Rozpiski :)
Moderator: Shino
Oj tam zaraz slabe Wszystko zalezy od paringu ... Na szybko cos takiego (mala liczka z naszym lorem, bo musze miec pewnosc, ze bede mial obszarowe strzelanie, spowalnianie, debuff do T). Najfajniej rozpa sklada sie po wywaleniu wezy, ale wtedy trzeba liczyc sie z brakiem jakiejkolwiek kontry
Ewentualnie stalki 6,6 i 3...
Liche High Priest: Lvl.4, Talisman of Preservation, Neferra's Scrolls of Mighty Incantations.
Liche Priest: Lvl.1, Nehekhara, Dispel Scroll.
10 Skeleton Archers
10 Skeleton Archers
10 Skeleton Archers
10 Skeleton Archers
10 Skeleton Archers
10 Skeleton Archers
10 Skeleton Archers
10 Skeleton Archers
20 Skeleton Warriors
5 Skeleton Horsemen
5 Skeleton Horsemen
5 Necropolis Knights
6 Sepulchral Stalkers
5 Sepulchral Stalkers
4 Sepulchral Stalkers
Casket of Souls
Casket of Souls
Screaming Skull Catapult
Screaming Skull Catapult
---2680 pkt.
Ewentualnie stalki 6,6 i 3...
Liche High Priest: Lvl.4, Talisman of Preservation, Neferra's Scrolls of Mighty Incantations.
Liche Priest: Lvl.1, Nehekhara, Dispel Scroll.
10 Skeleton Archers
10 Skeleton Archers
10 Skeleton Archers
10 Skeleton Archers
10 Skeleton Archers
10 Skeleton Archers
10 Skeleton Archers
10 Skeleton Archers
20 Skeleton Warriors
5 Skeleton Horsemen
5 Skeleton Horsemen
5 Necropolis Knights
6 Sepulchral Stalkers
5 Sepulchral Stalkers
4 Sepulchral Stalkers
Casket of Souls
Casket of Souls
Screaming Skull Catapult
Screaming Skull Catapult
---2680 pkt.
Widze,ze doskonale wiesz, ktorymi rozpiskami ile przegralem bitew Chyba logiczne, ze skoro ciagle kombinuje i cos zminiam to nie wszystko sie sprawdza...
Oto chodzi że wrzucasz kosmiczne rozpiski, a nie opisujesz bitew. Nie wiem ile przegrałeś, bo tego nie opisujesz tylko spamujesz. Patrzyłem kilka stron rozpisek - 0 wniosków. Może chociaż jakaś relacja z turnieju taką rozpą? Kaleson przynajmniej opisał jak mu się to niesprawdziło i jak ewoluował jego styl gry. U Ciebie to kolejna rozpa wklejona z army buildera, bez urazy ale ile można pisać rozpiski do jakiś kmin które może i ładnie wyglądają na papierze,a nikt tym nigdy nie grał na poważnie.
Wrzucasz te 3x stalkery po raz kolejny, ale nie dowiedzieliśmy się w końcu czy kiedykolwiek coś zrobiły. Po co więc mamy pisać te same komentarze po raz kolejny do kolejnej rozpy.
Wrzucasz te 3x stalkery po raz kolejny, ale nie dowiedzieliśmy się w końcu czy kiedykolwiek coś zrobiły. Po co więc mamy pisać te same komentarze po raz kolejny do kolejnej rozpy.
Gdzie tu kosmos, bo nie jarze? No chyba, ze nie kosmiczna to standard na light...Oto chodzi że wrzucasz kosmiczne rozpiski,
Prosze Cie nie porownuj mnie do Kalesonera, ktory nie dosc, ze jest dobrym graczem to cisnie turniejowo (ja nie jestem graczem turniejowym, ale jak juz gram to na wszystkie turniejowe zasady/mete zazwyczaj).Może chociaż jakaś relacja z turnieju taką rozpą? Kaleson przynajmniej opisał jak mu się to niesprawdziło i jak ewoluował jego styl gry.
Przeciez wystarczy kulnac sobie na "sucho" i juz bedziesz wiedzial co robia i z jakim oddzialem Nawet Kalesoner pomimo kiepski rezultatow uwazal, ze rozpa ma potencjal. Najlepiej skreslac z automatu przez 1-2 krzywe statystycznie akcje (wysadzenie maga i sypniecie calej armii itp.). Rownie dobrze wykopia mi sie wszystkie tam gdzie chce w 2 turze i rzuce po 30 hitow... nic tylko grac Prosze Cie ...Wrzucasz te 3x stalkery po raz kolejny, ale nie dowiedzieliśmy się w końcu czy kiedykolwiek coś zrobiły.
