Pogłoski

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Bastor
Chuck Norris

Re: Pogłoski

Post autor: Bastor »

Zaraz... jakiego Space Hulka?!?! Że niby nowa edycja czy reedycja starej wersji?

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Gra komputerowa ;)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Post autor: Clark »

Na wd wygląda to na figsy :)

Bastor
Chuck Norris

Bez żartów ;)

Pytam czy to nowa edycja gry - czy tylko reedycja wydanego kilka lat temu pudełka.
Które miało być LIMITED EDITION tak nawiasem mówiąc...
Co tylko potwierdza, że GW mówi jedno - robi drugie i ma głęboko w okolicach okrężnicy nas, graczy.
Byle kufa kabzę nabić... :evil:

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Reedycja z dodatkowymi misjami.

IMO świetny ruch ze strony GW, skoro mają fajną grę to dlaczego mają jej nie sprzedawać? Wyobrażacie sobie, żeby taki talisman był limitowany i nie do kupienia?
Jak kupiłeś na handel to masz jeszcze parę godzin aby wystawić i sprzedać :)
Jeśli kupiłeś do gry to powinieneś się cieszyć z nowych misji i dodatków, które podobno będą też w wd.

Bastor
Chuck Norris

Nie no - generalnie jestem bardzo za.
Tylko dlaczego ściemniać o "limited edition".
Wiesz - co by nie mówić to w tym hobby aspekt kolekcjonerski jakieś tam znaczenie jednak ma, prawda?

Ale jeśli faktycznie będą wychodzić dodatki - to im wybaczę :)
Bo nie ma to jak SH... :)

I EOT bo za offtop nas zaraz zjadą :P

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

W następny weekend znowu space hulk :(

Awatar użytkownika
Gopal
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Gopal »

Sooner or later they will relent, my Lord.
Galeria rysunków: kliknij, na pewno Ci się spodoba! :D NSFW
http://jandraws.tumblr.com/

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Dokładnie nie mogą odkładać tego w nieskończoność :D

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Bastor pisze:Bez żartów ;)

Pytam czy to nowa edycja gry - czy tylko reedycja wydanego kilka lat temu pudełka.
Które miało być LIMITED EDITION tak nawiasem mówiąc...
Co tylko potwierdza, że GW mówi jedno - robi drugie i ma głęboko w okolicach okrężnicy nas, graczy.
Byle kufa kabzę nabić... :evil:
Przecież była limited edition przez okres 5 lat :D więc o co chodzi :D

Bastor
Chuck Norris

No tak - jasne...
A ja głupi zapomniałem kapturka... ;)

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Przeczytaliście już pierwszy tom Nagasha? Ja miałem wczoraj okazję poczytać i wgryzłem się we fragmenty na temat Bretonnii.
W skrócie:

- Mallobaude, bękart króla, wywołuje w Bretonnii wojnę domową; zdradziecko wspierają go książęta Carcassone i Artois, początkowo król Louen łatwo rozprawia się z rebelią i spycha wojska buntowników w stronę Mousillon, sytuacja odwraca się kiedy okazuje się, że po stronie Mallobaude'a walczy Arkhan, wspierając go rzeszą nieumarłych; w wielkiej bitwie niedaleko Quenelles król ginie z ręki Mallobaude'a, pomimo pomocy jakiej Bretończykom udzielają Leśne Elfy; elfy wracają do lasu kiedy sytuacja wymyka się spod kontroli, a zwycięskie wojska buntowników idą w stronę stolicy; po drodze Mallobaude wyzywa na pojedynek każdego kogo tylko się da - Arkhan wcześniej obiecał mu, że będzie niezwyciężony w boju
- buntownicy docierają pod mury Couronne i rozpoczynają oblężenie, w krytycznym momencie pojawia się Zielony Rycerz i wyzywa Mallobaude'a na pojedynek, ten zaś szybko uzmysławia sobie, że nie jest w stanie wygrać i rzuca się do ucieczki, Zielony dopada go i ścina mu głowę, po czym wiedzie obrońców do zwycięstwa nad buntownikami
- po bitwie Zielony zdejmuje hełm i okazuje się być Gillesem Bretonem, który wedle legendy ma powrócić w najczarniejszej dla Bretonnii godzinie i ponownie poprowadzić naród do boju, książęta jednogłośnie uznają Gillesa za prawowitego władcę, jednocześnie szykując się na najgorsze

