CompScore by Furion

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

B_SK : Tak samo jak bretonie , mamy tam dobrych tanich bohaterow , dobre cory dobre spece oba rary dobre , WE? to samo dobre cory dobre spece dobre postacie , oba rary grywalne.
A co mam mortalami w tym CS wystawic ? :p
Mortale sa jedna ze 'srednich' armi i zeby miec szanse z armiami typu
Debkowa Bretonia (nie cieta tym CSem) albo VC 'tylko z 9pd' (ja mam okolo 5dd wiec wciaga mnie nosem ) musze miec komplet herosow tj. exalteda caddiego i smoka
dodatkowo przez CS nie moge wziasc np 3xpsow 3x knightow a co wiecej
nie moge wziasc 2x fasta 3x knightow 3x psow co jest takim standardem
chaosowym moim ktory wymaga skillla a nie jest przegiety

Pisze musze miec bo inaczej nie nadrobie tego w zaden sposob , zaraz
jakis 'madrala' rozpisze chaos bez smoka z lordem na piechocie z banner of gods itd bo 'albo rybka albo pipka' smok albo caddy lol..
albo inna ciekawa opinia : 'branie smoka jest nobrainowe' hehehe

wiec one more time :
wymaksowany chaos jest na poziomie stonowanych VC a chaos na tym CS przegrywa na starcie z wieloma armiami ze swojej kategori zwanej 'ofens' i staje sie offensem drugiej kategorii .

to tak a propo :

Cytat:

Nie może być tak, że lepszy gracz dostaje DUŻY handicap grając ze słabszym graczem z powodu rozpiski. Zaznaczyłem słowo "duży" bo zawsze znajdą się malkontenci mówiący o tym, że gra i tak niezbalansowana etc.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

2x fasta 3x knightow
5 speciali?hmmm...

albo VC 'tylko z 9pd' (ja mam okolo 5dd wiec wciaga mnie nosem
skad podejscie ze trzeba miec wiecej DD/DS niz przeciwnik PD??
zreszta przez cala 6ed chaos majac strasznego kopa w walce mogl wyciagnac duzo DD.

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

Jasiuu mowi chyba o starym AB bo wyglada na to ze lista z WD pozostanie ciekawostka przyrodnicza do wyjscia nowego AB do mortali.

I niechodzi tu o fakt ze musisz miec wiecej DD czy DS niz przeciwnik PD zawsze. Zwykle przeciwnik ma jeden gora dwa grozne czary na ktore zachowujesz DD reszta moze wejsc ewentualnie chcesz powstrzymac przeciwnika przez 1-2 kluczowe tury. A u Vc masz faktycznie jeden grozny w danej chwili czar ale rzucany x razy wiec zastopowanie go raz tak naprawde duzo ci nie daje.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Jasiuuu pisze:B_SK : Tak samo jak bretonie , mamy tam dobrych tanich bohaterow , dobre cory dobre spece oba rary dobre , WE? to samo dobre cory dobre spece dobre postacie , oba rary grywalne.
Z WE to się jeszcze zgodzę, ale w Brecie to praktycznie wszystko jest ciężką konnicą, jak się konnicę utnie to nie ma za dużo wsparcia czy dobrej piechity ktorą można wziąć w zamian
A licky boom boom down!!!

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

THE_END pisze:Różnica jest taka , że balansator nie jest obraźliwe a "nawiedzony spamer" to już zwykła obelga :) to po pierwsze po drugie skoro pan do mnie Ad Personam to polecam wpisać Troll do googla - wyskoczy ci wikipedia - i tam przeczytasz że jeśli ktoś swoim postem chce wywołać kłótnie to właśnie taki tytuł mu przysługuje :) - Tak więc jeśli przyjąć twój poziom dyskusji i sposób retoryki musiałbym cię nazwać żałosnym trollem - ale tego nie zrobię - bo na tak niski poziom chociaż bym chciał to nie zejdę.
Najważniejsze, że przyjąłeś to do wiadomości. Mogę być trollem, czy Ty spamerem, a chciałem Ci zwrócić uwagę, że Twoje ostatnie posty to już nawet nie był cynizm, a zwykła kpina z tego tematu i Furiona, mimo że już wielokrotnie Ci zwracano na to uwage.