Czy ktos Cie zmusza Dzial praktycznie martwy, jedynie od czasu do czasu ktos jakas rozpe wrzuci, a ty spinasz o jakis spam lolPo co więc mamy pisać te same komentarze po raz kolejny do kolejnej rozpy.
Dobra nie drapcie się dziewczyny.
Moja rozpa okazała się niewypałem. Czynnik losowy doprowadziłem w niej do absurdu. Mimo wszystko czysto teoretycznie mam kilka uwag do rozpiski Szczurka.
Jesli grasz na stalkerach, to zależy Ci na szybkim ich wykopaniu, w związku z tym musisz mieć mało wystawień, żeby móc zacząć. Każda tura ruchu przeciwnika zanim wyjdą stalkerzy to dla Ciebie groźba machy w plecy. Dlatego za odgnaczki powinny sluzyć kawalerie w skaucie, a wystawienia trzeba zredukowac do tych niezbędnych. Czyli spam łuków robi staroegipskie Na-RA. Do tego duży mag przy 2 kaszkietach? no nie sądzę. 2lvl z nehekharą i koniec. Albo jeden kaszkiet spada. Tura magii w której rzucasz z 2 kości dodatkowy ruch i z tego co zostało 2x LoD wyglada spoko. Za zaoszczędzone punkty dałbym necrosfinksa, albo wiecej necropolisów.
Moja rozpa okazała się niewypałem. Czynnik losowy doprowadziłem w niej do absurdu. Mimo wszystko czysto teoretycznie mam kilka uwag do rozpiski Szczurka.
Jesli grasz na stalkerach, to zależy Ci na szybkim ich wykopaniu, w związku z tym musisz mieć mało wystawień, żeby móc zacząć. Każda tura ruchu przeciwnika zanim wyjdą stalkerzy to dla Ciebie groźba machy w plecy. Dlatego za odgnaczki powinny sluzyć kawalerie w skaucie, a wystawienia trzeba zredukowac do tych niezbędnych. Czyli spam łuków robi staroegipskie Na-RA. Do tego duży mag przy 2 kaszkietach? no nie sądzę. 2lvl z nehekharą i koniec. Albo jeden kaszkiet spada. Tura magii w której rzucasz z 2 kości dodatkowy ruch i z tego co zostało 2x LoD wyglada spoko. Za zaoszczędzone punkty dałbym necrosfinksa, albo wiecej necropolisów.
troche spi ten dzial.
Pruszkow gra teraz na male pkt z lordami, ale wciaz 2 maszyny max
bylem 4 na 18 osob moimi TK wiec chyba spoko.
na 1300pkt mam teraz nowa kmine, prince i 40 szkieli papa
Lord:
hiero, 4lvl, scroll, ring fireball = 260pkt
Core:
19x luki z championem = 124pkt
5x luki konne = 70pkt
5x luki konne = 70pkt
5x konni = 60pkt
5x konni = 60pkt
Special:
scorpion = 85pkt
scorpion = 85pkt
warsphinx ,roar = 230pkt
Rare:
casket = 135pkt
klopa, czachy = 120pkt
razem 1299pkt
kombinuje jak 2 swinie upchnac ale brakuje pkt...
2 skory to must have moim zdaniem
Pruszkow gra teraz na male pkt z lordami, ale wciaz 2 maszyny max
bylem 4 na 18 osob moimi TK wiec chyba spoko.
na 1300pkt mam teraz nowa kmine, prince i 40 szkieli papa
Lord:
hiero, 4lvl, scroll, ring fireball = 260pkt
Core:
19x luki z championem = 124pkt
5x luki konne = 70pkt
5x luki konne = 70pkt
5x konni = 60pkt
5x konni = 60pkt
Special:
scorpion = 85pkt
scorpion = 85pkt
warsphinx ,roar = 230pkt
Rare:
casket = 135pkt
klopa, czachy = 120pkt
razem 1299pkt
kombinuje jak 2 swinie upchnac ale brakuje pkt...
