kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
A jak ktos Ci wybije cala jednostke to skad mierzysz? 

1. Czy heros z na potworze który został zaszarzowany przez rydwan to kto dostaje impacty ? Ponoc tylko potwor wierzchowiec ? - Gdzie jest to napisane ?
2. Czy Demoinczne Maszyny Choas Dwarfow - typu Eartshejk badz Death Rocket (majace zasade Monsters and Handlers) po zaszarozowaniu przez rydwan impacty otrzymuje tylko maszynka czy obsluga rowniez (jak przy ostrzale) ?
3. Czy Earthshejk lub DeathRoket moga sptrzelac po ruchu ? Moim zdaniem tak bo nie sa War Machnia a Monster and Handlers.... pytanie drugie czy moga strzelac po ruchu marszowym ?
4. Czy w ukladzie oddzialu
XXXXXX
XXXXX
dostaje bonus za szereg czy nie ?
2. Czy Demoinczne Maszyny Choas Dwarfow - typu Eartshejk badz Death Rocket (majace zasade Monsters and Handlers) po zaszarozowaniu przez rydwan impacty otrzymuje tylko maszynka czy obsluga rowniez (jak przy ostrzale) ?
3. Czy Earthshejk lub DeathRoket moga sptrzelac po ruchu ? Moim zdaniem tak bo nie sa War Machnia a Monster and Handlers.... pytanie drugie czy moga strzelac po ruchu marszowym ?
4. Czy w ukladzie oddzialu
XXXXXX
XXXXX
dostaje bonus za szereg czy nie ?
Mylisz się. Wszystko w dół. Podręcznik -> Rydwany -> Opis impactówLaik pisze:1. rozlosowuje się jak ze strzelania
Wyjątkiem jest stegadon (ma własny zapis dotyczący impaktów).
Bo moderator się obija i nie zamknął żadnego z nich.Afro pisze:tak z ciekawości, dlaczego nie zadajecie tych pytań w istniejącym już temacie, o prawie takiej samej nazwie?

O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Rulebook, s. 63, Impact Hits:
"Impact hits against a unit of troops are distibuted like shooting"
Rulebook, s. 67, Monsters & Handlers:
"When shooting at such units, the rules vary depending on the size of monster and number of handlers"
Krótko: zależy od oddziału Monsters & Handlers.

"Impact hits against a unit of troops are distibuted like shooting"
Rulebook, s. 67, Monsters & Handlers:
"When shooting at such units, the rules vary depending on the size of monster and number of handlers"
Krótko: zależy od oddziału Monsters & Handlers.

- Infernal Puppet
- Masakrator
Takie śmieszne pytanie mnie naszło - mamy minosa z ramhornem, wpada na niego odział z czempionem ( powiedzmy wojaków chaosu ), czempion rzuca challenge, minos przyjmuje. Ileś ataków trafia, ileś rani, a ataki za zdane armour save-y zabijają czempiona. Czy minos moze bić po odziale, czy dalej masakruje martwego już czempiona nabijajac tylko overkilla ?
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

overkill, to dalej jest challange
trueŻaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz...
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację
jako że shino odmawia współpracy to zapytam was wszystkich.
czy używając spirit sworda taka broń WE ^^. rany jakie wbijam z przerzucania się LD +d6 mogą iść w oddział tzn.
np szarżuję kolesiem w ghule zabijam 5 bo tyle razy trafiłem i dorzucam się na ld ,które ghule mają 5 a ja 10 więc w teorii wygrywam z nimi o 5 i czy te rany idą w tych kolesi co zabiłem już normalnie czy przeskakują na oddział zabijając ich w pi...du
czy używając spirit sworda taka broń WE ^^. rany jakie wbijam z przerzucania się LD +d6 mogą iść w oddział tzn.
np szarżuję kolesiem w ghule zabijam 5 bo tyle razy trafiłem i dorzucam się na ld ,które ghule mają 5 a ja 10 więc w teorii wygrywam z nimi o 5 i czy te rany idą w tych kolesi co zabiłem już normalnie czy przeskakują na oddział zabijając ich w pi...du
zabijasz max tyle guli ile masz ataków - w opisie mieczyka jest "the enemy tha suffers 1 or more unsaved wound " i tak dalej dalej efekt z d6 + LD - czyli każdy z pechowych guli dostaje dodatkowy efekt, co suma sumarum nic nie zmienia - podobnie jest np z flail of skulls.runepriest pisze:jako że shino odmawia współpracy to zapytam was wszystkich.
miłego,
Ż.
Nie.Tandor92 pisze:Para broni ręcznych daje dodatkowy atak, para pistoletów też, więc posiadając pistolet+broń ręczną dostaje się dodatkowy atak?
Każdy model posiada broń ręczną (no poza monsterami, itp) dokupienie mu 1 pistoletu nie wpływa na jego ilość ataków w CC.
RB jest w tej sprawie dość jasny - dopiero 2 lub więcej pistoletów daje bonusowy atak w CC i liczy się jak 2HW
Gogol, nie mieszaj.
Strona 56 RB, Pistol (Hand-To-Hand)
"In close combat, the heavy butt of a pistol can be used as a club, counting exactly like a hand weapon".
Dalej jest opisana też dwóch pistoletów i tego, że liczą się jako 2x hand weapon.
W tej samej ramce u góry stoi, w temacie Fighting with two hand weapons:
"This could include a sword in each hand, an axe and sword, or any combination of hand weapons".
Zatem, skoro gość ma hand weapon, do tego ma pistolet, który "counting exactly like a hand weapon" i aby zyskać atak ma "any combination of hand weapons" to niby czemu nie miałby dostać ataku?
Strona 56 RB, Pistol (Hand-To-Hand)
"In close combat, the heavy butt of a pistol can be used as a club, counting exactly like a hand weapon".
Dalej jest opisana też dwóch pistoletów i tego, że liczą się jako 2x hand weapon.
W tej samej ramce u góry stoi, w temacie Fighting with two hand weapons:
"This could include a sword in each hand, an axe and sword, or any combination of hand weapons".
Zatem, skoro gość ma hand weapon, do tego ma pistolet, który "counting exactly like a hand weapon" i aby zyskać atak ma "any combination of hand weapons" to niby czemu nie miałby dostać ataku?
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.