Po great cannonie.Bloodwar pisze:Drugą po czym?
Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Normalnie herezja. Obsysa to moździerz, a i hellstorm jest niewiele lepszy.Soulferin pisze:Czyli nadal Hellblaster obsysa. Dzięki.
Co do hellblastera, to jest mocny. Oczywiście nie tak, jak w 6 edycyjnym AB (autohity), ale dużo lepszy niż w 7. Z inżynierem mamy niezłą maszynkę do zabijania. Ryzyko przykrego misfire jest znikome.
i jest praktycznie pewne, że będzie pierwszym celem dla magii przeciwnikaPiotrB pisze:ma jeden ważny minus - jest Rarem... w dobie czołgu i Hurcanium zmieścisz max 1szt...

Ja niedługo będę pierwszy raz używał wózków. Mam war altar (dół i tak ten sam co w hurricanum).
Jestem pełen podziwu dla wykonania modeli i szczegółowości - a co najważniejsze - dopasowanie części. Większość nie wymaga nawet sklejania!
Miał ktoś w rękach gryfa z war altara? Na zdjęciu nie widać jak dokładnie jest zrobiony
Jestem pełen podziwu dla wykonania modeli i szczegółowości - a co najważniejsze - dopasowanie części. Większość nie wymaga nawet sklejania!
Miał ktoś w rękach gryfa z war altara? Na zdjęciu nie widać jak dokładnie jest zrobiony

Ja na razie zrezygnowałem
Ja miałem. Składa się z dość dużej ilości części (ogon, jedna ręka, druga ręka, młot, dwa skrzydła i dwie części tułowia), ale wszystkie doskonale do siebie pasują. Po sklejeniu właściwie wygląda jakby był jednoczęściowy. Sam wózek (może oprócz ambony) też można złożyć właściwie bez kropli kleju.Blaesus pisze: Miał ktoś w rękach gryfa z war altara? Na zdjęciu nie widać jak dokładnie jest zrobiony
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Ja tam wole starego altara.
U ciebie rozumiem że Laserowa dzida ma przewagęPiotr pisze:To ktoś jeszcze wystawia Huricanium?PiotrB pisze:ma jeden ważny minus - jest Rarem... w dobie czołgu i Hurcanium zmieścisz max 1szt...

Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą