A więc jak jest z tym s&s?
Moderator: Ziemko
Tylko razorki mogą/muszą. Salki nie.Daw pisze:Powiedzcie mi czy Salki mogą robić stand and shoot? Nie mogę tego nigdzie znaleźć... gram dzisiaj bitewkę tylko trochę nierówną bo z mojej strony VC jest 3k pts a po drugiej 3,5k pts![]()
A więc jak jest z tym s&s?
Haga z kociołkiem odrazu spada od pitki, seer z dzownkiem testują - seer na swojej I dzwonek na I tego szczuro ogra czy co tam siedzi. Casket - pewny nie jestem tutaj ale jeśli to maszyna to automatycznie spadaDonderwolf pisze:3. troszkę wybiegnę poza ramy lizaków - wg RB maszyna automatycznie oblewa wszystkie testy poza T oraz Ld... wiadomo, że cały model pada - wraz z obługą... a co z np Witchką w kociołku, Grey Seerem na dzwonku lub Lich Priestem w Castet of Souls?! traktowani są jako obsługa - i też wyparowują, czy zdają osobno testy np I z pitki?!
1. Odkąd znów gram na TG wolę cube. W kluczowych sytuacjach może ratować tyłek. Tak jak pisze Ziemko - ze slanem samopas odrzucanie 6tek to must-have.Donderwolf pisze:nie wiedziałem gdzie pisać to tutaj skrobnę.
1. w 8ed (na ETC) zagrałem już z 20bitew... połowa na odrzucaniu 6tek, połowa na minimum jednym scrollu.
pytanie do was - ku czemu się bardziej skłaniacie? z jednej strony odrzucanie 6tek wypas - przeciwnik IF nie będzie miał... ale przy ciągłym mierzeniu zasięgów dość łatwo nam wróg może uciec.
z drugiej strony mimo wszystko DS czasami się przydaje!
2. czy dorzut kości do czaru ma jeszcze sens? max 2 na turę magii nie robi za dużej różnicy. przy rzucanych ~4 czarów na turę ma to sens... przy 2/3 zadaję sobie pytanie nad sensem brania tego (w końcu 50pkt!!)
3. troszkę wybiegnę poza ramy lizaków - wg RB maszyna automatycznie oblewa wszystkie testy poza T oraz Ld... wiadomo, że cały model pada - wraz z obługą... a co z np Witchką w kociołku, Grey Seerem na dzwonku lub Lich Priestem w Castet of Souls?! traktowani są jako obsługa - i też wyparowują, czy zdają osobno testy np I z pitki?!
kocioł i casket są maszynami na 101% dzwon z tego co pamiętam też.zembol pisze:3. Casket, kocioł i dzwon nie są maszynami.
tylko tutaj pojawia nam się problem z 1 arcane itemem... czy Slann z 5 czarami - bez rączej i bez Fedbacka ma sens?!Ziemko pisze:2. Dorzuty sa dobre - nawet 2, tylko trzeba to wziac razem z dodatkowym czarem - losujesz 5 - z reguly bedziesz mial jeden dublet, wiec wybierzesz to czego potrzebujesz.
polecam przeczytać erratę wydaną przez GW do DE.The WariaX pisze:Wg RB Kocioł jak i dzwonek to unique, a nie żadna machina.
No i według uściśleń jaką ma wielkość (1, 2, 3)? Czy po prostu oblicza się jego LOS jakby TG nie było?Page 43 – Slann Mage-Priests, Guardians
Change “Because of this, his line of sight is worked out as if
the Mage-Priest himself were a large target” to “Because of
this, assume the Mage-Priest is floating just above the heads of
the models in his unit when working out his line of sight.”
Faktycznie, to ciekawe, bo w bestriuszu mają unit type: uniqe i dopiero faqi to zmieniają.Donderwolf pisze:kocioł i casket są maszynami na 101% dzwon z tego co pamiętam też.zembol pisze:3. Casket, kocioł i dzwon nie są maszynami.