Nadciągają Demony Chaosu ??

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lukiman
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lukiman »

Akurat kluczowe jest tam chyba słowo "can" które jak dobrze wiemy nie znaczy "must".Tutaj akurat sprawa zapisu zasady jest na tyle sprzeczna że tylko uściślenie może to jasno wykluczyć.Bo imho jest to napisane bardzo niejasno i argumenty za oboma stronami sa logiczne.

A co do herosów:
zdaje się ze zalezy od tego czy turniej open czy limited, nie??

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Niby can, ale tak samo w zasadach might jest raczej traktowane jako must, wszystko jest takie niejasne, że powinni wydawać faq zaraz po wydaniu booków ;/ W sumie czytając kilka razy te frazę dochodzę powoli do wniosku ze możesz mieć racje.
A turniejów Open jest raczej niewiele.

Awatar użytkownika
Lukiman

No wiec właśnie! A póki nie wydadzą uściślenia, mój przeciwnik ma 2 opcje:
1.Pogodzic się z tym
2.Próbować sie kłucić co ze względu na argumenty z obu obije sie o głównego sędziego a i tak pewnie wyjdzie na moje

A co do turniejów:no ale zawsze.

P.S.:
Twój nick mi sie śmiesznie kojazy :D Sykstus to imię które mój wujek przyjął po ślubach kapłańskich :twisted: Jest teraz misjonarzem w Boliwii i wpada do mnie raz na 3 lata :D

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Slowko can jest interpretowane raczej jako = musi. Patrz np. opis nowego black coacha i uscislenie LS w tej sprawie.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

The Daemon can use any of the Lores of Magic from the
Warhammer rulebook instead of its normal Lore

Jakbym tego nie czytał wychodzi, ze zamiast Tzeentcha może wziąć inny z RB
@Karlee, owszem, ale reszta zdania IMO zmienia interpretacje
Jest różnice pomiędzy
Demon może używać dowolnego lore`a z RB zamiast swojego i
Na początku tury BC może wchłonąć kostki powera.

Sykstus
Masakrator

Lukiman pisze: P.S.:
Twój nick mi sie śmiesznie kojazy :D Sykstus to imię które mój wujek przyjął po ślubach kapłańskich :twisted: Jest teraz misjonarzem w Boliwii i wpada do mnie raz na 3 lata :D
W końcu był swego czasu taki Papierz, tylko pewnego razu jak odprawiał msze na cmentarzu przyszli poganie i odcięli mu głowę. Takie czasy :twisted:
BTW to moje 3cie imię jest.

Wracając do tematu. Trzeba będzie spisać wszystkie niejasności i jakoś to uściślić ;/

Awatar użytkownika
Lukiman

Ktoś wie coś więcej na temat modeli jakie maja wyjść??Głównie interesuje mnie co będzie przepakowane w boxy, w jakich ilościach i czy będą heraldzi tzeentcha w blisterach ??
Liczą się tylko czterej bogowie:Khorne,Tzeentch.....Gork i Mork :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

No dobra, mam juz nowego booka, i po przeczytaniu tego tekstu pare razy ( i innych giftow) nie mam juz pewnosci ktora z interpretacji jest prawidlowa. IMO trzeba uscislic.

Awatar użytkownika
Lukiman

Oczywiście uściślić na korzyść demonów :P
Liczą się tylko czterej bogowie:Khorne,Tzeentch.....Gork i Mork :twisted: :twisted:

Sykstus
Masakrator

Podobno w niedługim czasie mają wyjść demonetki w boxach, pewnie po 5. przynajmniej takie sa przecieki z amerykańskiej obsługi sklepów GW :P Też było coś o Greater Demonach... Ale to mniej pewne.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Demonetki są plastikiem, więc wychodzą w boxach po 10 (tak jak bloodletterzy)...

Teraz autoreklama:
http://www.allegro.pl/item352639114_dae ... wosc_.html

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Sykstus pisze:Podobno w niedługim czasie mają wyjść demonetki w boxach, pewnie po 5. przynajmniej takie sa przecieki z amerykańskiej obsługi sklepów GW :P Też było coś o Greater Demonach... Ale to mniej pewne.
Są już w sklepach, razem z bloodletterami. W pudełkach po 10 plastikowych sztuk. Zero ekstra bitsów :? ... o sorry, w demonetkach po sklejeniu oddziału zostaje sztandar/ikona (zależy z czym skleimy), cztery główki i jedne szczypce :roll:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Sykstus
Masakrator

Ale ja mam na myśli demonetki na mountach. BTW Jak wygląda składanie Epidemiusa, tj z jakich części się składa. Przydał by mi się tron :P

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Tomash pisze: Są już w sklepach, razem z bloodletterami. W pudełkach po 10 plastikowych sztuk. Zero ekstra bitsów :? ... o sorry, w demonetkach po sklejeniu oddziału zostaje sztandar/ikona (zależy z czym skleimy), cztery główki i jedne szczypce :roll:
zal.pl, zwłaszcza w porównaniu z ilością bitsów po spawnach (tide of spawns)
Tomash pisze:BTW Jak wygląda składanie Epidemiusa, tj z jakich części się składa. Przydał by mi się tron
Ja na szczęscie mam stary, do tego z takim kolesiu w kapturze i z berłem, więc wymarzony na Heralda. :)
W sumie zastanawiałem się nad spearheadem, ale z deczka niefinansowy jestem, więc zakupię tylko AB.

Awatar użytkownika
Lukiman

Jakie macie pomysły na zestawienia horrorów?? Ja ostatnio testowałem 10tki z muzykami,bannerami i jak są punkty magicznymi sztandarami.Z tego co po kilku bitwach zauważyłem:

1.Muzyk przy 10tkach to konieczność, bo często daje flee
2.Bannery wzykłe sie nie przydają(patrz punkt wyzej)
3.Banner of Change mimo wszystko jest lipny na oddziałach mniejszych niż 20 ... jak coś wejdzie w btb to i tak prawie zawsze przepadłem, a te hity z S3 albo zostaną wysave'owane albo ktoś to zdispeluje(opcja dobra dla mnie)
4.Banner of Sorcery na małych oddziałach jest o niebo lepszy od tego wyżej wymienionego.Dzięki niemu z kości armijnych skorzystaja magujący mocniej heraldzi, a horrory i tak będą czesto rzucały małe pociski

Opcje do przetestowania:
-gołe 6ki lub 7ki (ew.muzyk)
-większe oddziały z konkretniejszymi spellami(26-30)

Jakie wy macie przemyślenia??

P.S.:
Jeszcze niema army booka w sprzedaży a ja już pierwszą masakrę pocisnąłem :>

Sykstus
Masakrator

Testowałem 20stke ze sztandarowym (banner of change) i muzykiem, do tego wchodził herald. Ponad połowa oddziału przeżyła grę mimo dwukrotnych szarż driad i jeszcze Altera !! Ward 4+ to jest moc :P Sztandaru nie udało mi się użyć ale moim zdaniem ma potencjał (np walnij takim w klocek piechoty skaveńskiej :)

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

Cos lipne masz te horrory jak ci uciekaja;)

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Pewnie od Syreny póki nie wiadomo jeszcze jak będzie działać na ITP :D

6-7 są bez sensu bo z łuków to 2 horrory się zdejmie i wtedy już nic nie robią, poza tmyszybko lookout sir dla heralda schodzi.

Banner of sorcery chyba nie działa na herald, tylko na oddział.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Lukiman pisze: 1.Muzyk przy 10tkach to konieczność, bo często daje flee
To nowe horrory nie są Immunite to Psycho??

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Wszystkie demony są

ODPOWIEDZ