Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Kacpi 1998
- Masakrator
Re: Fuxiorr Galeria - Krasnoludy i Demony i Łorki
skóra srogiego jest ładna a ta niebieska nie podoba mi się bo lubię ''realistyczne'' figurki więc proponowałbym bardziej zielone niż szare (byle nie niebieskie) 

niebieskie będą tylko zombiKacpi 1998 pisze:skóra srogiego jest ładna a ta niebieska nie podoba mi się bo lubię ''realistyczne'' figurki więc proponowałbym bardziej zielone niż szare (byle nie niebieskie)

misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Mocny ten niebieski, może warto go nieco zmatowić. Choć fakt że coś w tych zombiakach jest.
Myśle że lepiej wybrać szarości dla reszty gromadki, zielony w odcieniu takim jakim widać na strogim, wybacz, w mojej ocenie nietrafiony.
Ślepia zombiaków wyszły mega na tej focie, jak żywe
.
Myśle że lepiej wybrać szarości dla reszty gromadki, zielony w odcieniu takim jakim widać na strogim, wybacz, w mojej ocenie nietrafiony.
Ślepia zombiaków wyszły mega na tej focie, jak żywe

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dla mnie ten niebieski już jest lepszy od zieleni na strogim. Wszystko jest lepsze od tej zieleni, która mi wyjątkowo nie podchodzi...
Ostatnio zmieniony 20 sie 2014, o 11:58 przez Fuxiorr, łącznie zmieniany 1 raz.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- Kacpi 1998
- Masakrator
miejscami za mało dokładny drybrush, reszta jak na ciebie taka sobie
ile ty w ogóle już armii masz ?
spróbuj następnym razem zrobić zdjęcia na czarnym tle

Mam 3 armię - Doch który widziałeśKacpi 1998 pisze:miejscami za mało dokładny drybrush, reszta jak na ciebie taka sobie![]()

Zaraz zapodam foty na czarnym tle
Edit :
BK

Zombie

Lepsze ? ;p W sumie mniej prześwietlone są teraz
-
- Powergamer Rozpiskowy
Hej.
Nie podobają mi się kolory zombie i niestety kawaleria też jakoś tak nie za bardzo przypadła mi do gustu.
Możliwe, że to przez zdjęcia. Zombie niebiesko- pomarańczowe są kompletnie z innej planety, kości są za białe a zbroja za srebrna.
Zombie ty chyba jednak różne odcienie szarości, a kawalerii może trochę rdzawego pigmentu i brązowego washa a po nim kościanego dry brusha??
PS. Kraśki fajne, bardzo mi się podobają.
Nie podobają mi się kolory zombie i niestety kawaleria też jakoś tak nie za bardzo przypadła mi do gustu.
Możliwe, że to przez zdjęcia. Zombie niebiesko- pomarańczowe są kompletnie z innej planety, kości są za białe a zbroja za srebrna.
Zombie ty chyba jednak różne odcienie szarości, a kawalerii może trochę rdzawego pigmentu i brązowego washa a po nim kościanego dry brusha??
PS. Kraśki fajne, bardzo mi się podobają.
- Kacpi 1998
- Masakrator
jakie tempo
chcesz pomalować armię 2400 na DMP w ciągu 6 dni czy co ?

Niee nie mam tylu modeli - brak mi terror geja i piesków - reszta armii w formie wipKacpi 1998 pisze:jakie tempo![]()

Narazie nie wrócę do twierdzy...lividus pisze:On się nam podoba. Ale wracaj już do twierdzy przeczesać brodę
Zobaczę co da się zrobićDeus pisze:Co do nekromanty, to szata sztrasznie paskudnie wyszła. Robisz zbyt agresywne rozjaśnienie, zrób trochę delikatniejsze te przejścia, wtedy model będzie czystszy i ładniej będzie wyglądał.

Dzięki za odzew

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Cóż, widziałem gorsze cieniowanie czarnegoDeus pisze:Co do nekromanty, to szata sztrasznie paskudnie wyszła. Robisz zbyt agresywne rozjaśnienie, zrób trochę delikatniejsze te przejścia, wtedy model będzie czystszy i ładniej będzie wyglądał.

Wcale nie jest ten nekromanta taki zły, szata też jakaś tragiczna nie jest, choć można by ją było nieco inaczej porozjaśniać. Czarny, obok białego, jest jednym z najtrudniejszych kolorów do rozjaśniania, tak że tutaj plus za podjęcie się tego zadania w ogóle. Trzeba kilka odcieni tego rozjaśniacza zastosować i to baaardzo niewiele różniących się między sobą. Wtedy jest szansa, ze coś z tego wyjdzie. Poza tym rozjaśniaj nie tylko krawędzie i wystające fałdy - gostek ma jakby garba i teoretycznie światło powinno padać na powierzchnię tego garba za kołnierzem na przykład...
Tylko nie stosuj zbyt kontrastowych odcieni przy rozjaśnianiu tego płaszcza...
Parę nowości i lepszych fotek

Nw czy nie za jasne foty? Co o nich myślicie ?
Szczerze to były najtrudniejsze modele pomalowane przezemnie - paczaj lord i bsb. Strasznie dużo detali + konie których nie malowałem chyba jeszcze...

Nw czy nie za jasne foty? Co o nich myślicie ?

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Foty nie są za jasne - za jasne jest tło, aparat, żeby nie przepalić tła, dostosowuje się i przyciemnia Ci figsy. Dlatego same figsy są ciemne i niezbyt czytelne. Daj jakieś szare tło. To nic, ze nie bedzie kontrastować z figsami. Na pewno będą one lepiej widoczne...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
A taki był z Ciebie fajny krótkobrody
...