Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Post autor: smiejagreg »

Zamiast o nowego booka to wszyscy powinniśmy się modlić o normalnych rzeźbiarzy, którzy wiedzą jak powinny wyglądać wypaśne krasie... A o to imho sporo trudniej, niż o nowego booka :( ...

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Po mojemu to fajne modele można znaleźć u innych producentów. Thundzi od Gamezone'a są wypasieni, na przykład. Tak samo Avatars of War coraz lepiej sobie poczyna.
Ale nawet najlepsze modele nie zmieniają faktu że ciężko ugrać krasiami dobry wynik, bez relatywnie dobrych paringów i działającej (trafiającej) artylerii.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

To mi akurat zwisa kalafiorem. To tylko idiotyczne zasady, które for fun można dowolnie modyfikować :wink:

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

no to już oficjalnie wydane krasie w FW: http://www.forgeworld.co.uk/New_Stuff/D ... D_SET.html

Obrazek
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Kurde myślałem,że wrzucę pierwszy. Dużo detali.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Tylko BSB mi się podoba. Sleyer ma dziwną głowę. Ale tak czy siak one przypominają dwarfy z game zone
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dla mnie oni wyglądają jak inwalidzi z głowami wyrastającymi ze środka klaty :mrgreen: . Jedyny do przyjęcia to sztandarowy, a i to bez sztandaru, który jest cienki jak polsilver...

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

smiejagreg pisze:Dla mnie oni wyglądają jak inwalidzi z głowami wyrastającymi ze środka klaty :mrgreen: . Jedyny do przyjęcia to sztandarowy, a i to bez sztandaru, który jest cienki jak polsilver...
+1

Niestety GW gdzieś zgubiło pomysł na tą armie, a więc na rzeźbienie. Kiedyś to była jowialna kompania, teraz starają się zrobić groźnych zabijaków, ale ze swojsko-wiejskim zacięciem. nie tędy droga. Jak chcą zrobić groźnych s..synów to niech nie obwieszają figurek pierdyliardem czaszeczek tylko niech się skupią nad dynamicznymi pozami i odpowiednią, anatomiczną budową ciała, bo np. tych trzech to jak rodzina Quasimodo wygląda..

Ave!
Niedźwiedź

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Czy ja dobrze widzę? Trzech bohaterów z plastiku za 144 złote (zakładając 4,8 pln za funta)? Na bogato.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Teraz każdy, kto wyrzeźbi coś lepszego od GW , co nie jest żadną sztuką, próbuje zarobić na frajerach, poszukujących nowych krasi. Pytanie brzmi: czy ci trzej z fotki naprawdę są lepsi od krasi GW? Jedno jest pewne - są wielokrotnie drożsi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :( :( :( .
Ostatnio zmieniony 3 mar 2013, o 17:05 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Kraggo pisze:Czy ja dobrze widzę? Trzech bohaterów z plastiku za 144 złote (zakładając 4,8 pln za funta)? Na bogato.
A to nie FAILCAST?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

To żywica (jak wszystkie odlewy z FW). Więc nie plastik i nie failcast (GW używa innej żywicy niż FW)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Masz rację, to żywica (resin), umknęło mi to. Mimo to pakowanie trójki bohaterów do paczki za 144 nie wydaje mi się rozsądnym pomysłem, a resztę podsumował smiejagreg :)

EDIT: przejrzałem jeszcze ceny GW za bohaterów i... jestem w szoku, widocznie przespałem okres dość sporych podwyżek, może stąd to zdziwienie :wink:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Do kutwy nedzy dla czego u nas u kraśków takie pustki na forum? :|

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Jaka armia takie forum ;)
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Bo krasnoludów mówią, kiedy mają coś ważnego do powiedzenia ;]
Ja np maluje hordę nocnych gobbosów z trollami i róznymi takimi co daje mi każdą wolną chwilę zajętą.
W krasnoludach chwilowo robię Lords of Legends i mam przystanek "myślowy" - jakie kolory.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

panterq pisze:Jaka armia takie forum ;)
Mi się wydaję że Kraśkowców jest więcej ale chyba schowanych pod ziemią :wink:
dzikki pisze:Bo krasnoludów mówią, kiedy mają coś ważnego do powiedzenia ;]
Ja np maluje hordę nocnych gobbosów z trollami i róznymi takimi co daje mi każdą wolną chwilę zajętą.
W krasnoludach chwilowo robię Lords of Legends i mam przystanek "myślowy" - jakie kolory.
Sam mam jednego i nie wiem jak pomalować :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Redycja krasków !!!!:
- High elves
- Lizardmen
- Dark Elves
- Dwarves
- Wood Elves
- Brettonia
- Orcs & Goblin
Dopiero jako czwarta ale...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

czyli styczeń/luty...

OmG znowu? coś nieświeża ta rozpiska ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

ODPOWIEDZ