Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Post autor: Rainhold »

To ja ponawiam pytanie. Tym razem zwrócę się imiennie :D.

Panie Cosmo czy w w sprzedaży pojawi się ten wielki skaveński potwór? Są jakieś jego zdjęcia w AB?

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

I każdy "bolt of warp lightning" zadaje D6 hitów S5 w najbliższe cele ?

Podstawka wygląda na typową chariotową...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Ze dwie strony temu Cosmo opisał działanie koła...
Każdy bolt hit z siłą artyleryjską, D6 Woundów.

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Nie jestem przedstawicielem GW men :-) Ale mimo ze nie ma jego zdjec w kodeksie, zakladam ze zostanie wydany. Za dlugo czekalismy na duzego monstera zeby na nim nie grac. GW nie przegapi takiej okazji na zrobienie pieniedzy. Z tym ze raczej dopiero w drugiej fali (chyba ze trzymaja jakas niespodzianke w zanadrzu). Troche to dziwne w sumie ze tego potwora nie zrobili jeszcze..

Re Karlee: Pisalem wczesniej jak dziala Doomwheel.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Przy prądnicach u lizaków też nie ma zapisu, ale potem GW walnęło że to przecież moc bogów i muszą być magiczne!!!!
Szał pał wydaje sie drzewo, ale z tego co opisałeś to w bitwie liczyłeś tylko na Kółko czyli reszta armii raczej ma średnią moc?
Co z Vermin lordem - jest jak reszta demonów czy special charakter?

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

No ale wiesz, jak slon tupie to jedno, a jak zbierasz wiatry magii w antene i wypierdalasz to z kamieni od ktorych w jedna noc urosna Ci dwie glowy to juz jednak inna bajka ;-) Nie ma nawet co uscislac mysle. Jakbym probowal komus sprzedac ze grinding jest magiczny to juz inna bajka, ale bolty to bolty :-) Some things never change..

A Vermin Lord jest normalnym lordem. Tylko sprzetow nie moze brac jak demon :(

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

A umi coś czy jest figurantem jak prince w DoCh? Jak oceniasz?
Się pyta, bo ma się model, fajnie byłoby gdyby w końcu można go wystawić na legalu a nie w domowych bitwach, jak się kumple łaskawie zgodzą.
Kieracik niby też mam, ale ten nowy na pewno też zagości w kolekcji. Ma się urodziny w listopadzie i kochająca żonkę. :)

rada
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: rada »

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

a idźcie...nowe figsy, nowe maszynki, nowe stworki, nowe czary..
kiedy ja się k..wa doczekam czegoś nowego do krasków ?
a nie, tłuczemy się z kodeksem który jest edycją 6,5 a nie siedem...
ehh, durnie z GW...
póki co czekam na wasz kodeks i (pewnie) wysyp nowych graczy skaveńskich, którzy grają tą armią "od lat" 8)

a Doomwheel, sądzac po raporcie Cosma, wygląda na zajebiście losowy...

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Grazbird pisze:(pewnie) wysyp nowych graczy skaveńskich, którzy grają tą armią "od lat" 8)
Eee, nie sądzę, to jednak nie demony - trza tu mieć dużo modeli żeby mieć armię, a kasztanami i innymi śmieciami (jak w demonach) zastąpic się ich nie da. Poza tym z jednego z postów Cosma wynika, ze power armii znacząco nie wzrośnie, jedynie będzie bardziej losowa. Może się uaktywnić kilku graczy skaveńskich, którzy z róznych przyczyn zdradzili swoją armię... :oops:

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Re rada: No prosze, wyglada ze jednak sie szasneli na batalion. Masz jakies dane co bedzie w srodku? Moze jakis limited-edition prezencik? ;) Bo na stronie Maelstorma jest tylko ze 'super set do skavenow' ;>

Re Grazbird: W innej bitwie zlamaly mi go wilczki ;D To dopiero byla przygoda ;-)

JESLI KTOS PLANUJE COS ZAMAWIAC Z MAELSTORMA ALBO SKADS, DAWAC NA PRIV, PODCZEPIE SIE I DORZUCE DO TRANSPORTU OF COZ

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

trochę się wkurwiam ale cieszę się że wreszcie (oby!) grywalne skaveny będzie można złożyć poza jednym jedynym standardem w postaci delegacji EnergiiPro..

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

w batalionach to raczej limitka nie uświadczysz. ja mam nadzieję że wsadzą tam coś konkretnego.. podejrzewam 20clansów, 10 stormów i coś- nocniki? monki? ogry? albo 2x clansy (jedne na slavy) + 10 stormów?

Awatar użytkownika
Robbbb99

Post autor: Robbbb99 »

Pewnie będzie Komercyjnie np. Night runnerzy będą słabi i wsadzą ich 20 do tego te ogry clan raty 20 i 10 stormów pewnie będzie kosztować jak 3 boxy, albo to kółko będzie mało grywalne to je wsadzą zamiast 10 stormów o ile będą dobrzy.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

bataliony mają sie przedawać więc raczej będą w miare dobrze złożone jako baza do armii.

Awatar użytkownika
Robbbb99

Post autor: Robbbb99 »

Fajnie by było Bo np battalion Dark elfów jest co najmiej słaby, na korsarzach się chyba wogóle nie gra , włócznicy średnio grywalni i tylko 5 coków i 12 kusz się opłaca tak samo O&G 20 night goblinów można mieć za 20zł :) podobnie - 10 Forest Goblin Spider Riders niby figurki wielo częściowe ale większość chyba i tak woli te ze skullpassa

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

6ed batalion jest spoko miejmy nadzieje że nowy też będzie ok. ale ja i tak kupię na początek spearhead

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Spearheada którego nigdy nie będzie?
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

vocal pisze:w batalionach to raczej limitka nie uświadczysz. ja mam nadzieję że wsadzą tam coś konkretnego.. podejrzewam 20clansów, 10 stormów i coś- nocniki? monki? ogry? albo 2x clansy (jedne na slavy) + 10 stormów?
A to stormów nie bedzie 20 na pudło? Na zdjęciu pudła widać 20 figurek...
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

MarsnTwix

Post autor: MarsnTwix »

Do usunięcia
Ostatnio zmieniony 6 paź 2009, o 20:45 przez MarsnTwix, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany