Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Re: Fuxiorr Galeria - Krasnoludy i Demony i Łorki

Post autor: Kacpi 1998 »

skóra srogiego jest ładna a ta niebieska nie podoba mi się bo lubię ''realistyczne'' figurki więc proponowałbym bardziej zielone niż szare (byle nie niebieskie) :wink:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Kacpi 1998 pisze:skóra srogiego jest ładna a ta niebieska nie podoba mi się bo lubię ''realistyczne'' figurki więc proponowałbym bardziej zielone niż szare (byle nie niebieskie) :wink:
niebieskie będą tylko zombi :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Mocny ten niebieski, może warto go nieco zmatowić. Choć fakt że coś w tych zombiakach jest.
Myśle że lepiej wybrać szarości dla reszty gromadki, zielony w odcieniu takim jakim widać na strogim, wybacz, w mojej ocenie nietrafiony.
Ślepia zombiaków wyszły mega na tej focie, jak żywe :wink: .

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Dla mnie ten niebieski już jest lepszy od zieleni na strogim. Wszystko jest lepsze od tej zieleni, która mi wyjątkowo nie podchodzi...

Czucher
Wałkarz

Post autor: Czucher »

Wyglądają jak blue horrory przynajmniej na moim małym ekraniku :)
Jestem przyzwyczajony raczej do zgniłej, bladej zieleni z elementami przebarwień fioletu/brązu niż czegoś takiego. Słabe fotki także jednoznacznie nie da się powiedzieć czy jest ok czy też nie.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Bk
Obrazek
Obrazek
Zombi
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mam nadzieję że te foty są ok :P
Ostatnio zmieniony 20 sie 2014, o 11:58 przez Fuxiorr, łącznie zmieniany 1 raz.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

miejscami za mało dokładny drybrush, reszta jak na ciebie taka sobie :roll:
ile ty w ogóle już armii masz ?
spróbuj następnym razem zrobić zdjęcia na czarnym tle

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Kacpi 1998 pisze:miejscami za mało dokładny drybrush, reszta jak na ciebie taka sobie :roll:
ile ty w ogóle już armii masz ?
spróbuj następnym razem zrobić zdjęcia na czarnym tle
Mam 3 armię - Doch który widziałeś :P , VC o raz sk które kupuje - pod młotek poszły OnG i Krasie
Zaraz zapodam foty na czarnym tle
Edit :
BK
Obrazek
Zombie
Obrazek
Obrazek
Lepsze ? ;p W sumie mniej prześwietlone są teraz

muadib1980
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: muadib1980 »

Hej.
Nie podobają mi się kolory zombie i niestety kawaleria też jakoś tak nie za bardzo przypadła mi do gustu.
Możliwe, że to przez zdjęcia. Zombie niebiesko- pomarańczowe są kompletnie z innej planety, kości są za białe a zbroja za srebrna.
Zombie ty chyba jednak różne odcienie szarości, a kawalerii może trochę rdzawego pigmentu i brązowego washa a po nim kościanego dry brusha??
PS. Kraśki fajne, bardzo mi się podobają.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Może chociaż on się wam spodoba ? :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Rozjaśnić jeszcze jedną warstę szaty ? Bo myślę żę chyba to zrobię..

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

jakie tempo =D>
chcesz pomalować armię 2400 na DMP w ciągu 6 dni czy co ?

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

On się nam podoba. Ale wracaj już do twierdzy przeczesać brodę ;)

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Co do nekromanty, to szata sztrasznie paskudnie wyszła. Robisz zbyt agresywne rozjaśnienie, zrób trochę delikatniejsze te przejścia, wtedy model będzie czystszy i ładniej będzie wyglądał. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Kacpi 1998 pisze:jakie tempo =D>
chcesz pomalować armię 2400 na DMP w ciągu 6 dni czy co ?
Niee nie mam tylu modeli - brak mi terror geja i piesków - reszta armii w formie wip :D
lividus pisze:On się nam podoba. Ale wracaj już do twierdzy przeczesać brodę ;)
Narazie nie wrócę do twierdzy...
Deus pisze:Co do nekromanty, to szata sztrasznie paskudnie wyszła. Robisz zbyt agresywne rozjaśnienie, zrób trochę delikatniejsze te przejścia, wtedy model będzie czystszy i ładniej będzie wyglądał. :D
Zobaczę co da się zrobić :P

Dzięki za odzew :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Deus pisze:Co do nekromanty, to szata sztrasznie paskudnie wyszła. Robisz zbyt agresywne rozjaśnienie, zrób trochę delikatniejsze te przejścia, wtedy model będzie czystszy i ładniej będzie wyglądał. :D
Cóż, widziałem gorsze cieniowanie czarnego :mrgreen: .
Wcale nie jest ten nekromanta taki zły, szata też jakaś tragiczna nie jest, choć można by ją było nieco inaczej porozjaśniać. Czarny, obok białego, jest jednym z najtrudniejszych kolorów do rozjaśniania, tak że tutaj plus za podjęcie się tego zadania w ogóle. Trzeba kilka odcieni tego rozjaśniacza zastosować i to baaardzo niewiele różniących się między sobą. Wtedy jest szansa, ze coś z tego wyjdzie. Poza tym rozjaśniaj nie tylko krawędzie i wystające fałdy - gostek ma jakby garba i teoretycznie światło powinno padać na powierzchnię tego garba za kołnierzem na przykład...
Tylko nie stosuj zbyt kontrastowych odcieni przy rozjaśnianiu tego płaszcza...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Parę nowości i lepszych fotek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nw czy nie za jasne foty? Co o nich myślicie ? :D Szczerze to były najtrudniejsze modele pomalowane przezemnie - paczaj lord i bsb. Strasznie dużo detali + konie których nie malowałem chyba jeszcze...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Foty nie są za jasne - za jasne jest tło, aparat, żeby nie przepalić tła, dostosowuje się i przyciemnia Ci figsy. Dlatego same figsy są ciemne i niezbyt czytelne. Daj jakieś szare tło. To nic, ze nie bedzie kontrastować z figsami. Na pewno będą one lepiej widoczne...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Mam nadzieje że lepsze są teraz te foty... 2 fota na PMOTM....
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Podmiana fotek...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Lepszych foty nie umiem... czekam na jakiekolwiek komentarze

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

A taki był z Ciebie fajny krótkobrody :cry: :wink: ...

ODPOWIEDZ