2 skory to must have moim zdaniem
- Kacpi 1998
- Masakrator
masz raptem jedną jednostkę do walki i maszyny\odginaczki, potrzeba jakiś rydwanów\2 sfinksa\knightów bo sfinks dostanie z działa i odginasz do końca gry
Trafiasz na woch, doch, i pozamiatane. 40 szkieletów w fcg w hordzie plus wlocznie oraz prince dają radę. Sprawdzałem wiele razy i nie zawiodłem się
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
40 szkieletów w fcg w hordzie plus wlocznie oraz prince to właściwie to samo, co 40 włóczników HE, tylko słabsze. Nikt nie wystawia włóczników HE, bo ewidentnie nie dają rady. 40 szkieli może się sprawdzić tylko do przetrzymania czegoś na dwie tury.beszcza pisze:Trafiasz na woch, doch, i pozamiatane. 40 szkieletów w fcg w hordzie plus wlocznie oraz prince dają radę. Sprawdzałem wiele razy i nie zawiodłem się
Równo 1300 pkt jest też to:
Hiero, 4lvl, scroll 235pkt
15 luki ,champ, muzyk 110pkt
3 charioty 165pkt
3 charioty 165pkt
Scorp 85pkt
Scorp 85pkt
Sphinx, roar 230pkt
Casket 135pkt
Klopa 90pkt
Mozna tez wywalic 3 rydwany i odchudzić luki, wtedy 3 weze wejda.
I to będę testowal
Lepsza niz wersja na konnych?
Hiero, 4lvl, scroll 235pkt
15 luki ,champ, muzyk 110pkt
3 charioty 165pkt
3 charioty 165pkt
Scorp 85pkt
Scorp 85pkt
Sphinx, roar 230pkt
Casket 135pkt
Klopa 90pkt
Mozna tez wywalic 3 rydwany i odchudzić luki, wtedy 3 weze wejda.
I to będę testowal
Lepsza niz wersja na konnych?
- Kacpi 1998
- Masakrator
tak, jednostki podstawowe w tk powinny wynosić maks 25% bo speciale mamy fajne
@ Mateo- Fajna rozpiska.
Ja poszedłem dzisiaj na turniej czymś takim:
1 Liche Priest @ 130.0 Pts
General; Hierophant; Lore Table; Lore of Nehekhara; Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
1 Ramhotep the Visionary @ 110.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Light Armour
1 Casket of Souls @ 135.0 Pts
4 Necropolis Knights @ 270.0 Pts
Spear; Musician
30 Tomb Guard @ 420.0 Pts
FCG
5 Skeleton Horse Archers @ 70.0 Pts
15 Skeleton Archers @ 120.0 Pts
FCG
Models in Army: 69
Total Army Cost: 1600.0
1- Chaos Dwarves 0:20 .. snajperka z kaszkiet - BUM! - Słonko przez węże i kolejny Kaszkiet - Ciach! - i na koniec snajperka w hierofante. W 3 turze nie był co ze mnie zbierać.
2- Mirror z Kotsonem - byłem przekonany że pokonam mnie doświadczeniem, ale udało mi się ukraść zaczynanie co jak zawsze w tym scenariuszu sporo komplikuje. 20:0
3- HE - B&G na poziomi rozpiski kolega miał słabo, generał latał na smoku, udało mi sie go zabić już w 2 turze 20:0
Fajnie się grało czymś takim, polecam taką zabawe
Ja poszedłem dzisiaj na turniej czymś takim:
1 Liche Priest @ 130.0 Pts
General; Hierophant; Lore Table; Lore of Nehekhara; Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
1 Ramhotep the Visionary @ 110.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Light Armour
4 Necropolis Knights @ 270.0 Pts
Spear; Musician
30 Tomb Guard @ 420.0 Pts
FCG
15 Skeleton Archers @ 120.0 Pts
FCG
Models in Army: 69
Total Army Cost: 1600.0
1- Chaos Dwarves 0:20 .. snajperka z kaszkiet - BUM! - Słonko przez węże i kolejny Kaszkiet - Ciach! - i na koniec snajperka w hierofante. W 3 turze nie był co ze mnie zbierać.
2- Mirror z Kotsonem - byłem przekonany że pokonam mnie doświadczeniem, ale udało mi się ukraść zaczynanie co jak zawsze w tym scenariuszu sporo komplikuje. 20:0
3- HE - B&G na poziomi rozpiski kolega miał słabo, generał latał na smoku, udało mi sie go zabić już w 2 turze 20:0
Fajnie się grało czymś takim, polecam taką zabawe
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !