Galeria jak c'tan chlapie farbą...

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Galeria jak c'tan chlapie farbą...

Post autor: ctan »

taki chopek "Co ja pacze" eksperymentalnie pomaziany... Takie trochę inne podejście do figsa ;)

Obrazek
http://www.fantasygames.com.pl
Mój ranking na CMoN Obrazek

Nie maluję figsów na zamówienie.Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Podejście ciekawe. :D
Jednak najbardziej z tego wszystkiego przykuły moją uwagę te oczy na podstawce ;)

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Miazgaaa te gałki oczne wymiatają tak samo jak i cała figsa
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

Rasti pisze:Podejście ciekawe. :D
Jednak najbardziej z tego wszystkiego przykuły moją uwagę te oczy na podstawce ;)
Oczy właśnie do dupy wyszły na zdjęciach, na żywo są bardzo błyszczące i tęczówki nie są takie ciemne, mają przede wszystkim różne kolory. Robiłem fotki 4 razy, za 4 już odpuściłem... ;)

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Zajebisty wyszedł :)
Patrz ctan, nasze kobity na basenach, aerobikach a my nolifujemy przy plastikowych figurkach..

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

swietny! jak to czlowieka mozna zaskoczyc - model nurglowy, a malowanie zrobilo z niego championa tzeentcha :D

ukradne Ci pomysl na oczka na tym modelu i ogolna tzeentchowosc :D

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Model jest mega. =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Mi się najbardziej podoba, że spod niektórych rozdarć skóry też wyzierają oczka :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Oczka są odjazdowe, kolorystyka gostka ok =D> . Jedynie mógłbyś go trochę upaćkać krwią, bo teraz zbyt kontrastuje czystością z podstawką, na której jest jatka :wink:

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

podstawka mega :D
sam bohater osobiście sie nie podoba ale ma super malowanie a są gusta i guściki wiec to nie mi ma się podobać :D

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

leże i kwiczę :D

Oczy domyślam się wyglądają na żywo lepiej mimo że nawet na zdjęciach kopią zadek.
Roz....ś mnie tą podstawką! :D

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Koza super, Nurglak także, oczy to świetny pomysł i coś świeżego. Głowa dla mnie ciut za duża z tymi rogami, ale za sam pomysł masz brawa :)

Oczywiście dla mnie za mało krwi, zwłaszcza na toporze ;)

Odnośnie tutorialu z lawą: proponuję używać także kulek do wciągania wilgoci. Dodawane są często do butów albo obudów komputerowych w woreczkach :) Masz od razu różne rozmiary i oszczędzasz czas na stygnięcie GS-u, no i sam GS :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Slaine Mac Roth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Slaine Mac Roth »

Odniosę się do całokształtu Twojej galerii:

niesamowicie inspirująca!

Wiadomo, prace bywaja lepsze, mniej lepsze, ale fakt jest taki, ze jak nie mam weny do malowania, to sobie odpalam Twoją galerię i jeśli jest cos nowego (a zazwyczaj jest), dostaje kopa i biorę warsztat w garść.
Bardzo podoba mi się Twój styl i pomysły.
Może kiedys będzie okazja gdzieś sie spotkać, chętnie uścisnąłbym Twoją dłoń.
Jesli byłbyś na Master of Imagination, to byłoby fajnie, ja postanowiłem, że choć maluję zupełnie przeciętnie i nieporównywalnie z topowymi artystami, to chciałbym wziąc udział i przy tej okazji zobaczyć prace innych na żywo, moze zdobyc jakieś nowe doświadczenia etc...
Oczy właśnie do dupy wyszły na zdjęciach, na żywo są bardzo błyszczące i tęczówki nie są takie ciemne, mają przede wszystkim różne kolory. Robiłem fotki 4 razy, za 4 już odpuściłem...
Ja myslę, ze problem nie lezy w zdjęciach, lecz w tym jak je obrabiasz. Wydaje mi się, że bawisz się suwakiem kontrastu, tak aby wyciągać highlighty i pogłębiać cienie, a zatem warto byłoby miejscowo rozjaśniać zdjęcia, albo zwiększać całkowita ekspozycję.

Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

Sławol pisze:Koza super, Nurglak także, oczy to świetny pomysł i coś świeżego. Głowa dla mnie ciut za duża z tymi rogami, ale za sam pomysł masz brawa :)

Oczywiście dla mnie za mało krwi, zwłaszcza na toporze ;)

Odnośnie tutorialu z lawą: proponuję używać także kulek do wciągania wilgoci. Dodawane są często do butów albo obudów komputerowych w woreczkach :) Masz od razu różne rozmiary i oszczędzasz czas na stygnięcie GS-u, no i sam GS :)
Eeeee, nie musisz czekać aż kulki z GS-u będą twarde, po prostu zalewasz je na żywca wikolem, wikol jak stwardnieje to i gs też. Nie miałem akurat nic innego pod ręką tylko gs ;)
Slaine Mac Roth pisze:Odniosę się do całokształtu Twojej galerii:
niesamowicie inspirująca!
Wiadomo, prace bywaja lepsze, mniej lepsze, ale fakt jest taki, ze jak nie mam weny do malowania, to sobie odpalam Twoją galerię i jeśli jest cos nowego (a zazwyczaj jest), dostaje kopa i biorę warsztat w garść.
Bardzo podoba mi się Twój styl i pomysły.
Może kiedys będzie okazja gdzieś sie spotkać, chętnie uścisnąłbym Twoją dłoń.
Jesli byłbyś na Master of Imagination, to byłoby fajnie, ja postanowiłem, że choć maluję zupełnie przeciętnie i nieporównywalnie z topowymi artystami, to chciałbym wziąc udział i przy tej okazji zobaczyć prace innych na żywo, moze zdobyc jakieś nowe doświadczenia etc...
bardzo możliwe, że pojawię się na MoI w tym roku, ale to jeszcze nic nie wiadomo, zależy czy będę miał z czym przyjechać, bo z pustymi rękami to tak trochę bez sensu na konkursidło iść.

Fajnie, że się motywujesz, ja mam podobnie, zamiast się demotywować "ojej, ja tak nie potrafię, moje figsy są do dupy", chcesz się nauczyć na tyle żeby wyrównać do poziomu a później go przeskoczyć. Częściej spotykam się z przypadkiem demotywującym niestety - a szkoda.

Dobra, to teraz czas na czołga, czołg jest do kompletu do wcześniejszego Rhino/Razora, ten sam klyjent. Za niedługo pokażę figsy ze startera do 40k :)

Obrazek

Awatar użytkownika
ThePozbud
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: ThePozbud »

Cud miód i orzeszki! :D Ale moim zdaniem brakuje zadrapań i obić farby w strategicznych miejscach tzn. na tych "wypustach/zębach" włazów bocznych i przedniego imo jak ta klapa się otwiera i uderza o ziemię/skałki/podłoże to tam tych zdrapań powinno być najwięcej :)
'Rise and rise again until lambs become lions.'

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Kolejny konkretny czołg od Ciebie ;)
Tylko szkoda, że wszystkie takie same... Ciśnij plague mamuta!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Rasti pisze:Kolejny konkretny czołg od Ciebie ;)
... Ciśnij plague mamuta!
+1

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Tylko szkoda, że wszystkie takie same...
Zajebistość produkowana taśmowo. 8)

Awatar użytkownika
Konrad
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Konrad »

Mega =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

jakby mieć taką armię SW pomalowaną przez Ciebie.... 0 jaaaaaa..............

dam znać jak wygram w końcu w lotka :D

ODPOWIEDZ