Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Rasti »

Bo dostał z podręcznika SoM. 8)

To zmniejszenie kosztów to chyba lekka kpina... 10 czy 15 pts mniej? Z 50 w dół byłoby stosowne.

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

o jakim zmniejszeniu kosztów mówicie?
tzn. np w Beastach Cygory z AB będą tańsze?
czy mowa tylko o tych branych jako dodatek z Booka Storm of Magic?

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

Mowa o branych z podręcnika SoM.
Można więc żywić nadzieję, że w AB potworki będą jeszcze tańsze, bo np. hydra w podręczniku SoM kosztuje 220pktów (a nie 175 tak jak w AB), w ogóle potworki sa trochę droższe...

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Ale obnizenie pkt cygora i gorgony ukazuje wlasnie jak na szybkiego robili beast podrecznik nie myslac zbytnio :oops: Moze niedlugo beda turnieje na SOM zamiast ejro :mrgreen:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

grałem w SoM i powiem wam że jak dla mnie bez większej rewelacji... turniejowo do ogarnięcia ale na 2800 / 2900 żeby to miało jakiś większy sens... bo niektóre czary są po prostu przegięte bardziej niż się wydaje ale globalnie nie wiele zmieniają na takie pkt.

jedyne co bym chciał z SoM to koszty pkt. potworków, czyli tak jak ktoś napisał powyżej cygor i ghorgon tańsze hydra droższa i tak dalej...

e ewentualnie można by robić taki jeden scenariusz na masterach

pozdrawiam

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Co sądzicie o harpiach ze SoM z magicznym flamingiem na eteryki? Nie mam zbyt wielkiej praktyki w spotkaniach na stole z nimi. Wydają się być dobrym wyborem, 12p/szt i nie zajmują wartościowych punktów z przedziału special units.

Jaka jest praktyka wystawiania eteryków i ile harpii będzie potrzebnych, by ich zmóc.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Na SoM wogóle sie nie znam :(

Mam pytanie to towarzyszy: Opłaca wam sie grać na 2 klasycznie złożonych dużych krowach ? czy jednak duży mag i 1 duża krowa ?
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Malagor
Mudżahedin

Post autor: Malagor »

zdecydowanie wolę zestawienie duża magiczna koza i duża krowa :P

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Dibo pisze:Na SoM wogóle sie nie znam :(
Toż w skrócie opisałem to co potrzebne. Harpia 1p droższa niż podręcznikowa z flamingiem i MA. Nie wiem tylko w jakich grupach puszcza się eteryki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Dibo pisze:Na SoM wogóle sie nie znam :(
wydaje mi się i tak to mało istotne go nie sądzę by SoM było poduszczone do turniejowych rozgrywek :roll:
Dibo pisze:Mam pytanie to towarzyszy: Opłaca wam sie grać na 2 klasycznie złożonych dużych krowach ? czy jednak duży mag i 1 duża krowa ?
z jednej strony to dwie duże krówki do duży problem dla przeciwników bez armat ale z drugiej strony to duży szami = lepszy dispel i mozliwości na +3A +3S czy smoka który też ładnie młóci ... jestem pod kopką tylko jeszcze nie wiem pod którą ;)

chyba jednak wygrywa u mnie wersja dwa doombulle :twisted:

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Khumanor pisze:wydaje mi się i tak to mało istotne go nie sądzę by SoM było poduszczone do turniejowych rozgrywek :roll:
Czasami przeżywam traumę czytając takie posty. Płyń z nurtem, ja schowam się w sobie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Iddqd pisze:
Khumanor pisze:wydaje mi się i tak to mało istotne go nie sądzę by SoM było poduszczone do turniejowych rozgrywek :roll:
Czasami przeżywam traumę czytając takie posty. Płyń z nurtem, ja schowam się w sobie.
nie wiem o co Tobie chodzi za bardzo :P

czy o składnie czy o to że mówię jak to raczej będzie wyglądało, nie wyrażając swojego poglądu na tą sprawę, osobiście uważam że można by zrobić jakiś dodatkowy slot 25% na monstery z SoM ale z drugiej strony te potworki będą żałośnie się powtarzały jak kanony z DoW w 7ed. :roll:

więc wolał bym jednak żeby na turniejach były czyste AB niż brudzić i tak mało zmyślnymi jednostkami, nie które są ciekawe jak już zauważono te harpie u bestii są nie co przydatne bo mamy mało MA, ale takie potworki jak horror-coś-tam który ma jak krzyk jak banshy tylko zamiast +2 jest + tyle ile ma W czyli 6, średnio na turę chodzi heros z 3W z 10LD ma to sens? albo wielkie sawny chaosu z 7T 6S ( nie pamiętam dokładnie ) za jakieś marne pkt. :?

jedynie co bym chciał z SoM to pkt. kosztowy naszych rarów nie wiele pkt. ( 10 i 15 z tego co pamiętam ) ale przynajmniej kosztują tyle ile powinny kosztować ( no może nie do końca ) :lol2:

ps.: zrobiłem zajebistą rozpiskę wszystko wymaksowane to co chciałem :D będzie niezła jazda :twisted:

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Podziel się Khumanorku...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

nie :P

hmm.. jak znasz moje preferencje to myślę, że dasz radę zgadnąć ;)

Awatar użytkownika
Wilczek.
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek. »

Jak malujecie swoje bestie? Ja chce żeby moje były brązowe, brunatne itp, ale cały czas za ciemne wychodzą....
Ma ktoś jakiś dobry sposób na rozjaśnienie brązu? Bo jak uskuteczniam "swoje rozjaśnianie" to z tego wszytskiego kupa wychodzi...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

jak chcesz brązowe tonacje zachować, mieszaj kolory z szarym troszkę zielonego, albo też zółty ale bez przesady bo jak piszesz gówno z tego wyjdzie, są 3 różne brązowe GW i łanie też przechodzą między sobą :)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Ja moje zwierzątka mam w tonacji czarno-szarej coś jak u Kurska z tym że on ma armie strikte czarną. Brązowawe to ja mam tylko kopyta i rogi taże nie pomogę ale Khuman ma racje z tymi brązowymi.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Wilczek.
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek. »

A czarne nie wychodzą za ciemne? Myślałem też właśnie o czarno-szarych z czerwonym futrem, myśle, że fajnie by to wyglądało

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Moonclaw przywołujący k3 meteorytów musi je wbić w jeden cel, czy może wybrać różne? Strzały rozpatrywane są jak katapa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

mogą lecieć w każdy inny cel :)

ODPOWIEDZ