Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Nowe HE - 8 ed.

Post autor: Semi »

ale jest subtelna roznica miedzu orlem a fenikes... orlem sie odgina a feniksem niekoniecznie...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

a ja sądzę że nic z tego co mówi Furion od wczoraj nie jest prawdą i jestem gotów się założyć... ogólnie nie podoba mi się ten dowcip bo bazuje na marzeniach graczy he :(... można się śmiać chwilę ale ciągnięcie tego tak długo jest już po prostu nie smaczne.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Furion mam nadzieję, że jeśli to żart to jutro napiszesz prima aprilis, a nie, że będziesz nas trzymał w niepewności.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Klafuti pisze:
el Victor pisze:oglądnąłem filmik furiona i kudłatego

jak to możliwe, aby frost fenix kosztował 48 pkt i był 100x lepszy od orzełka... ?

albo totalna niekonsekwencja ze strony GW (granicząca z idiotyzmem.... albo wyprodukowali już milion partii tych boxów)

przecież to byłoby chore - 2 jednostki w tej samej sekcji rare... zwykły orzeł tak jaki był za 50 pkt dalej i mega wypas frost fenix lepszy o niebo pod każdym względem statystyk z wypas zasadami, sejwem i w ogóle cuda na kiju za 48 pkt..... eeeee.... to jakaś ściema :P
Bo musisz wystawić te skrajnie nieklimatyczną jednostkę. Z tego co się orientowałem, do tej pory feniksy w świecie warhammera występowały w ilościach kilku sztuk i ukrywały się po jakichś świątyniach itp. A teraz ich legiony zakryją słońce. :roll:
No i super :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Klafuti pisze:Z tego co się orientowałem, do tej pory feniksy w świecie warhammera występowały w ilościach kilku sztuk i ukrywały się po jakichś świątyniach itp. A teraz ich legiony zakryją słońce. :roll:
Może i żyje ich niewiele, ale kto powiedział, że w twojej armii ma nie wystąpić w danym momencie połowa całej populacji na przykład? To tak jak ze Steam Tankami w Imperium, których zdaje się jest co najwyżej 8, a jakoś jeden gracz jest w stanie wystawić nawet 4, czyż nie? ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

Wlasnie robilem pozadki i natknalem sie na 5ed karty do high magica
Jak myslicie ktore z 5ed czarow trafia do 8ed?

Apotheosis - rip, w 6" od maga wskrzeszamy poleglego herosa z calym ekwipunkiem, wskrzeszony jest duchem wiec ma feara. Jak sie rozproszy czar heros znika...

Fiery Convocation - takie nasze flamsy

The Tempest - rip, zakaz latania, -2 to hit in shooting, trzeba zdac LD aby sie ruszyc i maszyny dostaja D6 S7

Hand of glory - rip, w 12" wszystko staje sie ITP

Deadlock - taki nasz Vaul

Glamour of Teclis -rip, odzial przeciwnika zdaje LD jak nie zda my mozemy go ruszyc

Coruscation of Finreir - rip, mag moze latac, dostaje 2+ save, nie ma ograniczen zasiegopwych na czary

Banishment - hity dla demonow w 12", zle lory dispelluje na 4+

Assult of stone - klasyk, przesuwa gorke i wyplaca hity jak cos stalo na niej, 2D6 woundow bez sava

Drain Magic - dodatkowym efektem bylo to ze wszyscy magowie na 4+ tracili lvl, high elfy na 6+

imo Apotheosisi moze sie znalesc w nowym booku, oczywiscie bardziej przystosowane do edycji
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

czy ja wiem czy feniksy są rzadkie w Indu robi się na nie polowania i ten warmaerrowy marco polo zachwalał ich delikatne mięso na dworze cesarza kataju
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Mnie tam i tak najbardziej leżą te Lodowe. Nie mówię tutaj o zasadach i klimacie High Elves, bo tego nie oceniam w tym momencie, ale pasuje to na przykład do tego skąd się mój Nick wziął poniekąd. Zresztą kiedyś, gdy jako mały chłopiec oglądałem Pokemony, to najbardziej lubiłem właśnie Articuno :mrgreen:
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Ja się cieszę, że wogóle coś się w HE dzieje, bo już nie miałem "weny" jeżeli chodzi o granie. łuki+wl były do zrzygania... Jak grałem na smoku a nie na arcym to przynajmniej były te emocje związane z 700pkt modelem:P
Ja przytocze taki fragment z polskiego filmu:

"- Są smoki?
- Smoków nie ma, ale też jest zajebiście" :wink:
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
krzychoss
Falubaz

Post autor: krzychoss »

Tu jest fajny dowcip co do helfów nowych dopiero;D Warto otworzyć sobie hehehe;D
http://themawhammerplog.yolasite.com/

Dajmy spokój tam nic się nie pokrywa z plotkami praktycznie, a do tego nowe modele są nieużyte, mogli sie bardziej postarać;D

Awatar użytkownika
Zaleś
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Zaleś »

Co do tych"newsów" Furiona Shrine of Loec to taka mała podpowiedz że jesteśmy robieni w balona? Dla mniej zorientowanych we fluffie He Loec to mniej więcej odpowiednik Lokiego w mitologi nordyckiej . Kim był Loki chyba przypominać nie trzeba.;p

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Loki jak Loki
ale Loec to bóg-trefniś, żartów itp. chyba wiele z nim mają wspólnego war dancerzy, SM już mniej jako elfy poszukujące ukrytej wiedzy itd.
Więc trafne spostrzeżenie i porównanie mniej-więcej również na miejscu ale chyba Loec nie ma chęci zdetronizowania Asuryiana i reszty? ;) ale GW to GW, nieprawdaż? :D

Jak to był żart, to to był cudowny żart, ot 2 dni szybciej zleciały na czekanie na booka, no popatrzmy już jest prawie, że drugi kwietnia, już tak nie długo :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

ciekawe ile setek postów ten "news" wywołał na świecie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

mogliby tak poczekac z tydzień dwa, bo tak to zaraz emocje opadną i znów będzie nudne czekanie :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

no ale 1.04 jest jeden ;)

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Ale w tym roku nieaktualny ;)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Ok, co by nie przedłużać Waszej agonii:
Wszystko co widzieliście w poprzednim video to kompilacja fikcji i kreatywności.

Dziękuję wszystkim którzy dali się nabrać, dziękuję za wszystkie PMki w stylu "Furion, wyślij PDF, nikomu nie powiem".
Gdybym miał wkleić listę osób, co dały się nabrać, to musiałbym skopiować prawie cały ranking ligi :D

Następne video będzie na poważnie i bez kitu. Howgh!
Tutaj macie jeszcze bonusową sekretną scenę, jedną z wielu usuniętych:
http://www.youtube.com/watch?v=KYXD5UpJ ... e=youtu.be

Jak daliście się nabrać - łapka w górę!
Jak nie daliście się nabrać - to napiszcie "I knew it!" w komentarzu. No i łapka w górę, a co!

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

No trzeba przyznać że narobiliście sporego namieszania. Konspiracja zaplanowana, przygotowana i wykonana z rozmachem. Mimo 1.04 i związanej z tym podejrzliwości dałem się nabrać. Gratki za inicjatywę =D>
To teraz przydałoby się ustalić który zestaw plotek jest 'na serio' :wink:

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

To co na innych forach pokroju Warseera :P

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

fenixy to pewnik, ale ich staty oraz umiejętności bliżej nieznane
choć furion z kudłatym zrobili naprawdę majstersztyk, to zdjęcie jest prawdziwe - choć chłopaki mają ogromne umiejętności (w tym - aktorskie) i chęci, to tego zdjęcia by (chyba :D) nie spreparowali

poza tym widać po stylu GW, że zdjęcia oryginałka

koszt fenixa będzie na luzie 70-100 pkt z pewnością ;] jak usłyszałem furiona - 48pkt/model od razu czerwona lampka i kawa się wylała :D - gdybyście chłopaki dali tylko bardziej realny koszt tej jednostki w stylu 70-100 to pewnie tez bym łyknął to wideo jak cała reszta ;)

najlepszy kułady: "zjeba*eś... :D" - leżałem ze śmiechu 2 min przy tym filmiku ;)
łapka ode mnie poszła na obydwa filmy ;]
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

ODPOWIEDZ