Rozluźnienie i spinanie posladów 3.0

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Ale napisałeś w ostateczności :P
Haha ha, mój złowrogi plan się ziszcza!

A napisałem, bo denerwuje mnie bronienie wszystkiego i wszystkich na około. Czasem racja, człowieka zjadą jak burą sukę za jakiś dziwny bzdet [vide kiedy ktoś wystawia swoją figsę do oceny przez forumowiczów, a tu nagle wbije jakiś domorosły picasso i go zbluzga ;)], ale w tym wypadku chłopak nakręcił poradnik jak malować figurkę nie umiejąc malować figurek - na moje to głupota jest.
Uerph.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll ... /206664249

Nieletnie uczennice terroryzuja pasazerow :twisted:

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Nie ma nigdzie filmów na ten temat - ten koleś to zrobił, wyszło jak wyszło, więcej się gnojek przysłużył niż Ty - zrób film, zobaczymy co pokażesz...

A bronić powinno się wszystkich inicjatyw - jak przedszkolak namaluje obrazek i się go powiesi w świetlicy to tez nie dlatego że ładny, tylko że dziecko chce i lubi malować nawet jak nie ma perspektywy i mama ma niebieskie włosy... Coś już świta mistrzu pędzla?

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Durny argument Supeł. (no offens)Dziecko wiesza obrazek na świetlicy wśród innych swetliczanych obrazków. Zreszta ono tylko pokazuje swój obrazek a nie nakreca film jak go narysować. Nikt by się tego dzieciaka nie czepiał gdyby wstawił to do galerii. :wink:

Również wydaje mi sie że tego typu filmiki sa zbęde. Przeciez tam nawet nic nie widać z tego malowania. Jakby tutorial napisał już by to lepiej wyszło. Choć wydaje mi się że uczyć powinien ktoś kto się zna na rzeczy. Analogicznie to wyglada tak jaby matmatyki w podstawówce uczył ktoś ze skończonym gimnazium. Liczyć umie to czemu ma nie uczyć? ( pomijam kwestie wieku oczywiście)

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Nie ma nigdzie filmów na ten temat - ten koleś to zrobił, wyszło jak wyszło, więcej się gnojek przysłużył niż Ty - zrób film, zobaczymy co pokażesz...
Tym tokiem myślenia człowiek nie ma prawa wypowiadać się na żaden temat, bo ani muzycznie, ani w kwesti kinematografi nic nie osiągnąłem - nie mogę powiedzieć, że jakiś zespół gra do dupy albo że jakiś film jest durny?
BTW - nie zrobię filmu właśnie z tego powodu, że choć nie maluję jakoś okropnie, to nie maluję też jakoś specjalnie ładnie - nie mam nic, czym mógłbym podzielić się ze światem, więc po cóż, na bogów, miałbym to robić?
Trochę lepszy jestem jeżeli chodzi o ołówek - ale znów, można znaleźć miriady poradników napisanych przez ludzi, którzy lepiej się ołówkiem posługują i lepiej wiedzę przekazują.
I do czego się przysłużył? Bo niespecjalnie rozumiem. Dzięki temu ktoś zacznie lepiej malować?
jak przedszkolak namaluje obrazek i się go powiesi w świetlicy to tez nie dlatego że ładny, tylko że dziecko chce i lubi malować nawet jak nie ma perspektywy i mama ma niebieskie włosy... Coś już świta mistrzu pędzla?
Ty Supeł masz problemy z określeniem, gdzie się znajdujesz i co oceniasz? Przedszkolaka który rysuje cośtam przenosisz na grunt internetu i filmu, który swoim charakterem przypominałby raczej taki quasi poradnik, nie? Dla ciebie 5latek który sobie bazgrze kredkami i potem pyta się czy ładne jest absolutnie tym samym, co koleś który nie umie malować wrzuca na neta film pt. 'jak malować figurki do lotra'
A bronić powinno się wszystkich inicjatyw
Aaacha. No tak. Powodzenia z tym.
Szczególnie tych pochodzących od neonazistowskich bojówek. ;)
Nikt by się tego dzieciaka nie czepiał gdyby wstawił to do galerii.
O to to. Dokładnie - jakby chciał po prostu jak wszyscy inni podzielić się swoją pracą, dowiedzieć co jest w porzadku, a co nie tak - wtedy sam bym gościa bronił przed szkalowaniem. Ale filmik-tutorial na takim poziomie jest dość dziwnym. Znaczy nie żeby widział sens w wyzłośliwianiu się na nim, ale obrona też jest imo bezzasadna.
Uerph.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Piotrax pisze:Durny argument Supeł.
nie wiem czy durny... jak masz dziecko to wątpię czy się śmiejesz z niego jak rysuje ci kotka czy domek - ludzie mają różne pasje, pasje tego gościa to figsy i chciał się podzielić tą pasją robiąc poradnik malowania, dla niego to zabawa cały czas i jemu się zdaje że ładnie maluje, używa profesjonalnego języka itd. nie śmieszy mnie to - u mnie to wywołuje sympatie i uśmiech zadowolenia że młodzież coś normalnego robi a nie np:

http://www.youtube.com/watch?v=ib_twegPZaI

koleś jest spoko, naiwny w swojej wierze w nadnaturalne umiejętności ale nie głupi bo ma fajne hobby

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Szczurza Jucha pisze:...
spoko chłopie, mi wisi tak naprawdę ten typ i jego film, ale mnie nie śmieszy i nie rozumiem czemu was śmieszy, koleś jest dzieckiem i nie różni się niczym od dzieci w przedszkolu jeśli chodzi o samoocenę, prawdopodobnie maluje figsy najlepiej w bloku i uchodzi za guru - dlatego wstawił film, specowi nic nie daje, jego koledze pewnie tak

już nie chce się wypowiadać znacie mój pogląd, możecie śmiać się dalej

pzdr

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Nie miało zabrzemić obraźliwi, nie trafny argument jakd la mnie po prostu :wink:

Dziecka nie mam ale za to dużo mładsza siostrę. Rysuje, ale nie ma co jej wytykać błedów itp bo sie jeszcze zniecheęci. Za to poradników rysowania dla koleżanek nie robi mimo ze jej to cąłkiem zgrabnie wychodzi. Zreszta wiekszości ten filmik raczej zwisa, wiec dosyć jałowa rozmowa. Niech sobie robi za guru w bloku, a ja sie pośmieję z jego próby bycia "profesionalnym" i dziecięcej naiwności. Bez zawiści ot tak dla zdrowia. Wolny kraj :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Dość.

1) Chłopiec ma pełne prawo nakręcić takie wideo, jakie mu się żywnie podoba, z muzyką jaka mu się podoba i technikami malarskimi jak wyżej; ma też pełne prawo je potem umieścić na sieci, do obejrzenia przez wszystkich możliwych internautów
2) "wszyscy możliwi internauci" mają prawo wyrazić swoje zdanie o tym nagraniu, włączając w to szyderstwo i kpiny; jeśli ktoś się czuje lepiej jadąc po (na oko i ucho) czternastolatku , to jego sprawa
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Przyznaję, że lekko mi się ciśnienie podniosło.
Primo - kolego Szczurza Jucha - nie życzę sobie określania mnie jako "kołka". Nie wydaje mi się abym dał Ci jakiekolwiek asumpt do takich określeń mojej osoby. Mój post o pieluchach był bezosobowy i posługiwałem się w nim porównaniem, a nie obrażałem nim kogokolwiek bezpośrednim określeniem go jako 'Kołka".
Secundo - jeśli na wypowiedź kolegi Supła o popieraniu wszelkich inicjatyw wyskakujesz z tekstami o grupach neonazistowskich, to sprowadzasz dyskusję do poziomu erystyki co najwyżej podwórkowej. Jeśli na takim poziomie ma być dalej prezentowana argumentacja, to ja przepraszam, ale odpuszczam sobie dyskusję.

Tertio - Kolego, napisałeś
Dokładnie - jakby chciał po prostu jak wszyscy inni podzielić się swoją pracą, dowiedzieć co jest w porzadku, a co nie tak - wtedy sam bym gościa bronił przed szkalowaniem. Ale filmik-tutorial na takim poziomie jest dość dziwnym. Znaczy nie żeby widział sens w wyzłośliwianiu się na nim, ale obrona też jest imo bezzasadna.
Wydaje mi się, że Twoja wypowiedź chyba wynika z niezrozumienia kontekstu całej sytuacji. Przecież ten dzieciak nie pchał się ze swoim filmikiem, tylko ktoś inny znalazł go na sieci i dał na tym forum linka. Tak więc argument Twój jest co najmniej nietrafiony w tym stanie faktycznym.

Quadro - wracając do meritum sporu, powiem tak - jest to film nakręcony przez dzieciaka dla innych dzieciaków. Nie ma on chyba ambicji być poradnikiem dla malarzy zaawansowanych. chłopak nie reklamował go jako produktu komercyjnego itp. Po prostu pokazał co umie po to, żeby inni umiejący jeszcze mniej czegoś się nauczyli.
Pod względem czystej zawartości szkoleniowej i umiejętności twórcy filmu, to pozwolę sobie mniemać, iż nie odbiega on zanadto od tego co pokazano w tutorialu zawartym w pierwszej gazetce do Lotra gdzie PROFESJONALNY wydawca pokazywał zdjęcia jak malować goblina. To po prost produkcja jednego dzieciaka dla drugiego, któremu więcej da zobaczenie czegoś na filmie niż same zdjęcia w gazetce. Może zrobił to na prośbę kolegów z klasy czy z podwórka ? W każdym razie bronię go ze względu na to , ze chciało mu się coś zrobić, i mimo ewidentnych braków warsztatowych zarówno pod względem malarskim jak i pod względem obróbki filmu oraz samego nagrania, inicjatywa zrobienia czegokolwiek przez dzieciaki jest dla mnie godna pochwały. Wytknąć błędy celem ich poprawienia oczywiście można i z pewnością mu to ni zaszkodzi, ale wyśmiewanie się jest w mojej ocenie zachowaniem dużo, dużo bardziej niedojrzałym niż nakręcenie tego filmiku.
Tyle mojego.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

