Poradnik poczatkujacego lizaka
Moderator: Ziemko
Re: Poradnik poczatkujacego lizaka
W booku Emp jest kreska przy LD, co oznacza, że nie ma.
Bijąc w ten model, bijemy raczej w czołg, a nie inżyniera, jak dla mnie to czołg ma autodeada.
Tak samo maszyny i charioty.
Bijąc w ten model, bijemy raczej w czołg, a nie inżyniera, jak dla mnie to czołg ma autodeada.
Tak samo maszyny i charioty.
Ostrze działa tak jak kiedyś - po trafieniu wróg wykonuje ld test, jeśli nie zda - umiera. FAQ zmienił to, że modele bez własnej wartości ld, jak np. screaming bell, uznawane są za takie, które automatycznie nie zdają ld testu i idą do piachu po dostaniu hita z tego mieczyka.Mapet pisze:to już nie trzeba ranić? jak to tak? nie ogarniam tej kuwety;)
To co każdy wkleja od razy do rozpu Lorda z Blade of realitis i dawnstonem? Save na 1 z przerzutem, t5, w3, a5, i automatyczne zabijanie rydwanów, czołgów, dzwonków, maszyn, itp
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Jak wy chcecie w 600 punktach przeznaczonych na lordów zmieścić takiego koksa i slanna naraz ?
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Unnamed2400 Pts - Lizardmen Army
1 Saurus Oldblood @ 281.0 Pts
Shield
The Blade of Realities [75.0]
Dawnstone [25.0]
1 Cold One @ [0.0] Pts
1 Slann Mage-Priest @ 315.0 Pts
General; 1 Discipline; Magic Level 4; Battle Standard
# Focused Rumination [0.0]
Plaque of Tepok [15.0]
Models in Army: 0
Total Army Cost: 596.0
Tak o
1 Saurus Oldblood @ 281.0 Pts
Shield
The Blade of Realities [75.0]
Dawnstone [25.0]
1 Cold One @ [0.0] Pts
1 Slann Mage-Priest @ 315.0 Pts
General; 1 Discipline; Magic Level 4; Battle Standard
# Focused Rumination [0.0]
Plaque of Tepok [15.0]
Models in Army: 0
Total Army Cost: 596.0
Tak o
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Pronto W sumie to ma szansę nieźle siekać wszelkie potworu w stylu hydr i abominacji. Jak ma się sprawa ze smokiem? Unmodified leadership dla niego to profilowe, czy jeźdźca jako oddziału?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Ja w sumie nie jestem przekonany co do tego zabijania czołgów, rydwanów i maszynek na hita. Oni mają jakiś ld w profilu (np. w przypadku czołgu to ld inżynierka który w nim siedzi), natomiast dzwonek jak i jego rat ogre crew maja "-" przy ld (podobnie furmanka i plague monk crew).
Poza tym zwykłe maszynki nie powinny schodzić na hita, bo w cc bije się po załogantach, a oni mają normalnie ld.
Poza tym zwykłe maszynki nie powinny schodzić na hita, bo w cc bije się po załogantach, a oni mają normalnie ld.