Arkhan tymczasem umyka, jeszcze sporo wcześniej zanim Mallobaude traci głowę w pojedynku. Wie w jakiś sposób, że rebelia jest skazana na przegraną i ma być jedynie odwróceniem uwagi od ważniejszych spraw. O mały włos Arkhan nie ginie jednak w bitwie o opactwo Maisontaal, gdzie w kryptach przechowywany jest potężny artefakt (laska czarodziejska). Książę Theodoric z Brionne (ten z toporem), według fluffu pijak i rozpustnik, zbiera w sobie resztki godności i postanawia bronić klasztoru. Tocząca się w nocy bitwa jest krwawa i zacięta, a szala zwycięstwa przechyla się to w jedną, to w drugą stronę. Arkhan, skupiony na kontrolowaniu armii, wskrzeszaniu poległych i owładnięty chęcią włamania się do opactwa, nie zauważa przebijającego się w jego stronę Theodorica. Książę potężnym ciosem topora rozłupuje Arkhanowi pierś i obala go na ziemię, ale nie zdąża zadać dobijającego ciosu - Arkhana ratuje jeden z jego poruczników, wampir, który kładzie Theodorica trupem.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Silverbolt
Chuck Norris

Post autor: Silverbolt »

Opis bitwy o opactwo świetny. Chłopi trzymają pozycje, a bitwe ma rozstrzygnąc szarża rycerstwa uderzająca z flanek.Chłopska horda tworząca shieldwall wytrzymująca niezliczone hordy zombie - szkoda że nie dali im w zasadach bitwy czegoś co by ten mur tarcz odwzorowywało. Np. w scenariuszu ostatnia szarża Teodorica lance rycerskie mogą byc szerokie na 4 rycków, mogą liczyc powyzej 15 ludzi jesli to spełnią i szarżują to mają stompa.
Ciekawe co dalej z Gillesem?
PS: ciekawi mnie w tej bitwie czy Arkhan siedział na tym swoim stworku, no bo jak wtedy Teodoric miałby go ciąc toporem w pierś?
Obrazek

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Tak, z tekstu wynikało, że zwalił go z siodła na ziemię. Niekoniecznie był to ten kościopaszczak, mógł siedzieć na jakimś nieumarłym koniu po prostu.

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Eh, gdyby tylko warhammer miał zbalansowane zasady, pozwalające naprawdę rozgrywać tak emocjonujące i wyrównane starcia, jak w tych opisach.
Wtedy sprzedałbym... tfu... wyrzuciłbym wszystkie figurki konkurencyjnych systemów ze szczęścia ;)
Vae victis!

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Arkhan nie siedział wtedy na Abyssal Terrorze. Te paskudne figurkowo stworki Mortarchowie dostali od Nagasha w nagrodę, po tym jak go wskrzeszono. A do rytuału wskrzeszenia wielkiego Nekrofila potrzebne były artefakty (Neferata zbarała Skavenom Fellblade, poświęcany Volkmar miał przybitą do łba Koronę Czarnoksięstwa, nagashowy miecz zdobył Manfred, a w La Maisontaal była ukryta Laska Nagasha).

Ogółem inaczej wyobrażałem sobie zawsze tę rebelię Czarnego Rycerza. Szkoda jego i króla Lwie Serce, ale cóż chyba warto było dla powrotu Gillesa... inna sprawa że Arkhan osiągnął co chciał i Kostur ukradł. Jednak wszechobecność i overpower Arkhana zaczyna mnie mocno wkurzać - mam nadzieję że ktoś w końcu ukróci jego nie-żywot.

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Z książki wynikało, że Settra go chyba ubił...chociaż nie pamiętam dokładnie, było grubo po północy i czytałem ten fragment po kilku głębszych ;)
Pamiętam na pewno, że w tej samej bitwie skorpion uciął łeb Krellowi.

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Ciekawe jak ten fluff przełoży się system bitewny i Bretonnię :p

Awatar użytkownika
Lenar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lenar »

Dzięki za zgrabne streszczenie, Gniewko. Za 2-3 tygodnie zobaczymy co z Bretonni pozostawią hordy chaosu.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

A kiedy wychodzi 2 książka wraz z figsami chałasu ?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

ODPOWIEDZ