THE_END pisze:Proponuje poczytać jeśli nie moje wywody to innych ludzi w tym temacie - Trikka między innymi - nie specjalnie masz pojęcie o tym jak recast omija ograniczenie ilości kostek PD - dlatego bronisz czegoś czego się obronić poprostu nie da :) ale ok.
Dawno przeczytałem, rozegrałem sporo batalii testujące oba warianty. Mało tego zgadzam sie z Trikkiem co do magii VC i jakbyś uważniej czytał napisałem że jest zdecydowanie silniejsza od pozostałych, jednak postawiłem pytanie na temat bezpośredniego ataku na recast, bo to on odpowiada za siłę magii VC. Innymi słowy czy "idea" tego CS'a może bardziej bezpośrednio ograniczać wybrane cechy danych armii.
THE_END pisze:Jak by na to nie patrzeć grasz WE które na tym CS też są mało pocięte więc ci na tym zależy - dodatkowo jeśli nie rozumiesz co to znaczy motywacja to odsyłam do literatury naukowej - poczytaj , postudiuj , zrozumiesz wtedy że na dzieło - nawet tak niskich lotów jak ten CS wpływa to w jakim celu jest pisane - do tego cel ten nie musi być uświadamiany przez autora :)
Znowu tworzysz teorie spiskową - niby na czym mi zależeć? WE mogą być bardziej przycięte, a bardziej przyciąć je możesz przez zabranie wogóle możliwości powtarzania slotu i pozbawienia powtarzania jednostek core więcej niż dwa razy - mi to akurat by nie przeszkadzało.[/quote]

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

Właśnie, bretka dostaje tu trochę po dupie... chyba że zmienić zapisek w Wyjątkach o możliwości wykorzystania 3slotu na ciężką kawę zarówno w EW jak i normalnej bretce. Toć nawet fluffowo główną siłą bretki jest kawa. I basta :P

btw.może było, może nie ale czy do tego zapisku:
jednostki Core (niekoniecznie Rank&File) uznajemy za różne, gdy:
upgrade'ujemy ich na Scoutów
upgrade'ujemy ich na Big Uns
upgrade'ujemy ich na Chosen'ów
upgrade'ujemy ich na Tunelling Team (bądź podobny upgrade)
możnaby dodać upgrade do skirmishu?

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Ech, ta polska perspektywa... :roll: Bretka bedzie armia kawaleryjską nawet jeśli jednak nie wystawi się 100% modeli na konikach... tak smao jak armia strzelająca nie musi mieć 100% strzelających modeli by nadal być armia strzelającą...;)

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Ciekawe kto takiego bretońskiego rycerza fluffowo ubiera w zbroję, posadzi na konia i poda kopię...

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

mama?

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

Znowu tworzysz teorie spiskową - niby na czym mi zależeć?
Teoria spiskowa - no właśnie nie. Gdybym to tylko ja mówił , pewnie by tak było. Natomiast zanim ja wspomniałem o wątpliwościach co do motywacji Furiona Jerzyn już dobrze z tego polewał.

Problem Kal_Torak jest taki że nawet Tomash który nie był nigdy przeciwnikiem CS a raczej zwolennikiem napisał że z przebiegu dyskusji to wynika ( to nie jest jego zdanie ) - Co znaczy że Furion nie stara się aby było inaczej i tu jest pies pogrzebany.

Abstrachując od moich propozycji i Trikk i Paku i inni wysuwali wątpliwości co do magii VC - Odpowiedź Furiona - Nie macie racji a jak macie to zmienimy po kilku turniejach ... Ja i Paku chyba pisaliśmy o eteralach - Balansator stwierdził że nie mamy racji i kropka - bo tak - bo fakt że nie może ich być 20 to już ich wystarczająco przycina ...

Kal_Torak - Poprostu Balansator się sam pogubił - ten temat miał służyć dialogowi a nie przedstawianiu przez niego swoich pomysłów i rozpaczliwej ich obronie - Jeśli nie potrafi przyjąć krytyki i się zastanowić nad sensem tego co piszą inni to mógł sam stworzyć calutki CS - wysłać - otrzymać feed back - wprowadzić poprawki. A tak zraził do siebie więcej osób niż mu się wydaje.
chciałem Ci zwrócić uwagę, że Twoje ostatnie posty to już nawet nie był cynizm, a zwykła kpina z tego tematu i Furiona, mimo że już wielokrotnie Ci zwracano na to uwage.
Każdy mój post oddaje moje nastawienie do tematu jeśli drwie z Balansatora to widać to w moich postach ale zawsze zawieram w nich coś nowego do dyskusji ( żeby mi mod nie skasował posta :D )
Innymi słowy czy "idea" tego CS'a może bardziej bezpośrednio ograniczać wybrane cechy danych armii.
Jeśli nie będzie bezpośrednio ograniczać to będzie ograniczać tylko wąski wachlarz wybranych , a nie wszystkie i cały CS będzie bez sensu.
Ciekawe kto takiego bretońskiego rycerza fluffowo ubiera w zbroję, posadzi na konia i poda kopię...
Damselka z MR 1 :D ?

