Figurki Ignis & Rakso - 23.08.16
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
To ja się wypowiem krytycznie dla odmiany.
Nie będę mówił na temat techniki i staranności gdyż tu chyba nie mam nic do dodania poza tym co napisali inni.
Jednak ten płaszcz mi się strasznie nie podoba.
I to z zupełnie innego powodu niż technika.
Ten smoczek na płaszczu jest tam wciśnięty na siłę do tego stopnia, że zaprzecza jakimkolwiek logicznym zasadom umieszczania tego typu obrazów na odzieży - jest wciśnięty gdzieś z dołu w rogu ... co więcej ucięty (gdyż tak faluje płaszcz i tak było zapewne artystce wygodnie go namalować). Wyobraź sobie taki wizerunek np na koszulce
Smok ten powinien być umieszczony w centralnej części płaszcza - tak zrobił by koleś szyjący i przygotowujący płótno. Jednak umieszczenie go tam było by wyjątkowo pracochłonne i trudne dla malarza (gdyż trzeba by było uwzględniać to w jaki sposób płaszcz jest pogięty)
Uważam więc, że albo na płaszczu powinien byc umieszczony inny wzór (prostszy jak np jakieś zawijaski itp od dolnej - łatwej do malowania strony) albo cóż masa wysiłku i smok w centrum z uwzględnieniem zagięć.
Tak jak jest teraz wygląda IMO wciśnięty na siłę ... trochę śmiesznie
Nie będę mówił na temat techniki i staranności gdyż tu chyba nie mam nic do dodania poza tym co napisali inni.
Jednak ten płaszcz mi się strasznie nie podoba.
I to z zupełnie innego powodu niż technika.
Ten smoczek na płaszczu jest tam wciśnięty na siłę do tego stopnia, że zaprzecza jakimkolwiek logicznym zasadom umieszczania tego typu obrazów na odzieży - jest wciśnięty gdzieś z dołu w rogu ... co więcej ucięty (gdyż tak faluje płaszcz i tak było zapewne artystce wygodnie go namalować). Wyobraź sobie taki wizerunek np na koszulce
Smok ten powinien być umieszczony w centralnej części płaszcza - tak zrobił by koleś szyjący i przygotowujący płótno. Jednak umieszczenie go tam było by wyjątkowo pracochłonne i trudne dla malarza (gdyż trzeba by było uwzględniać to w jaki sposób płaszcz jest pogięty)
Uważam więc, że albo na płaszczu powinien byc umieszczony inny wzór (prostszy jak np jakieś zawijaski itp od dolnej - łatwej do malowania strony) albo cóż masa wysiłku i smok w centrum z uwzględnieniem zagięć.
Tak jak jest teraz wygląda IMO wciśnięty na siłę ... trochę śmiesznie
Ogólnie to dzięki wszystkim za miłe słowa
Wiesz ja widziałam mnóstwo koszulek z nadrukiem z boku,na dole,z ukosa, więc wszystko zależy od fantazji autora.
Taki był zamysł z umiejscowieniem tej panienki i tak też go zrealizowałam. Podobać się nie musi, choć faktycznie na kartce zdecydowanie łatwiej się rysuje, maluje,więc wyszło jak wyszło.
taa... tylko że to nie miał byc smoczek...Gogol pisze: Ten smoczek na płaszczu jest tam wciśnięty na siłę do tego stopnia, że zaprzecza jakimkolwiek logicznym zasadom umieszczania tego typu obrazów na odzieży - jest wciśnięty gdzieś z dołu w rogu ... co więcej ucięty (gdyż tak faluje płaszcz i tak było zapewne artystce wygodnie go namalować). Wyobraź sobie taki wizerunek np na koszulce
Wiesz ja widziałam mnóstwo koszulek z nadrukiem z boku,na dole,z ukosa, więc wszystko zależy od fantazji autora.
Taki był zamysł z umiejscowieniem tej panienki i tak też go zrealizowałam. Podobać się nie musi, choć faktycznie na kartce zdecydowanie łatwiej się rysuje, maluje,więc wyszło jak wyszło.
przyznac musze iz jestem ukontentowany rozwaze szybszy powrot na lono ojczyzny
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
+1SexRocket pisze:hmm... jak na "panienke" to niezbyt wyszlo ale jak na smoczka wyglada rewelacyjnie
Nie wnikam. Slepy jestem
Generalnie jak zwykle super, ale bardzo nie lubie dodawania tych blikow tym mega jasnym odcieniem osatniego highlighta - skrzydla sa wycieniowane bardzo ladnie i imho naprawde nie sa potrzebne na nich te kreski...
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Takie bliki pasowałyby na szkło, albo jakiś płynny materiał, a nie na skórę :< Mimo wszystko b. ładne choć może trochę monotonne. I jeszcze zastanawiam się, czemu ta harpia po lewej ma na lewej ręce ten niebieski?
No i przydały by się większe zdjęcia, bo na tych mało widać.
No i przydały by się większe zdjęcia, bo na tych mało widać.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.