Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- White Lion
- Kretozord
us 3 ?
hmm w takim razie zapytam gdzie to jest napisane że nie trzeba mieć US 5 żeby spowalniać ?
- White Lion
- Kretozord
sprawdziłem i masz rację
dzięki
dzięki
- papa-smerf
- "Nie jestem powergamerem"
Mam pytanko jak tworzycie klocki długasow swoich dajecie im tarcze i dwuraki czy tylko tarcze ? 20 starcza czy robicie 25 ? jakie runy na sztandar i czy tow am się sprawdza ?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
A ja robię inaczej. Nie biorę 20 tylko 21. Dlaczego? Już nie raz miałem, że z jakiegoś głupiego łuku na faście czy zabłąkanej plujki tracę jednego longa i przez to szereg. Taki dodatkowy koleś mnie przed tym zabezpiecza. Naprawdę polecam. Co do runów to najczęściej R. of battle i stoicism. Mam wtedy prawie zawsze outnumber (nawet nad goblinami ) i trudniej mi zrobić fear outnumber. R of courage niby jest jeszcze lepsze na wszystko co straszy ale jednak koszt 30 punktów nie pozwala wziąść warbannera, który naprawdę mi się sprawdza. Zawsze. Co do tarcz to chyba nikt nie ma wątpliwości
Witam, Mam takie pytanko czy jak rzuce na dzialo master rune of chalange to zaloga bedzie moga szarzowac?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Witam szanownych Długobrodych!
Jako osoba, która po ok. 2 latach powróciła do zbierania armii krasnoludów i w sumie dopiero rozpoczyna swoją karierę dowódcy, mam do was parę pytań. Po pierwsze, jakimi runami najczęściej wyposażacie swoje balisty, armaty i katapulty? Po drugie, komu najbardziej opłaca się dać Oath Stone? No i po trzecie, w najbliższym czasie przyjdzie mi stoczyć walkę z Brytonią na 2000 punktów, czego najbardziej obawiać się z ich strony i jak się zabezpieczyć?
Jako osoba, która po ok. 2 latach powróciła do zbierania armii krasnoludów i w sumie dopiero rozpoczyna swoją karierę dowódcy, mam do was parę pytań. Po pierwsze, jakimi runami najczęściej wyposażacie swoje balisty, armaty i katapulty? Po drugie, komu najbardziej opłaca się dać Oath Stone? No i po trzecie, w najbliższym czasie przyjdzie mi stoczyć walkę z Brytonią na 2000 punktów, czego najbardziej obawiać się z ich strony i jak się zabezpieczyć?
Zdawania wardówKalion pisze:No i po trzecie, w najbliższym czasie przyjdzie mi stoczyć walkę z Brytonią na 2000 punktów, czego najbardziej obawiać się z ich strony i jak się zabezpieczyć?
Tak na serio - bardzo wygodny przeciwnik. Wystaw sie gdzies ladnie na koncu, full strzelania, kowadlo, minerzy zeby zczyscic jakas lance od boku, pegazy zlap na master rune of challenge. Powinno byc dobrze.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
1 balistom koniecznie inżynierów. co do run to każdy preferuje coś innego, ja osobiście daje jednej +1S, a drugiej płonące ataki. Imo najtańsze i najbardzie uniwersalne zestawienie. kiedyś grałem na mocno wymaksowanych bolcach, ale to kiepska opcjaKalion pisze:Po pierwsze, jakimi runami najczęściej wyposażacie swoje balisty, armaty i katapulty? Po drugie, komu najbardziej opłaca się dać Oath Stone?
klopie daje przerzut scatera, i jak starczy punktów to rune of reloading.
a armacie koniecznie rune of forging.
2. wydaje mi się że BSB ( ja od pewnwgo czasu tak wystawiam i jestem naprawde zadowolony)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Bracia w toporze i piwie. Wyzwanie sie pojawilo w mym umysle...
zbieram sie cholernie ldugo, decyduje sie tragicznie wrecz... duzo piwska uplynelo, no ale w koncu wybor mam taki, pic piwo i ogladac czy w koncu sie wziac za dowodzenie... ech i na poczatku jeszcze zanim sie zacznie trza jeszcze armije zgotowac i jakos umundurowac by na szaro nie biegali kopiac zielone tylko... strasznie duzo rzeczy do zrobienia... lub jak wspomnialem piwo... wiem, ze to moze jakis akt desperacji.. moze macie jakis istotny powod by nie wieszac topora na drzewie i isc w boj? chetnie podpatrze, moze i moje strae kosci beda chcialybyc porozrzucane po polu
szatanski plan no.2 - wpadl mi do lba, wszyscy maja armie podobne, moze chociaz bym walna rozne figsy, no ale jakie wybrac? i wtedy mi sie rzucily krasie z LOTRa (lub jak kto woli z ROTFLa), co sadzicie o ich konwersji?
dzieki za rady, tymczasem ide po kolejny kufel!
zbieram sie cholernie ldugo, decyduje sie tragicznie wrecz... duzo piwska uplynelo, no ale w koncu wybor mam taki, pic piwo i ogladac czy w koncu sie wziac za dowodzenie... ech i na poczatku jeszcze zanim sie zacznie trza jeszcze armije zgotowac i jakos umundurowac by na szaro nie biegali kopiac zielone tylko... strasznie duzo rzeczy do zrobienia... lub jak wspomnialem piwo... wiem, ze to moze jakis akt desperacji.. moze macie jakis istotny powod by nie wieszac topora na drzewie i isc w boj? chetnie podpatrze, moze i moje strae kosci beda chcialybyc porozrzucane po polu
szatanski plan no.2 - wpadl mi do lba, wszyscy maja armie podobne, moze chociaz bym walna rozne figsy, no ale jakie wybrac? i wtedy mi sie rzucily krasie z LOTRa (lub jak kto woli z ROTFLa), co sadzicie o ich konwersji?
dzieki za rady, tymczasem ide po kolejny kufel!
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
@Supeł - wiek tu chyba nie gra za bardzo roli... wiec moze na ludzki i zwiezly...
jaki powod by zwlec dupe i isc zamiast do pubu na browar na turnij/patrol? ;P
jaki powod by zwlec dupe i isc zamiast do pubu na browar na turnij/patrol? ;P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
a po co iść do pubu bez wcześniejszego poprowadzenia najtwardszej armi w świecie warhammera do boju przeciwko tchórzliwym odwiecznym wrogom. Najlepiej wlewa się w siebie litry dobrego piwa wspominając wielkie bitwy, usieczonych wrogów i pomszczone zniewagiSmh pisze: jaki powod by zwlec dupe i isc zamiast do pubu na browar na turnij/patrol? ;P
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..