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Quasi : chodzi mi dokladnie o to ze wystawiajac smoka nie mam zadnego dispel scrolla i mowilem tu o armybooku a nie tej liscie z WD :)

B_Sk : masz racje, zapomnialem o zapisku '3slotowy core nie moze byc ciezka kawa' :roll: wiec standard chaosu zupelnie jest niewystawialny na ten CS a bretka ma 3 lance w corach na 2250 :P hehe

poprostu wszyscy beda grali na errantry war i tym samym beda mieli 5 lanc w corach. Czyli uwzgledniajac dublowanie speca + rare tyle lanc co teraz sie bierze mniej wiecej okolo 8lanc +pegazy +komplet bohaterow

Wezmy WE , 3x driady 2x luki 1x fast ,treeman orzel, 2xwildzi orzelki ,komplet herosow looks nice szczegolnie przy ograniczeniu magi wrogiej

i teraz postaw naprzeciwko chaos na 2unitach knightow z maks 3ma unitami psow i maks 1 fastem :) haha

Kal_Torak
Masakrator

Jasiuu: Bretka na Errantry War nie wystawi się tak jak piszesz, gdyż erranci x3 będą już jedynym i ostatnim slotem ciężkiej kawalerii - na ten CS więcej się nie da.

Bretka maksymalną ilość land narazie wyciąga: 3 z core + 2 questingów + 1 grali + 1 pegazy. Daje to maks 6 lanc, ale praktycznie (chodzi o punkty i herosów) standardowo daje 5 lanc + pegazy + komplet bohaterów, czyli o 3 lance mniej (w tym trzeba brać questingów).

Przy WE jest tak jak mówisz - CS w WE ogranicza tylko wystawianie masowki driad oraz 3-4 regimenty wildów.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

o to pardon' ale 6lanc to 6unitow ciezkiej kawy (wchodzi 6 na 2250 spokojnie) a nie dwa unity chaosu ;) chaos dostal rykoszetem jak sadze

Uwaga opinia : 4xWR nigdy nie widzialem a 3ka niewiele osob w polsce gra

morze driad jest poprostu slabe

Kal_Torak
Masakrator

Zatem skoro 3-4 wildów nie uważasz za coś mocne, a obcięcie driad również to jedynym wyjściem jest w praktyce WE zabrać możliwość powtarzania special, a w corach powtarzania więcej niż 2, co daje w praktyce zamiast 2xwild rider 1xwild i 1xwardancer, a w corach zamiast 3xdriady i 2xlucznicy to 2xdriady i 2xlucznicy co wiele jakos nie zmienia, a dalsze ograniczenia core WE calkowicie WE uposledzi. Nieco inną koncepcją jest umożliwienie wzięcia 3xcore prez WE ale z stratą wzięcia 2xinnego, w tym wypadku wychodzi 3xdriady i 1xlucznicy, albo 3xlucznicy i 1xdriady.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Nie :) zupelnie mnie nie zrozumiales. to jest wlasnie tak jak wrzucamy wszystko do jednego worka, niektore armie sa niepelnosprawne,niektore lekko ograniczone a niektore dobrze zlozone army listy WE,VC zawsze sie obronia. dlatego jesli juz CS to taki Kolatowy ktory uderza w realne problemy
np smok z staffem i golden eye , bo ten tutaj poprostu jest nieprzystosowany szczegolnie do lokali imo

WE nie potrzebuja restrykcyjnych ciec , WRx3 czy nawet x4 nie jest niczym przegietym :)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

@Jasiuuu
Mortale sa jedna ze 'srednich' armi i zeby miec szanse z armiami typu
Debkowa Bretonia
Dębkowa Bretonia to nie jest wymaxowana bretonia.
albo VC 'tylko z 9pd' (ja mam okolo 5dd wiec wciaga mnie nosem )
o_0
Interesujące podejście. Nie poczuwam się do udowadniania czy negowania takiego stweirdzenia - nie na mnie jest ciężar dowodu.
musze miec komplet herosow tj. exalteda caddiego i smoka
dodatkowo przez CS nie moge wziasc np 3xpsow 3x knightow a co wiecej
nie moge wziasc 2x fasta 3x knightow 3x psow co jest takim standardem
chaosowym moim ktory wymaga skillla a nie jest przegiety
2x Rycerze + 1x Chosen Rycerze, da się ;-)
Pisze musze miec bo inaczej nie nadrobie tego w zaden sposob , zaraz
jakis 'madrala' rozpisze chaos bez smoka z lordem na piechocie z banner of gods itd bo 'albo rybka albo pipka' smok albo caddy lol..
albo inna ciekawa opinia : 'branie smoka jest nobrainowe' hehehe
Robson już wystarczająco poruszył kwestię smoków; zakaz jest najpewniej do wywalenia.
np smok z staffem i golden eye , bo ten tutaj poprostu jest nieprzystosowany szczegolnie do lokali imo
Ależ taki właśnie smok oberwał w tym CS'ie :-)

