Nadciągają Hordy Chaosu :)
Moderator: JarekK
co zostalo przezute?
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
w jaki sposób oko zostało zmienione?
Czy bedzie mozna połaczyc oko tęczy z lordem magiem na smoku tęczy aby latał, ział, terorryzowal, czarował z +1 do casta i mial warda na 2+ od strzelania a wiec był nieśmiertelny?
Czy bedzie mozna połaczyc oko tęczy z lordem magiem na smoku tęczy aby latał, ział, terorryzowal, czarował z +1 do casta i mial warda na 2+ od strzelania a wiec był nieśmiertelny?
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
hehe... watpie, gadalem z Mariosem, ktory to gadal z kims ktory to gadal z kims kogo znamy i lubimy i Marios potwierdzil moje obawy, chaos bedzie druga tempa bretka, tyle ze bez pegazow, zero wsparcia... jeden orzel, jedne furie i nie maszerujesz, nie masz czym tego zabic ew magia ktora eliminuje smoka, ogolnie zapowiada sie tępy młot dla malych dzieci... bede wniebowziety jak sie da ulozyc jedna, dwie solidne rozpy ktore moga powalczyc o TOP 10 mastera, bo na TOP 3 nawet nie licze...szafa@poznan pisze:w jaki sposób oko zostało zmienione?
Generalnie nikt mi nie musiał tego mówić, to widać na pierwszy rzut oka. Jeśli w armii nie będzie jakiś popychaczek z przedmiotów, magii, ewentualnie jakiś przedmiotów wciągających do (jakżę uczciwej) walki to nie mamy co mówić o tym by ta armia dała sobie radę ze spierdzielającymi magami po lesie.thurion pisze:hehe... watpie, gadalem z Mariosem, ktory to gadal z kims ktory to gadal z kims kogo znamy i lubimy i Marios potwierdzil moje obawy, chaos bedzie druga tempa bretka, tyle ze bez pegazow, zero wsparcia... jeden orzel, jedne furie i nie maszerujesz, nie masz czym tego zabic ew magia ktora eliminuje smoka, ogolnie zapowiada sie tępy młot dla malych dzieci... bede wniebowziety jak sie da ulozyc jedna, dwie solidne rozpy ktore moga powalczyc o TOP 10 mastera, bo na TOP 3 nawet nie licze...
Również nadal nie widzę specjalnej przyszłości jak się trafi na skaveny(również imperium/chaos dwarfy/dwarfy itd). Rycerze/marauderzy/smok/reszta będą padać jak muchy od jezzaili, ratlingów,latarek i błyskawic (tu straszna bieda bo podobno ma nie być kostki do dispela za MoK).
Jedyne to może Shagoth dobiegnie ranny po tym jak oberwie z jezzaili i ratlingów i ze swoimi ekstra hiper 6ma atakami utknie w klocku slejwów, lub zostanie przez nie zbrejkowany.
Cała nadzieja w zasadach, których jeszcze nie znamy i w przedmiotach magicznych. Może tu będzie kilka rzeczy, które podciągną tę armię bo na razie bida jak diabli.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Czy 100% pewne i potwierdzone jest że chaos nie bedzie mial nawet jakiegos lekkiego skirmisza, zeby pełnil własnie lesno-wkurzające zadania jakie obecnie spełniają małe herdy czy furie?
Nie mówie o lujkach z 5 atakami, tylko o czyms naprawdę lekkim i taktycznym.
Nie mówie o lujkach z 5 atakami, tylko o czyms naprawdę lekkim i taktycznym.
Beasts of Chaos - circa 5k
nom przydałby się jakiś skirmisz + chociaż jeden oddział lataczy ....
nikt nie mowi o slabej armii, jeno o armii dla dzieci...bo czy rycerz z 5 magicznymi atakami jest slaby? albo combo lord na smoku + 2x helka? slabe nie sa.. ale bez jednostek wspierajacych sa tępymi, pozbawionymi kminow czy elementow taktycznych combosami... na zasadzie papier nozyce, 0-1, dojade nie dojade...michau5300 pisze:Nie marudzcie poczekamy zobaczymy . GW nie opłaca się wydać słabej armii
a co do popychaczek to jakos watpie zeby chaos mial recastowana popychaczke na 7+ kazda inna IMO nie da rady...
Ja słyszałem że: Chaos warriorzy będą mieć ws 5, 4 siły i tafa i 2 ataki... koszt to 15 pts + opcja tarczy za + 1, zero lataczy (tylko smok i mantikora) i skirmiszu , nowe jednostki to War Altar, Chosen na piechte z great weaponkami... chyba wszystko... nie jestem pewien co do tych warriorów z mutacjami... (mieli mieć d3+1 atak)... jednym słowem... armia na klockach... (mają być te wszystkie bestie oczywiście).