KRAKOWSKA LIGA BATTLA - 1.11.2011
Re: KRAKOWSKA LIGA BATTLA - 1.11.2011
Jasne, wybór formatu należy do was, ja niczego nie będę narzucał
Proszę o jaknajwięcej głosów powiedzmy do końca tego tygodnia.
Proszę o jaknajwięcej głosów powiedzmy do końca tego tygodnia.
Wisła Kraków.
Odnośnie terminu to trzeba dać ok tydzień czasu graczom na zapisanie się do ligi - wiem z doświadczenia z turniejami że czasem różnie z tym bywa - dlatego lepiej wydłużyć termin
Wisła Kraków.
Chęć jest, a i być może zdołałbym raz w tygodniu te 3 godzinki poświęcić ludkom.
Co do formatu to 2800 euro brzmi ok. Co prawda drugiej klopy nie zmieszczę ale będzie to wystarczająca bliskie Silesiana, żeby mnie cieszyło.
Co do formatu to 2800 euro brzmi ok. Co prawda drugiej klopy nie zmieszczę ale będzie to wystarczająca bliskie Silesiana, żeby mnie cieszyło.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
- Paraszczak
- Falubaz
C'mooon dawać 2800...wyciągać te figurki z piwnic! Odkurzać halabardników i inny syf!
Zajebisty pomysł ileż mozna grac rozpa ksero na 2400 .
Dowali sie wiecej fajnego smiecia ktory moze cos powalczyc.
Dowali sie wiecej fajnego smiecia ktory moze cos powalczyc.
Pf, szczerze to wolałbym coś w okolicy 1,8-2,2k pograć. 2 powody:
I. Nie każdy ma czas zagrać 3-4h bitwę w tygodniu = problemy z umówieniem na konkretny termin.
II. Niech i młodsi gracze też pograją, przy okazji zróbmy ukłon w ich stronę i niech graja sobie nawet na samych kartonikach, w V widziałek kilku nowych młodszych graczy, pojawiają sie raz na jakiś czas. Środowisko niech sie rozwija.
Do tego moga być zasady Euro, bądź para-Euro.
I. Nie każdy ma czas zagrać 3-4h bitwę w tygodniu = problemy z umówieniem na konkretny termin.
II. Niech i młodsi gracze też pograją, przy okazji zróbmy ukłon w ich stronę i niech graja sobie nawet na samych kartonikach, w V widziałek kilku nowych młodszych graczy, pojawiają sie raz na jakiś czas. Środowisko niech sie rozwija.
Do tego moga być zasady Euro, bądź para-Euro.
xYz
No to mamy 6 głosów na 2800 euro (Kuba P., Stone, Karpiu, Dydek, PSz i ja), 5 głosów na 2400 euro (Piotrek, Fluff, Suchy, Xier, Panter) i Gremlina za małymi punktami.
Ze swej strony dodam jedynie, że jeżeli młodziki mają przychodzić z kartonikami to akurat im będzie lotto czy format na duże czy na małe punkty, karton jest tani. Inna sprawa, że gra z nowym graczem może potrwać 4h nawet na 1600 punktów.
Ze swej strony dodam jedynie, że jeżeli młodziki mają przychodzić z kartonikami to akurat im będzie lotto czy format na duże czy na małe punkty, karton jest tani. Inna sprawa, że gra z nowym graczem może potrwać 4h nawet na 1600 punktów.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
Max pulap punktowy nie ma granicy Z Fluffem gralismy kiedys na ok 30K na strone tak tam bylo duzo kminieniapanterq pisze:Zgadzam się w sumie z Gremlinem - w/g mnie 2400 euro to maksymalny pułap punktowy.
-
- Falubaz
Nie wejdzie? Jesteś pewien? A to że odblokowywuje to Lordów na smokach z nowych booków, że DE mają i hydre i 2 bolce, że nowe armie mają dobry bonus, a stare tylko problem co zrobić z tymi ptk. Dotego jakbyś rozwiązał problem armii które na euro mają dodatkowe ptk? Co TK,ONG,WE,HE grają na 2900-3000 pts? Zastanów się Kuba. Pozdrawiam - Grajmy Euro!Paraszczak pisze:@Bretonnian Zastanów się co zmieni zwiększenie punktów z 2400 na 2800.
-w Core idzie 100 ptk
-w Hero i Lord po 50 ptk
- w Special+Rare 200ptk
Nie wolno dodawać wcześniej zabronionych: Hydr, Steam Tanków, unitów powyżej kosztu 450, Abomek i wielu, wielu innych rzeczy. Te 400 punktów nie stworzy potworków - i tak je wsadzimy w raczej "normalne" unity a przynajmniej będzie format odświeżony.
@Piotr...patrz wyżej...Ja również popieram Euro...ale nie chce znów grać pierdyliarda bitew z rozpiskami złożonymi dokładnie w ten sam deseń. Euro jak najbardziej - ale odświeżone!
W jaki sposob lord na smoku na 2400 niby sie nie miesci skoro skladasz go za niecale 600? wiec majac 700 zmiescisz tyle samo bo za 100 pkt nie wsadzisz drugiego lorda. Ja tam mam starego book'a i jakos nie widze problemow w co wsadzic te dodatkowe 400pkt. Dodatkowe pkt tak jak sa po odpowiednio 100 i 200 z tym ze 3000 dla np WE nie zwieksza limitu speciali i rar'ow.Bretonnian pisze:Nie wejdzie? Jesteś pewien? A to że odblokowywuje to Lordów na smokach z nowych booków, że DE mają i hydre i 2 bolce, że nowe armie mają dobry bonus, a stare tylko problem co zrobić z tymi ptk. Dotego jakbyś rozwiązał problem armii które na euro mają dodatkowe ptk? Co TK,ONG,WE,HE grają na 2900-3000 pts? Zastanów się Kuba. Pozdrawiam - Grajmy Euro!Paraszczak pisze:@Bretonnian Zastanów się co zmieni zwiększenie punktów z 2400 na 2800.
-w Core idzie 100 ptk
-w Hero i Lord po 50 ptk
- w Special+Rare 200ptk
Nie wolno dodawać wcześniej zabronionych: Hydr, Steam Tanków, unitów powyżej kosztu 450, Abomek i wielu, wielu innych rzeczy. Te 400 punktów nie stworzy potworków - i tak je wsadzimy w raczej "normalne" unity a przynajmniej będzie format odświeżony.
@Piotr...patrz wyżej...Ja również popieram Euro...ale nie chce znów grać pierdyliarda bitew z rozpiskami złożonymi dokładnie w ten sam deseń. Euro jak najbardziej - ale odświeżone!
Jeszcze jakies pseudo problemy?
Pozdrawiam - Grajmy Euro na 2800
zwiększenie formatu spowoduje odpadnięcie przynajmniej kilku osób. Nie odpowiada to ani naszemu klubowi ani naszemu sponsorowi "V". Musimy promować młodych w Krakowie ,żeby nie powtórzyła się sytuacja. Odbudowa gruzów środowiska Krakowskiego jeszcze długo potrwa ale i tak jest lepiej.
13 macie poważny turniej na Strychu- wyżyjecie się! W październiku zrobimy Wam kolejny - na poważne punkty!. Odpuście duże punkty na Ligę.
13 macie poważny turniej na Strychu- wyżyjecie się! W październiku zrobimy Wam kolejny - na poważne punkty!. Odpuście duże punkty na Ligę.
- Paraszczak
- Falubaz
Na 2400 DE też maja 2 Bolce i Hydrę...Bretonnian pisze: DE mają i hydre i 2 bolce
-
- Falubaz
Złóż sobie grywalnego smoka Chaosu czy VC za te pts. Nie wiem Dydu co ci tak bardzo na tych 2800 zależy, przecież dla WE im większe pts tym gorzejDydu pisze:W jaki sposob lord na smoku na 2400 niby sie nie miesci skoro skladasz go za niecale 600? wiec majac 700 zmiescisz tyle samo bo za 100 pkt nie wsadzisz drugiego lorda. Ja tam mam starego book'a i jakos nie widze problemow w co wsadzic te dodatkowe 400pkt. Dodatkowe pkt tak jak sa po odpowiednio 100 i 200 z tym ze 3000 dla np WE nie zwieksza limitu speciali i rar'ow.Bretonnian pisze:Nie wejdzie? Jesteś pewien? A to że odblokowywuje to Lordów na smokach z nowych booków, że DE mają i hydre i 2 bolce, że nowe armie mają dobry bonus, a stare tylko problem co zrobić z tymi ptk. Dotego jakbyś rozwiązał problem armii które na euro mają dodatkowe ptk? Co TK,ONG,WE,HE grają na 2900-3000 pts? Zastanów się Kuba. Pozdrawiam - Grajmy Euro!Paraszczak pisze:@Bretonnian Zastanów się co zmieni zwiększenie punktów z 2400 na 2800.
-w Core idzie 100 ptk
-w Hero i Lord po 50 ptk
- w Special+Rare 200ptk
Jeszcze jakies pseudo problemy?
Pozdrawiam - Grajmy Euro na 2800
RE Kuba - tak mieści się na euro ale punktowo zajmują za dużo także raczej ludzie tego nie mieszczą w rozpach.
2800 Euro dające bonusowe punkty kilku słabszym armią są imo bezsensu.
Kuba podał fajen argumenty ku temu formatowi, ale uważam że te ograniczenia są zrobione pod 2400 i nie ma co kombinować z dopasowywaniem ich do 2800.
Sam jestem za 2400 Euro, ale nie chcę żeby mój głos (jako najprawdopodobniejszego organizatora) był znaczący (bo podniosą się głosy że narzucam, co już ktoś pisał). Euro jest w obecnej chwili najlepszym formatem turniejowym.
Odnośnie młodych graczy, to trójka którą mamy - która uczestniczy w krakowskich turniejach - bez problemu rozpisze się na 2400, więc argument mniejsze punkty - więcej graczy jest dla mnie słaby.
Kuba podał fajen argumenty ku temu formatowi, ale uważam że te ograniczenia są zrobione pod 2400 i nie ma co kombinować z dopasowywaniem ich do 2800.
Sam jestem za 2400 Euro, ale nie chcę żeby mój głos (jako najprawdopodobniejszego organizatora) był znaczący (bo podniosą się głosy że narzucam, co już ktoś pisał). Euro jest w obecnej chwili najlepszym formatem turniejowym.
Odnośnie młodych graczy, to trójka którą mamy - która uczestniczy w krakowskich turniejach - bez problemu rozpisze się na 2400, więc argument mniejsze punkty - więcej graczy jest dla mnie słaby.
Wisła Kraków.