WFB: Reworked and Rebalanced
Re: WFB: Reworked and Rebalanced
Imo He Furion powinien się zająć na końcu, bo w tym słabym booku jest jeszcze więcej smaczków;)
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Ja mam 2 pytania do lizaczków.
Czy za pomocą spotless mind za 35 pkt losujemy lore i losujemy z niego dodatkowe zaklęcie, czy też wybieramy lore, a dopiero zaklęcie randomizujemy?
Czy twórca nie rozważyłby możliwości wykupienia 1 unitowi saurus warriorsów magicznego sztandaru do 25 pkt? Byłaby to przemiła opcja wrzucić na nich Jaguar Standard.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
EDIT: Literówka. Nie lubię literówek.
Czy za pomocą spotless mind za 35 pkt losujemy lore i losujemy z niego dodatkowe zaklęcie, czy też wybieramy lore, a dopiero zaklęcie randomizujemy?
Czy twórca nie rozważyłby możliwości wykupienia 1 unitowi saurus warriorsów magicznego sztandaru do 25 pkt? Byłaby to przemiła opcja wrzucić na nich Jaguar Standard.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
EDIT: Literówka. Nie lubię literówek.
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2015, o 10:54 przez Okoń, łącznie zmieniany 1 raz.
![Obrazek](https://www.dropbox.com/s/u052qe1gp342bat/okon.jpg?dl=1)
Bez przesady Scoutmaster:![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jako żywo, wszyscy, żeśmy w jakimś stosunku towarzyskim z Furionem. ^^ Mi np. raz zasiędziował na moją korzyśćArt. 23. 1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. [...]
2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.
Art. 23'. Nie wymaga zezwolenia twórcy przejściowe lub incydentalne zwielokrotnianie utworów, niemające samodzielnego znaczenia gospodarczego, a stanowiące integralną i podstawową część procesu technologicznego oraz mające na celu wyłącznie umożliwienie:
1) przekazu utworu w systemie teleinformatycznym pomiędzy osobami trzecimi przez pośrednika lub
2) zgodnego z prawem korzystania z utworu.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Na haj elfy uwaga byla zwracana od samego początku i dalej jest. Na tym zagramanicznym forum tez pierwsze do czego sie przyczepili to elfiaki. Jako że Furion w dużej części opiera sie na feedbacku, możliwe że coś wreszcie z tym fantem zrobi. Nawet jeśli darzy tą armie większym uczuciem niż inne.
Narazie z niecierpliwością czekam na Szczury i Brete
P.S
O ile wczesniej mialem jeszcze jakies chęci spróbować sie w Kings of war, ta ostatnia reklama ostatecznie mnie z tego wyleczyła
Narazie z niecierpliwością czekam na Szczury i Brete
P.S
O ile wczesniej mialem jeszcze jakies chęci spróbować sie w Kings of war, ta ostatnia reklama ostatecznie mnie z tego wyleczyła
Sprzedam Primarhów Fulgrima, Lorgara
scoutmaster pisze:jaki wysiłek?
moim zdaniem jest to próba uzyskania finansowania stosunkowo małym nakładem pracy.
widzę prosty mechanizm:
uznać ze nie da się grać w 8 ed
skopiować co się da z GW
rozpropagować i opracowac tanim kosztem czyli wolontariuszami
zastrzec prawa autorskie
czerpać korzyści przez płatne aplikacje
![Obrazek](http://replycandy.com/wp-content/uploads/Spiderman-Its-Time-To-Stop-Posting.jpg)
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
A mnie regularnie dyma podczas gry battla a to już prawie związek partnerski ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Ja jeszcze proszę o przemyślenie usunięcia przerzutów do trafienia z zasady ASF (lub przynajmniej utrudnienie ich uzyskania). Sam fakt uderzania przed wrogiem powinien być wystarczającym bonusem, jak to miało miejsce we wcześniejszych edycjach. Przerzut hita niech pozostanie domeną Hatred.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
To są przedmioty z poprzedniego Army Booka, które Furion dodaje do każdego podręcznikaJędrul pisze:czytam sobie HE i wstępnie widzę rzeczy które są moim zdaniem trochę za dobre na swój koszt
armour of caledor - za 25 = połączenie armour of silvered steel (30) i dragon armour z mundane items 20 pkt. (2++ na ogień/6++) chyba trochę za tanio
vembraces of defense - za 55 pkt mamy prezerwatywe (45) i dawnstone (25) i to wszytko jako jeden talizman
ring of corin - niszczarka przedmiotów z power level 3?
silver wand - 10 pkt za dodatkowy czar?
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Mam pytanie do Furiona
Skoro to i tak ma być 9 edycja to dlaczego przerabiasz (balansujesz) tylko 8 edycyjne booki skoro jako baza do pracy można wziąć w sumie podręczniki z 6 lub 7 ed dodając jednostki z 8 (oczywiście odpowiednio modyfikując by zachować balans)
IMO 6i 7 edycyjne podręczniki są o wiele lepiej napisane pod 8 edycje niż 8 edycyjne ( o ironio
)
Oprócz tego ostatnimi czasy w wolnych chwilach kombinuje nad rozpiska twoich HE i muszę przyznać że jedyne co ci się napewno udało to zbalansowałeś ten book
Wszystko jest tak dobre że nie wiadomo co brać
Nie za bardzo rozumiem czemu nie usunąłeś jednego z gorszych baboli 8 ed czy asf dla 1/5 armii w battlu. Ta umiejętność jest tak gięta że albo elfy powinny naprawde kosztować tyle ile kosztowały (czyli np 9 pk za tego nieszczęsnego włócznika) albo wprowadzić np coś takiego jak elite warriors do wykupienia za daną ilość pk albo wbudowana w jednostki specjalne
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Skoro to i tak ma być 9 edycja to dlaczego przerabiasz (balansujesz) tylko 8 edycyjne booki skoro jako baza do pracy można wziąć w sumie podręczniki z 6 lub 7 ed dodając jednostki z 8 (oczywiście odpowiednio modyfikując by zachować balans)
IMO 6i 7 edycyjne podręczniki są o wiele lepiej napisane pod 8 edycje niż 8 edycyjne ( o ironio
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Oprócz tego ostatnimi czasy w wolnych chwilach kombinuje nad rozpiska twoich HE i muszę przyznać że jedyne co ci się napewno udało to zbalansowałeś ten book
Wszystko jest tak dobre że nie wiadomo co brać
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Nie za bardzo rozumiem czemu nie usunąłeś jednego z gorszych baboli 8 ed czy asf dla 1/5 armii w battlu. Ta umiejętność jest tak gięta że albo elfy powinny naprawde kosztować tyle ile kosztowały (czyli np 9 pk za tego nieszczęsnego włócznika) albo wprowadzić np coś takiego jak elite warriors do wykupienia za daną ilość pk albo wbudowana w jednostki specjalne
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
najbardziej zbalansowany book jaki kiedykolwiek powstał to HElfy 7ed. asf to nie problem w tym booku.debelial pisze:Ja jeszcze proszę o przemyślenie usunięcia przerzutów do trafienia z zasady ASF (lub przynajmniej utrudnienie ich uzyskania). Sam fakt uderzania przed wrogiem powinien być wystarczającym bonusem, jak to miało miejsce we wcześniejszych edycjach. Przerzut hita niech pozostanie domeną Hatred.
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
Nie mam nic do ASF, tylko do ASF dającego przerzuty hita oprócz uderzania przed wszystkimi.Aldean pisze:najbardziej zbalansowany book jaki kiedykolwiek powstał to HElfy 7ed. asf to nie problem w tym booku.debelial pisze:Ja jeszcze proszę o przemyślenie usunięcia przerzutów do trafienia z zasady ASF (lub przynajmniej utrudnienie ich uzyskania). Sam fakt uderzania przed wrogiem powinien być wystarczającym bonusem, jak to miało miejsce we wcześniejszych edycjach. Przerzut hita niech pozostanie domeną Hatred.
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2015, o 12:49 przez debelial, łącznie zmieniany 2 razy.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Własnie to był jedyny problem w tym booku. WL mający ASF mimo GW a dzieki temu bili pierwsi z siłą 6 i jescze mieli przerzut miało mało wspólnego z balansem. 6 edycyjny podręcznik wypadał pod tym względem o wiele lepiej.Aldean pisze:najbardziej zbalansowany book jaki kiedykolwiek powstał to HElfy 7ed. asf to nie problem w tym booku.debelial pisze:Ja jeszcze proszę o przemyślenie usunięcia przerzutów do trafienia z zasady ASF (lub przynajmniej utrudnienie ich uzyskania). Sam fakt uderzania przed wrogiem powinien być wystarczającym bonusem, jak to miało miejsce we wcześniejszych edycjach. Przerzut hita niech pozostanie domeną Hatred.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Przeczytaj jeszcze raz co napisałemninjaska pisze:@Eltharion
W ósmoedycyjnych podręcznikach pojawiło się całkiem sporo nowych oddziałów, których nie było wcześniej. To chyba najbardziej oczywista odpowiedź.
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...