Początkujący.... (Pytania/Pomoc)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Początkujący....

Post autor: Rasti »

Co za pytanie...

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

:lol2:

Graj tym co bardziej ci się podoba, naprawdę.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

jakub kaczorowski
Plewa

Post autor: jakub kaczorowski »

W tym problem że oba mi się równo podobają

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

To rzuć monetą. Naprawdę ciężko ci coś doradzić. Prywatnie doradzam Lizardmenów, elfy są za bardzo spedalone ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

jakub kaczorowski
Plewa

ja chciałbym armie która dobrze strzela a jak dojdzie co do czego żeby potrafili się lać, najlepiej z tych dwóch bo mi się bardzo podobają

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Post autor: woolfik »

Gram lizardmenami i mają doskonały balans między walką a strzelaniem. Co do elfów to także mogą powalczyć. Warto podkreślić, że lizardmeni moją ciut lepszą magie :mrgreen:

jakub kaczorowski
Plewa

Jestem graczem który dopiero zaczyna swoją przygodę z WFB. Koledzy, którzy już troche w to grają pokazali mi co nie co. Myślałem nad kupieniem startera wyspa krwi i tam są high elfy

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Osobiście odradzam ten starter, chyba, że kupisz same elfy np.na allegro po dobrej cenie.

jakub kaczorowski
Plewa

a które są szybsze bo obiło mi się o uszy że lizardmeni są wolni

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

szybsze pod względem poruszania się mam rozumieć? Lizardmeni mają chyba najszybszą piechote w warhammerze(skinki) i wiele potworów z takim samym ruchem. Nie wiem kto ci taką bajke opowiedział.

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

jeżeli pod względem kto pierwszy uderza w walce wręcz to z kolei elfy- mają wysoką inicjatywę

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

raczej chodziło o szybkość w walce - czyli Inicjatywę (elfy) , bo szarża szarżą, ale....

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

W walce to lizardmeni uderzają zazwyczaj ostatni, ale są bardzo wytrzymali i potrafią mocno oddać. W sumie to jest jedyna wada tej armii. Powinienś popatrzeć także na fluff armii, to nie jest tak, że wybierzesz armie która dorbze strzela walczy itp i bitwy same się wygrają. Gra musi ci sprawiać przyjemność :wink:

jakub kaczorowski
Plewa

naprawdę ciężki wybór ale chyba jednak zdecyduje się na high elfy

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

ja bym sie zastanowil na twoim miejscu HE to chyba najubozsze elfy pod wzgledem ilosci jednostek i rodzaju rozpisek wystarczy popatrzec na cory/rary

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Jeżeli już chcesz elfy to polecam DE, choć mi osobiście najbardziej podobają sie WE. Ale jak chcesz mieć dobrą walke to DE będą dobre dla Ciebie.

jakub kaczorowski
Plewa

to ja już nie wiem. też zauważyłem że HE mają małą liczebność

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Lepiej poczekaj z zakupem armii a dobrze sie zastanów. Nie wybieraj na szybko. Najlepiej z tych armii które chcesz popatrz na ilość dostępnych i grywalnych figurek.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Syraf pisze:ja bym sie zastanowil na twoim miejscu HE to chyba najubozsze elfy pod wzgledem ilosci jednostek i rodzaju rozpisek wystarczy popatrzec na cory/rary
Kwestia tego, czy grasz w domu, czy na turniejach.

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

w zasadzie to turniejowo WE sa najslabsze(patrzac po wynikach) natomiast HE imo sa nudnawe natomiast Andrzej pokazal juz ze mozna nimi sporo ugrac. Moze powiedz co Cie najbardziej interesuje w armi czy chcialbys zalewac przeciwnikow liczebnoscia czy chesz sie skupic na silniejszych jednostkach a moze interesuje Cie armia silnie czarujaca. Jak sie okreslisz to napewno ktos wyrazi opinie ktore pomoga Ci wybrac . Wdl mnie armia powinna Ci sie przedewszystim podobac bez wzgledu jak bardzo mocna czy slaba jest

ODPOWIEDZ