Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
taa, ale trzeba pamiętać o range (zasięgach) bo kilka ma 18" ino... ;P
Mam pytanie (może i głupie )- przy użyciu Divination Orb dostaję dodatkową kostkę rozproszenia tylko w przypadku rzucania czaru przez przeciwnika na 4 kostkach lub więcej ???? (bo rozumiem,że więcej niż 3 kostki to właśnie 4 lub więcej )
Zastanawiam się właśnie czy to brać i da się kiedyś tego użyć ?
Zastanawiam się właśnie czy to brać i da się kiedyś tego użyć ?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Dobrze rozumiesz. Przedmiot bardzo mało przydatny, bo i tak jesli czar wyjdzie na takiej ilosci kostek przeciwnikowi, to bardzo często jest IFka, albo czar na którego lepiej użyć scrolla, jak infernal gateway czy wind of undeath.
Dzięki Kalesoner -zostaje przy standardowych dwóch DS-ach.
Pytanie teraz takie do "wyjadaczy" - co wogóle jest sens brać na małe punkty dla czarodziejki 2lvl (oprócz obstukanych 2 Dispel Scrolli) ???
Są jakieś alternatywy ? Co polecacie ?
Pytanie teraz takie do "wyjadaczy" - co wogóle jest sens brać na małe punkty dla czarodziejki 2lvl (oprócz obstukanych 2 Dispel Scrolli) ???
Są jakieś alternatywy ? Co polecacie ?
Ogólnie to nie ma chyba ze grasz na 2óch czarodziejkach, wtedy mozesz dac jednej scrolla i kijek. 3ci bohater to juz wedle uznania
Nie chodzi mi o 2 czarodziejki tylko o jedną z drugim levelem. Sorki Gremlin załapałem o co ci biega jak przeczytałem jeszcze raz to zdanieGremlin pisze:Ogólnie to nie ma chyba ze grasz na 2óch czarodziejkach, wtedy mozesz dac jednej scrolla i kijek. 3ci bohater to juz wedle uznania
EDIT !
Pytanko o generała bo ma być z najwyższym Ld, ale chyba gdzieś czytałem o tym, że Noble nie może być generałem To jak to w końcu jest ????
Generałem musi być bohater z najwyższym Ld, generałem nie może być alter i tyle.
Co do czarodziejek – na 2k+ nie ma sensu bawić się w 2x2lvl.
Generalnie nie można się bawić w magię jak jest tak słaba że standardowa antymagia ją niszczy.
Na dwóch magiczkach na 2lvl gram często poniżej 2k(do tego treemen, BS ze Spitzów i można poczarować).
Co do czarodziejek – na 2k+ nie ma sensu bawić się w 2x2lvl.
Generalnie nie można się bawić w magię jak jest tak słaba że standardowa antymagia ją niszczy.
Na dwóch magiczkach na 2lvl gram często poniżej 2k(do tego treemen, BS ze Spitzów i można poczarować).
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Dobra czy w tej poniższej rozpisce (części rozpiski) jest OK ???
1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2;
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 * Noble @ 133 Pts
General; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20]
Hail of Doom Arrow [30]
1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2;
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]