WFB: Reworked and Rebalanced

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Re: WFB: Reworked and Rebalanced

Post autor: Janus »

Imo He Furion powinien się zająć na końcu, bo w tym słabym booku jest jeszcze więcej smaczków;)
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Furek Ci powie że dlatego tak tanio bo elvy mają 3T, więc powinni mieć tani armor i talizmany, w przecieństwie np do takiego saurusa oldblooda, który ma 5T, więc armor dla niego powinien być automatycznie droższy.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

W takim wypadku juz nie mogę się doczekać powrotu Khaeleta za 10pts :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Ja mam 2 pytania do lizaczków.

Czy za pomocą spotless mind za 35 pkt losujemy lore i losujemy z niego dodatkowe zaklęcie, czy też wybieramy lore, a dopiero zaklęcie randomizujemy?

Czy twórca nie rozważyłby możliwości wykupienia 1 unitowi saurus warriorsów magicznego sztandaru do 25 pkt? Byłaby to przemiła opcja wrzucić na nich Jaguar Standard. :)

EDIT: Literówka. Nie lubię literówek.
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2015, o 10:54 przez Okoń, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

Bez przesady Scoutmaster:
Art. 23. 1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. [...]
2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.

Art. 23'. Nie wymaga zezwolenia twórcy przejściowe lub incydentalne zwielokrotnianie utworów, niemające samodzielnego znaczenia gospodarczego, a stanowiące integralną i podstawową część procesu technologicznego oraz mające na celu wyłącznie umożliwienie:
1) przekazu utworu w systemie teleinformatycznym pomiędzy osobami trzecimi przez pośrednika lub
2) zgodnego z prawem korzystania z utworu.
Jako żywo, wszyscy, żeśmy w jakimś stosunku towarzyskim z Furionem. ^^ Mi np. raz zasiędziował na moją korzyść :)
Obrazek

Specjalxx
Wałkarz

Post autor: Specjalxx »

Na haj elfy uwaga byla zwracana od samego początku i dalej jest. Na tym zagramanicznym forum tez pierwsze do czego sie przyczepili to elfiaki. Jako że Furion w dużej części opiera sie na feedbacku, możliwe że coś wreszcie z tym fantem zrobi. Nawet jeśli darzy tą armie większym uczuciem niż inne.
Narazie z niecierpliwością czekam na Szczury i Brete
P.S
O ile wczesniej mialem jeszcze jakies chęci spróbować sie w Kings of war, ta ostatnia reklama ostatecznie mnie z tego wyleczyła
Sprzedam Primarhów Fulgrima, Lorgara

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

scoutmaster pisze:jaki wysiłek?
moim zdaniem jest to próba uzyskania finansowania stosunkowo małym nakładem pracy.
widzę prosty mechanizm:
uznać ze nie da się grać w 8 ed
skopiować co się da z GW
rozpropagować i opracowac tanim kosztem czyli wolontariuszami
zastrzec prawa autorskie
czerpać korzyści przez płatne aplikacje
Obrazek
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

A mnie regularnie dyma podczas gry battla a to już prawie związek partnerski :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Lenar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lenar »

"Page 91, Spear (foot) (...) +2 Initiative, Fight in Extra Ranks (always)"

Czy lance nie powinny dostać analogicznej zasady (bonus do In. lub ASF w szarży)?

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Lenar pisze:"Page 91, Spear (foot) (...) +2 Initiative, Fight in Extra Ranks (always)"

Czy lance nie powinny dostać analogicznej zasady (bonus do In. lub ASF w szarży)?
Czyli chcesz aby piechociarze z lancą mieli +2 inicjatywy? :mrgreen:
Obrazek

Lucid
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lucid »

Lance już mają analogiczną zasadę, +2S w szarży i wiele osób z nich korzysta. Widziałeś kiedyś kogoś z włóczniami na piechocie? Moim zdaniem nie ma sensu dawać lancy żadnych zasad
Obrazek
WoC W9 D1 L6

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Ja jeszcze proszę o przemyślenie usunięcia przerzutów do trafienia z zasady ASF (lub przynajmniej utrudnienie ich uzyskania). Sam fakt uderzania przed wrogiem powinien być wystarczającym bonusem, jak to miało miejsce we wcześniejszych edycjach. Przerzut hita niech pozostanie domeną Hatred.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Jędrul pisze:czytam sobie HE i wstępnie widzę rzeczy które są moim zdaniem trochę za dobre na swój koszt

armour of caledor - za 25 = połączenie armour of silvered steel (30) i dragon armour z mundane items 20 pkt. (2++ na ogień/6++) chyba trochę za tanio
vembraces of defense - za 55 pkt mamy prezerwatywe (45) i dawnstone (25) i to wszytko jako jeden talizman

ring of corin - niszczarka przedmiotów z power level 3?

silver wand - 10 pkt za dodatkowy czar?
To są przedmioty z poprzedniego Army Booka, które Furion dodaje do każdego podręcznika :roll:
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

A co w tym przeszkadza, aby zmienić ich koszt punktowy, skoro są za mocne w tej edycji?
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Mam pytanie do Furiona :!:
Skoro to i tak ma być 9 edycja to dlaczego przerabiasz (balansujesz) tylko 8 edycyjne booki skoro jako baza do pracy można wziąć w sumie podręczniki z 6 lub 7 ed dodając jednostki z 8 (oczywiście odpowiednio modyfikując by zachować balans)
IMO 6i 7 edycyjne podręczniki są o wiele lepiej napisane pod 8 edycje niż 8 edycyjne ( o ironio :lol2: )
Oprócz tego ostatnimi czasy w wolnych chwilach kombinuje nad rozpiska twoich HE i muszę przyznać że jedyne co ci się napewno udało to zbalansowałeś ten book
Wszystko jest tak dobre że nie wiadomo co brać :?
Nie za bardzo rozumiem czemu nie usunąłeś jednego z gorszych baboli 8 ed czy asf dla 1/5 armii w battlu. Ta umiejętność jest tak gięta że albo elfy powinny naprawde kosztować tyle ile kosztowały (czyli np 9 pk za tego nieszczęsnego włócznika) albo wprowadzić np coś takiego jak elite warriors do wykupienia za daną ilość pk albo wbudowana w jednostki specjalne
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

debelial pisze:Ja jeszcze proszę o przemyślenie usunięcia przerzutów do trafienia z zasady ASF (lub przynajmniej utrudnienie ich uzyskania). Sam fakt uderzania przed wrogiem powinien być wystarczającym bonusem, jak to miało miejsce we wcześniejszych edycjach. Przerzut hita niech pozostanie domeną Hatred.
najbardziej zbalansowany book jaki kiedykolwiek powstał to HElfy 7ed. asf to nie problem w tym booku.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

@Eltharion
W ósmoedycyjnych podręcznikach pojawiło się całkiem sporo nowych oddziałów, których nie było wcześniej. To chyba najbardziej oczywista odpowiedź.
Obrazek

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Aldean pisze:
debelial pisze:Ja jeszcze proszę o przemyślenie usunięcia przerzutów do trafienia z zasady ASF (lub przynajmniej utrudnienie ich uzyskania). Sam fakt uderzania przed wrogiem powinien być wystarczającym bonusem, jak to miało miejsce we wcześniejszych edycjach. Przerzut hita niech pozostanie domeną Hatred.
najbardziej zbalansowany book jaki kiedykolwiek powstał to HElfy 7ed. asf to nie problem w tym booku.
Nie mam nic do ASF, tylko do ASF dającego przerzuty hita oprócz uderzania przed wszystkimi.
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2015, o 12:49 przez debelial, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Aldean pisze:
Własnie to był jedyny problem w tym booku. WL mający ASF mimo GW a dzieki temu bili pierwsi z siłą 6 i jescze mieli przerzut miało mało wspólnego z balansem. 6 edycyjny podręcznik wypadał pod tym względem o wiele lepiej. :roll:
ninjaska pisze:@Eltharion
W ósmoedycyjnych podręcznikach pojawiło się całkiem sporo nowych oddziałów, których nie było wcześniej. To chyba najbardziej oczywista odpowiedź.
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem #-o
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Janus pisze:A co w tym przeszkadza, aby zmienić ich koszt punktowy, skoro są za mocne w tej edycji?
W niczym nie przeszkadza,ale pomimo paru uwag nadal kosztują tyle samo
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

ODPOWIEDZ