chodzi mi dokladnie o to ze wystawiajac smoka nie mam zadnego dispel scrolla i mowilem tu o armybooku a nie tej liscie z WD
Jeżeli nie chcesz DS, to ich nie wystawiasz.
Wezmy WE , 3x driady 2x luki 1x fast ,treeman orzel, 2xwildzi orzelki ,komplet herosow looks nice szczegolnie przy ograniczeniu magi wrogiej
Zapisek jest do rozważenia (znajduje się na pierwszej stronie CS'a)
Czy również uważasz, że wprowadzenie go choć trochę naprawi problem?
i teraz postaw naprzeciwko chaos na 2unitach knightow z maks 3ma unitami psow i maks 1 fastem haha
Możesz mieć 3 unity knightów.

@Kensiorek
I niechodzi tu o fakt ze musisz miec wiecej DD czy DS niz przeciwnik PD zawsze. Zwykle przeciwnik ma jeden gora dwa grozne czary na ktore zachowujesz DD reszta moze wejsc ewentualnie chcesz powstrzymac przeciwnika przez 1-2 kluczowe tury. A u Vc masz faktycznie jeden grozny w danej chwili czar ale rzucany x razy wiec zastopowanie go raz tak naprawde duzo ci nie daje.
Po kolei.
1. zakładam, że mówimy o popychaczce i 9 kostkach?
2. otóż wyjaśniam po raz n-ty, że popychaczka z nieskończonym recastem + 9 kości oznacza lorda maga miękkiego jak kaczuszka i cadiego z Black Periaptem.
3. Przejdźmy do aspektu taktycznego: aby dać sobie zrobić czoko głęboko, należy:
a) mieć oddział wroga w niekorzystnej pozycji,
b) Gracz VC musi mieć wampira nie dalej niż 12" od tego oddziału.

Bezpieczne ustawienie wampira w takiej sytuacji nie jest proste.

Nie będę rozpisywał statystycznych zależności rzucania tego czaru - to każdy może zrobić sam.

@pułkownik_antonio
Właśnie, bretka dostaje tu trochę po dupie
Nie, bretka nie dostaje mocno po dupie; w ogólnym rozrachunku nie odstaje od reszty armii.
W jakim celu? Możesz podać jakąś konkretną jednostkę?

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Dębkowa Bretonia to nie jest wymaxowana bretonia.
no i ? jest wystarczajaca mocna na wymaksowany chaos :)

Ależ taki właśnie smok oberwał w tym CS'ie Smile
nawet nie konkretnie taki tylko kazdy tenczowy na smoku , czaisz roznice?

Ale czemu wziecie smoka skazuje mnie na 0 scrolli ? :) caddy i smok to jakas zabojcza kombinacja ? Rykoszet ?

nie . uwazam ze jest to jeden z bardziej niesprawiedliwych i glupich zapiskow tego CSa (czy tez propozycja zapisu) i nie wiem o jakim problemie teraz mowisz? przegietosci lucznikow czy driad ? :)

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

Cytat:

W jakim celu? Możesz podać jakąś konkretną jednostkę?
Bretońscy łucznicy :D
Zwykli z palami a skirmiszerzy bez palów różnią się dość ,jeśli chodzi o przydatnosć na stole. No, chyba że się mylę :D

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Ależ taki właśnie smok oberwał w tym CS'ie Smile
nawet nie konkretnie taki tylko kazdy tenczowy na smoku , czaisz roznice?
Teoretycznie tak.
Z drugiej strony, siła smoków na ten CS zmienia się (uważam, że na +) z tego względu, że jest chociażby mniej strzelania i mniej wrogiej magii. Oprócz tego są jeszcze ograniczenia Core / Special / Rare, które również wpływają na ogólną grywalność smoków.

Wątek do wytestowania.
Ale czemu wziecie smoka skazuje mnie na 0 scrolli ? :) caddy i smok to jakas zabojcza kombinacja ? Rykoszet ?
Wzięcie smoka nie skazuje Cię na 0 skrolli.
nie . uwazam ze jest to jeden z bardziej niesprawiedliwych i glupich zapiskow tego CSa (czy tez propozycja zapisu) i nie wiem o jakim problemie teraz mowisz? przegietosci lucznikow czy driad ? :)
Jeszcze przed chwilą mówiłeś, że WE są przegięte bo ich CS nie rusza ;-)
pozdrawiam
Furion

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Mniej strzelania? Zamiast czterech armat dwie, znaczy się?

Sorry, ale możliwość oberwania nawet od jednej armaty jest wystarczającym straszakiem dla smoków i innych świń.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Zablokowany