokuno wymyśliła.
Ej ale jaka piękna inicjatywa? Czy ktoś doczytał ten art. czy tylko nagłówki czytacie??
Kolesie z żadną inicjatywą nie wystąpili tylko dostali pismo z kancelarii sejmu, że jako prokuratorzy nie mogą pełnić mandatu posła i prokuratora jednocześnie. To jest napisane jak wół w konstytucji. Tyle wiem sam, bo niedawno nawet ją czytałem. Natomiast powołują się oni na jakieś uchwały Krajowej Rady Prokuratury jakoby w stanie spoczynku mogli wykonywać mandat posła/senatora. Otóż źródłem prawa w Polsce nie są żadne uchwały lecz przede wszystkim Konstytucja następnie Ustawy, Ratyfikowane Umowy Międzynarodowe, akty prawa miejscowego i Rozporządzenia. Chyba tyle. Na pewno żadne uchwały prokuratorów vs Konstytucja. Ale co ja tam wiem...
Ale ja tam się nie znam na połączeniach prokurator/poseł, więc głębiej wchodzić w temat nie będę lecz z mego punktu widzenia wygląda mi, że oni się nie mają zamiaru zrzekać wynagrodzenia lecz po prostu ratować sobie dupy aby w ogóle pełnić mandat posła. Poza tym na Prawie Pracy kiedyś mnie uczono, że nie można się zrzec wynagrodzenia, więc nie wiem czy w ogóle mogą tak "wspaniałomyślnie" tak zrobić ;p
Poza tym, nie wiem jak to, że startowali z list PiS ma się do ogólnego zakazu manifestowania poglądów politycznych przez funkcjonariuszy RP...
Kolesie po prostu wybrali 14tys prokuratorskie czy 12 poselskie...hmmm. To zrzekniemy się wynagrodzenia posła! Ale, potem jakoś się je wypłaci zaległe po 4 latkach, or smth
Kolesie z żadną inicjatywą nie wystąpili tylko dostali pismo z kancelarii sejmu, że jako prokuratorzy nie mogą pełnić mandatu posła i prokuratora jednocześnie. To jest napisane jak wół w konstytucji. Tyle wiem sam, bo niedawno nawet ją czytałem. Natomiast powołują się oni na jakieś uchwały Krajowej Rady Prokuratury jakoby w stanie spoczynku mogli wykonywać mandat posła/senatora. Otóż źródłem prawa w Polsce nie są żadne uchwały lecz przede wszystkim Konstytucja następnie Ustawy, Ratyfikowane Umowy Międzynarodowe, akty prawa miejscowego i Rozporządzenia. Chyba tyle. Na pewno żadne uchwały prokuratorów vs Konstytucja. Ale co ja tam wiem...
Ale ja tam się nie znam na połączeniach prokurator/poseł, więc głębiej wchodzić w temat nie będę lecz z mego punktu widzenia wygląda mi, że oni się nie mają zamiaru zrzekać wynagrodzenia lecz po prostu ratować sobie dupy aby w ogóle pełnić mandat posła. Poza tym na Prawie Pracy kiedyś mnie uczono, że nie można się zrzec wynagrodzenia, więc nie wiem czy w ogóle mogą tak "wspaniałomyślnie" tak zrobić ;p
Poza tym, nie wiem jak to, że startowali z list PiS ma się do ogólnego zakazu manifestowania poglądów politycznych przez funkcjonariuszy RP...
Kolesie po prostu wybrali 14tys prokuratorskie czy 12 poselskie...hmmm. To zrzekniemy się wynagrodzenia posła! Ale, potem jakoś się je wypłaci zaległe po 4 latkach, or smth

Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Stan spoczynku to substytut emerytury dla sędziów i prokuratorów. Ja osobiście nie widzę problemu w tym, że de facto emerytowany prokurator będzie zasiadał w parlamencie. A uchwała imo trafnie tłumaczy konkretne znaczenie przepisów.Kolesie z żadną inicjatywą nie wystąpili tylko dostali pismo z kancelarii sejmu, że jako prokuratorzy nie mogą pełnić mandatu posła i prokuratora jednocześnie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Spoko myślałem że stan spoczynku to raczej coś a'la dłuższy urlop, tylko w tej kwestii zastanawia mnie czemu nawet sami prokuratorzy piszą, że przydałoby się uregulowanie prawne w tej kwestii ;p Ale nie chce mi się wczytywać w ich ustawy/uchwały, więc tylko powiem, że z żadną "inicjatywą" panowie nie wyskoczyli więc się nie podniecać ;p
To może coś na rozluźnienie ? : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Qxj5qy4_u8
Łał, po raz pierwszy od dłuższego czasu, zgadzam się z tobą całkowicie!Jankiel pisze:A mnie tam wali religia w szkołach, byleby nie była w srodku lekcji. Normalne zajecia pozalekcyjne.
Krzyze w przestrzeni publicznej tez mi nie przeszkadzają, jest mi obojętne, co tam wisi na ścianie.
Ale podatki i finansowanie powinni mieć na ogólnych zasadach, jak wszystkie organizacje zajmujące się działalnością dobroczynną i gospodarczą. Nie widze tez nic niestosownego w tym, ze księża mieszają sie w politykę - ich prywatna sprawa. Homoseksualiści mają prawo się wypowiadać i robić parady równości, to czemu kolesie w czarnych sukienkach mają być tych praw pozbawieni? To taka sama grupa jak wszystkie inne.

Podpis niezgdony z regulaminem forum
no popatrz - ja też. WyjątkowoOrris pisze:Łał, po raz pierwszy od dłuższego czasu, zgadzam się z tobą całkowicie!Jankiel pisze:A mnie tam wali religia w szkołach, byleby nie była w srodku lekcji. Normalne zajecia pozalekcyjne.
Krzyze w przestrzeni publicznej tez mi nie przeszkadzają, jest mi obojętne, co tam wisi na ścianie.
Ale podatki i finansowanie powinni mieć na ogólnych zasadach, jak wszystkie organizacje zajmujące się działalnością dobroczynną i gospodarczą. Nie widze tez nic niestosownego w tym, ze księża mieszają sie w politykę - ich prywatna sprawa. Homoseksualiści mają prawo się wypowiadać i robić parady równości, to czemu kolesie w czarnych sukienkach mają być tych praw pozbawieni? To taka sama grupa jak wszystkie inne.

...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Haha, macie tutaj piękna inicjatywę: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... slem_.html
Chyba jednak nawet prokuratorzy wykiwali swych kolegów i się wypieli na poprzednią "uchwałę" i jej interpretację przez Święczkowskiego i Barskiego. Ciekawe co teraz zrobią...
Chyba jednak nawet prokuratorzy wykiwali swych kolegów i się wypieli na poprzednią "uchwałę" i jej interpretację przez Święczkowskiego i Barskiego. Ciekawe co teraz zrobią...
No dobra, pora na odrobinę konkretów odnośnie finansowania kościoła : http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,1049 ... n=FB_TokFm
Swoją drogą te 6 tys. proboszcza to jest spora kasa, a do tego ma ulgi podatkowe.
Swoją drogą te 6 tys. proboszcza to jest spora kasa, a do tego ma ulgi podatkowe.
aha, jednak prywatna to prywatna, a mówienie ludziom na ambonie (czyli w czasie pracy?!), że jak zagłosują na xx to pójdą do piekła to już nie jest ich prywata wg mnie.Jankiel pisze:A mnie tam wali religia w szkołach, byleby nie była w srodku lekcji. Normalne zajecia pozalekcyjne.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Ambona chyba nie jest państwowa
Ich Kościoły więc mogą sobie głosić w nich co im się tylko zamarzy
A tak po za tym, to nie demonizujmy już tak tych księży, bo w zdecydowanej większość z nich zachowała się jak najbardziej odpowiednio w sprawie ostatnich wyborów, tzn ograniczyli się do przypomnienia że trzeba iść na wybory i wybrać kandydata którego każdy z wyborców uważa za najlepszego, i tyle.

Ich Kościoły więc mogą sobie głosić w nich co im się tylko zamarzy

A tak po za tym, to nie demonizujmy już tak tych księży, bo w zdecydowanej większość z nich zachowała się jak najbardziej odpowiednio w sprawie ostatnich wyborów, tzn ograniczyli się do przypomnienia że trzeba iść na wybory i wybrać kandydata którego każdy z wyborców uważa za najlepszego, i tyle.