nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Re: nowe modele i unity?

Post autor: Bizim »

Martin von Carstein pisze: włóczników z tarczami (w cenie halabardnika bez tarczy)

Będziesz to teraz za każdym razem powtarzać? :P
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

JochnyWalker pisze:restrykcje euro obejmuja gry towarzyskie/domowe?
W domu to możesz nawet dać milicjantom pełne zbroje płytowe, tarcze, kopie i kusze, plus płonące ataki plus niezłomność. Jak się twój przeciwnik zgodzi to czemu nie? :wink:
Tak samo jak grać w piłkę nożną przy użyciu tylko jednej bramki (przeciwnika. :D). Jak się on (przeciwnik) zgodzi.
Ale na szerszych wodach - Euro. Ja osobiście wolę jakoś męczyć Euro w grach towarzyskich, bo i na turniej łatwiej iść.

Ludvik - warto też pamiętać iż Szwedzi, biedni Szwedzi też nie mieli Kirasjerów pokroju Cesarskich (którzy zasiekli Gustawa II Adolfa), a już na pewno nie pod takim Kircholmem. A trudno oczekiwać iż taki Rajtar w kotlecie lub napierśniku zatrzyma opancerzonych Husarzy.

RON miało to szczęście, że z Cesarstwem żyło przeważnie w zgodzie, więc nas nie pacyfikowano superpancerną, zdyscyplinowaną jazdą.

Będziesz to teraz za każdym razem powtarzać?
Jak mantrę i przy każdej mej kulawej rozpisce. :D

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Mam 50 włóczników... mój ulubiony wizualnie oddział, niestety wypadający najgorzej w porównaniu z resztą piechoty.

A tu proszę :D

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Jak dla mnie to ci włócznicy musieli by mieć co najmniej heavy armour i tarczę (w koszcie halabard bez tarczy i w light armourze) aby byli sensowną alternatywą. :P

Co najwyżej pewnie zrobię sobie regimencik jako bunkier dla magów/bsb.
Martin von Carstein pisze: Ale na szerszych wodach - Euro. Ja osobiście wolę jakoś męczyć Euro w grach towarzyskich, bo i na turniej łatwiej iść.

E tam ja bym tak nie przesadzał. Nigdy nie grałem na pełne euro, a co najwyżej używamy vlosa bo tak łatwiej się gra. I jakoś nikt nigdy nie narzekał "twoja armia jest tak przegięta, że musimy ją ograniczyć".

I nawet na jednym turnieju byłem bez euro i jakoś da się grać...

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Co najwyżej pewnie zrobię sobie regimencik jako bunkier dla magów/bsb.
Ja właśnie tak zamierzam zrobić. Na jednej flance GS postawię halabardników (bez tarcz), na drugiej tych pikinierów z tarczami (liczę iż samo dopisanie w rozpiskę "mają tarcze" będzie wystarczyć... bo inaczej to postawię regiment halabardników drugi. Nie mam tylu tarcz). Siłą rzeczy będą próbowali wykończyć tego maga to chociaż oddział (od ostrzału zwykłego) straci nieco mniej ludzi niż halabardnicy. AS +5 jest lepszy niż nic, mała szansa na ocalenie czegoś, ale zawsze jakieś szanse są.
Pomyślę w każdym razie nad tą wersją. Może coś z tego będzie.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

eBay mój drogi, eBay i tarcze mieć będziesz do wyboru i koloru :wink:
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Nieeee... landsknecht z wielką, 6m, piką i okrągłą tarczą tracą swój cały urok (przez tarcze). Prędzej sprawię sobie macedońską falangę (tarcze w komplecie regon cały z pudełka), ale ta z kolei będzie się gryzła stylistycznie z resztą mej nowożytnej armii, nawet po "opierzeniu". Idealną sytuacją dla mnie byłaby "tarcza rozpiskowa". Ale nie wiem jak to z tym będzie... (pewnie źle).

Obrazek

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

kurde, ja chce, zeby te ksiazki znalazly sie w Polsce!

Jak ktos sie dorwie, to wszyscy zaczna sie tak mocno domagac info, ze trza bedzie caly dex podyktowac na forum :)

Zaklinam czas, chce sobote [-o< [-o< [-o<

PS: cos Reyki sie nie odzywa, pewnie wertuje :D :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

usunięte

A tak w ogóle to szkoda że nic nie zmieniają w lekkiej kawalerii.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

ej bez kitu Reyki nic nie napisal na ostatnich 9 stronach, jesli mnie wzrok nie myli :mrgreen:

A z ta kawa to masz racje, modele pistoliersow sa swietne! Szkoda ze srednio grywalne.... :(
Obrazek

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

No raz że fajnie się prezentuja a dwa że ogólnie lubię taką grę podjazdową ;]

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

nie jarzę tego zdania o rakietnicy :shock: strzela jak stone thrower ale zawsze indirectem....??
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Tia czyli na hicie leci w kierunku małej strzałki minus BS załogi... Inaczej scatteruje normalnie.

Z tego wniosek, że jak w coś celujesz to jest najmniejsza szansa, że dokładnie w to trafisz, bo raczej pocisk poleci wszędzie dookoła zamiast w planowany objekt.

Generalnie aby trafić dokładnie gdzie się celowało (lub 1 cal znośki) przy BS 3 to tak jakby rzucić 5+,5+ na dwóch kostkach k6.

I coś dokładniej o flagusiach:
They will have a harder time now getting reroll to hit and to wound since when you sacrifice them instead they take d6 s3 hits. 1flagellant dead = reroll to hit. and then i dont remember if it was 2 or 3 flagellants dead = reroll to wound. and 4+ flagellants dead = +1t

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

hmm...działa droższe ,czołg nie bardzo,rakietnica porażka,moździerz góra 1szt-....no to postrzelali :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Aktualnie ja widzę nasze strzelanie w postaci 3 cannonów (bo gram bez euro i tyle będę pewnie posiadać :mrgreen: ).

Bo jeśli chodzi o regony szczelców/kuszoli/outridersów to trzeba jeszcze poczekać na booka.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

W piątek wieczorem pisałem że UPS na cle w germanii stoi. Ale spokojnie. Zaraz jak dostanę w rączki to opiszę co i jak by rozwiać wątpliwości. Tylko kurde ogarnijcie się bo jakoś 10 stron płaczu, żalu i życzeń strzeliło i nie chce mi sie szukać rzeczy do prostowania.

Dzisiaj pożegnałem stary armybook bitewką na 2500 przeciwko siłom Chaosu zjednoczonego Tamurkhana. No i panowie maska w 4 turze dla mnie!!
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Reyki możesz potwierdzić, że te kuraki kosztują po 56 pkt???
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Pewnie jak dostanie booka to potwierdzi...

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Patrzę na swoich pięciu smętnych rajtarów, których ostatnio wystawiłem wieki temu i aż chłopaków żal ;) Co gorsza nikt o nich nie wspomniał na ostatnich stronach. Więc zapytam, czy wiadomo coś na temat nowych zasad rajtarów?
Vae victis!

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Przynajmniej ja kompletnie nic nie znalazłem na temat naszych pistoliersów. :(

Zablokowany