Martin von Carstein pisze: włóczników z tarczami (w cenie halabardnika bez tarczy)
Będziesz to teraz za każdym razem powtarzać?

Moderator: #helion#
Martin von Carstein pisze: włóczników z tarczami (w cenie halabardnika bez tarczy)
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
W domu to możesz nawet dać milicjantom pełne zbroje płytowe, tarcze, kopie i kusze, plus płonące ataki plus niezłomność. Jak się twój przeciwnik zgodzi to czemu nie?JochnyWalker pisze:restrykcje euro obejmuja gry towarzyskie/domowe?
Jak mantrę i przy każdej mej kulawej rozpisce.Będziesz to teraz za każdym razem powtarzać?
Martin von Carstein pisze: Ale na szerszych wodach - Euro. Ja osobiście wolę jakoś męczyć Euro w grach towarzyskich, bo i na turniej łatwiej iść.
Ja właśnie tak zamierzam zrobić. Na jednej flance GS postawię halabardników (bez tarcz), na drugiej tych pikinierów z tarczami (liczę iż samo dopisanie w rozpiskę "mają tarcze" będzie wystarczyć... bo inaczej to postawię regiment halabardników drugi. Nie mam tylu tarcz). Siłą rzeczy będą próbowali wykończyć tego maga to chociaż oddział (od ostrzału zwykłego) straci nieco mniej ludzi niż halabardnicy. AS +5 jest lepszy niż nic, mała szansa na ocalenie czegoś, ale zawsze jakieś szanse są.Co najwyżej pewnie zrobię sobie regimencik jako bunkier dla magów/bsb.
They will have a harder time now getting reroll to hit and to wound since when you sacrifice them instead they take d6 s3 hits. 1flagellant dead = reroll to hit. and then i dont remember if it was 2 or 3 flagellants dead = reroll to wound. and 4+ flagellants dead = +1t