Początkujący.... (Pytania/Pomoc)
Re: Początkujący....
Co za pytanie...
To rzuć monetą. Naprawdę ciężko ci coś doradzić. Prywatnie doradzam Lizardmenów, elfy są za bardzo spedalone .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
-
- Plewa
ja chciałbym armie która dobrze strzela a jak dojdzie co do czego żeby potrafili się lać, najlepiej z tych dwóch bo mi się bardzo podobają
-
- Plewa
Jestem graczem który dopiero zaczyna swoją przygodę z WFB. Koledzy, którzy już troche w to grają pokazali mi co nie co. Myślałem nad kupieniem startera wyspa krwi i tam są high elfy
-
- Plewa
a które są szybsze bo obiło mi się o uszy że lizardmeni są wolni
jeżeli pod względem kto pierwszy uderza w walce wręcz to z kolei elfy- mają wysoką inicjatywę
W walce to lizardmeni uderzają zazwyczaj ostatni, ale są bardzo wytrzymali i potrafią mocno oddać. W sumie to jest jedyna wada tej armii. Powinienś popatrzeć także na fluff armii, to nie jest tak, że wybierzesz armie która dorbze strzela walczy itp i bitwy same się wygrają. Gra musi ci sprawiać przyjemność
-
- Plewa
naprawdę ciężki wybór ale chyba jednak zdecyduje się na high elfy
-
- Plewa
to ja już nie wiem. też zauważyłem że HE mają małą liczebność
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Kwestia tego, czy grasz w domu, czy na turniejach.Syraf pisze:ja bym sie zastanowil na twoim miejscu HE to chyba najubozsze elfy pod wzgledem ilosci jednostek i rodzaju rozpisek wystarczy popatrzec na cory/rary
w zasadzie to turniejowo WE sa najslabsze(patrzac po wynikach) natomiast HE imo sa nudnawe natomiast Andrzej pokazal juz ze mozna nimi sporo ugrac. Moze powiedz co Cie najbardziej interesuje w armi czy chcialbys zalewac przeciwnikow liczebnoscia czy chesz sie skupic na silniejszych jednostkach a moze interesuje Cie armia silnie czarujaca. Jak sie okreslisz to napewno ktos wyrazi opinie ktore pomoga Ci wybrac . Wdl mnie armia powinna Ci sie przedewszystim podobac bez wzgledu jak bardzo mocna czy slaba jest