O najwyżsi bogowie, co za obruszenie.
Wybacz użycie podwórkowych określeń [co prawda to był żart, ale jak zwykle ludzie w świętym gniewie nie zwracają uwagi na emotki - a tak bardzo chciałem żeby było czytelnie. No cóż.] Nie sądziłem, że Płoty i Młoty, a konkretnie temat który nazywa się wyjątkowo górnolotnie 'rozluźnianie pośladów' operuje w jakichś wyższych sferach kulturalno-językowych. Najwyraźniej byłem w błędzie.

Wybacz tego kołka, nie sądziłem, że kogokolwiek może coś takiego ruszyć. Ba, nawet nie miała być to na dobrą sprawę obelga. Cóż, znów byłem w błędzie.

A tak dla podsumowania - raz - nie wyśmiewam tego filmiku, bo nie jest on dla mnie zabawny - nie widzę tylko zasadności obrony tego gościa.
Dwa - rysuję przez całe życie, ale do łba mi przez cały ten okres nie przyszło, żeby komuś dawać 'dobre rady' i próbować jakieś quasi szkolenia urządzać, bo nigdy nie uważałem, że jestem na tyle wyrobiony, by być do takiego czegoś upoważnionym. Dlatego mnie osobiście dziwi filmik tego gościa, a tym bardziej zażarta obrona [z nieśmiertelnym argumentem 'zrób tak sam' ablo 'zrób lepiej'], jak kogoś to śmieszy.

Tyle ode mnie. Over & out.
Uerph.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Supeł pisze:Nie ma nigdzie filmów na ten temat - ten koleś to zrobił, wyszło jak wyszło, więcej się gnojek przysłużył niż Ty - zrób film, zobaczymy co pokażesz...

A bronić powinno się wszystkich inicjatyw - jak przedszkolak namaluje obrazek i się go powiesi w świetlicy to tez nie dlatego że ładny, tylko że dziecko chce i lubi malować nawet jak nie ma perspektywy i mama ma niebieskie włosy... Coś już świta mistrzu pędzla?
Ta dupa tam.
Koleś wstawia filmik do sieci, więc wystawia go na krytykę i musi się z tym liczyć, nie ważne ile ma lat i co potrafi (lub nie). Każdy może wyrazić jaką chce opinie na jego temat w zależności od tego czy mu się podoba, bądź nie.
I teraz nie obraź się Supeł, ale twój tekst, żeby zrobił lepszy film i zobaczymy co pokaże jest słaby. To tak samo jakby piekarz Ci upiekł chooyowy chleb, ty byś mu powiedział, że Ci nie smakuje, a on odpowiedział, żebyś sobie upiekł lepszy.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

mnie osobiście ten filmik rozbawił. nie możesz się Supeł cisnąć dlatego że ktoś ma inne poczucie humoru niż ty.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

cisnąc? powiedziałem, że nie widzę nic śmiesznego i nie wydaje mi się żeby wyśmiewanie kolesia było ok, aż tu nagle jakieś kołki (to nie jest obraźliwe podobno :P) zdenerwowały się bo chłopaka chciałem broni

a teraz poważnie bez podtekstów
@jucha - zrób dla mnie poradnik rysowania, ja bazgrze jak kura pazurem, umiem emotikony narysować może ale to i tak nie za duże, cokolwiek tam zamieścisz na pewno mi pomoże, ok?

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

jaka beka

w rozluznianiu posladow znalezli sie wielcy dyskutanci bo jakis dzieciak sobie zrobil filmik, pozdro vanswirr

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Obrazek

Popłakałem się :lol: :lol: :lol: :lol:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kajthek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kajthek »

Niszczy! xD
Obrazek
"Tu się nie gra, tu się nie hałasuje..."
"Boom De Ah Dah"

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

nie wiem czy to było czy nie . Tylko nie wiem czy tu masuje tak ic os ale wrzucę.

Co gry robią z ludźmi ;]
http://www.youtube.com/watch?v=EnbrtZ32orM
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

http://www.youtube.com/watch?v=p32OC97aNqc

Niezły ten kto się nie zacznie hihrać jak idiota :P

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Przy dzieciaku udało mi się zachować kamienną twarz ale już na murzynie wymiękłem. Jestem słaby :( ;)
Uerph.

Zablokowany