Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Afro »

to chyba gramy w innego warhammera niż Ty ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

napewno nie mozesz bo najpierw jest faza ruchu potem strzelanie a potem magi wiec przeteleportowanie sie w tej samej turze i strzelanie jest niemozliwe
to chyba gramy w innego warhammera niż Ty ;)

edit:
coś się skopało z odpowiedzią

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Goglem pisze:potem strzelanie a potem magi
FAIL! :D

Afro: Zawsze możesz skasować jednego posta jak ci się zdublują, masz taki czerwony krzyżyk po prawej stronie nad "cytuj" :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

O k**wa :) niby studiowalem rb, niby chodzilem do klubu i sie cholera zle nauczylem

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

jeśli Abomkinacja bije pierwszym atakiem w smoka (kazdy model w styku hit z S6, noAS, k3 ran) to w kogo idzie ten atak? deklaruje w kogo? w kazdego idzie jeden taki hit? czy moze losuje (5+ góra, 1-4 dół)?

to samo w sumie pytanie odnośnie innych ataków... jeśli mam 2/3d6A to moge zadeklarować w kogo? czy w góre, czy w dół czy moze walczać przeciwko klockowi z postacią w szeregach moge zadeklarowac hity w samą postać?

i jeśli Lord na smoku musi zdać test To, to kogo To sie przyjmuje? smoka czy postaci? czy moze zdaje 2 testy To?

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

1 - losuje sie

2 - jak działają jak impakty to też losujesz

3 - losujesz

Jak widać, dość losowy potworek :wink: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Infernal Puppet pisze:2 - jak działają jak impakty to też losujesz
Nie do końca. Atak 3-4 wypłaca standardowe ataki (5-6 ma zapis o 2d6 autohitach rozdzielanych jak przy strzelaniu) więc wybierasz kogo atakujesz i rzucasz osobno za każdy cel.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
nolft
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: nolft »

Nie zakładam nowego tematu. Ale i tak mam pytanko: Jaki jest najlepszy skaveński bohater?
Dzoooma pisze:Ona jest w stanie błogosławionym
http://change.menelgame.pl/change_please/9435383/ To nic nie kosztuje a pomagasz innym :(

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Każdy. :twisted:

PS. Na głupie pytanie głupia odpowiedź.

Awatar użytkownika
nolft
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: nolft »

Nie sądze żeby to było głupie pytanie.Ale odpowiedź głupia na 100%.
Dzoooma pisze:Ona jest w stanie błogosławionym
http://change.menelgame.pl/change_please/9435383/ To nic nie kosztuje a pomagasz innym :(

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Pytanie zdecydowanie do mądrych nie należy. Każdy gracz preferuje inny styl gry i każdemu różni bohaterowie mogą pasować. Ja np bardzo lubię wystawiać zabójcę i Warlorda (mimo, że nie zawsze to robię :D )

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Ja najbardziej lubię Plague Priesta, w 6ed byl IMO lepszy (byly lepsze itemy i kosztowal mniej pkt.) ale dalej jest moim faworytem.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

A ja lubię czarować, więc biorę Grey Seera i Warlocka. Poza tym wystawiam też sztandar armii, więc Chieftain też ma u mnie miejsce.
Teraz tylko znaleźć kogoś kto lubi Verminlorda i mamy komplet :)

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Arbiter Elegancji pisze:Ja najbardziej lubię Plague Priesta, w 6ed byl IMO lepszy (byly lepsze itemy i kosztowal mniej pkt.) ale dalej jest moim faworytem.
ano priest jest świetny. Pamiętam miny zdziwienia znajomych jak na początku nie wiedzieli jeszcze do czego jest zdolny. Pytają:
-co to jest?
Ja na to:
-kapłan
-a to spoko
Po czym w challenge:
-ok to ile twój kapłan ma ataków?
-4 z S6
I tutaj jawdrop :D

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Aha i tafa 5 ;]
Verminlord-bardzo fajny, mimo, że miętki.

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

moim faworytem do grania 4fun jest pan z fellbladem
ale na turniejach jeszcze nim nie grałem...

Awatar użytkownika
slifek
Pseudoklimaciarz

Post autor: slifek »

Elektryk :D (ze względu na klimat i działanie). To teraz już chyba jest komplet 8)

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Arbiter Elegancji pisze:Ja najbardziej lubię Plague Priesta, w 6ed byl IMO lepszy (byly lepsze itemy i kosztowal mniej pkt.) ale dalej jest moim faworytem.
Dobrze złożony Priest to duża część sukcesu.

Poza tym, regon monków z warbannerem i do tego paru censer bearerów - taka paczka jest bardzo silna. Szczególnie censerzy - ostatnio grałem z High elfami i sami censerzy siali zamęt i śmierć na polu walki...

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

Mógłby mi ktoś prosze wyjaśnić, w jaki sposób poruszać się doomwheelem? Znaczy wiem, ze ruch jest losowy w fazie ruchów przymusowych, ale czy moge w jakiś sposób decydować o tym? Czy muszę się ruszyć o pełen dystans, czy mogę wykonywać zwroty obroty itp? Pisze że jak rydwan ale rydwany ruszają się normalnie, że tak powiem, a nie w "compulsory moves".... pomocy!! :P :P :P :P

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Na tą chwilę nie ma za bardzo uściśleń (zasady doomwheela są nieprecyzyjne), ale da się pomóc:

Doomwheel jeździ tak jak napisałeś w compulsory movement o 3d6 cali. Kulasz kośćmi, ustalasz dystans, jedziesz wykorzystując cały ruch. Żeby coś zaszarżować, doomwheel musi to mieć w swojej przedniej strefie. Jeśli nie szarżuje, to kółko może jechać jak chce. Rusza się jak rydwan, więc w ruchu ma ile chcesz darmowych pivotów (poza szarżą, wtedy tylko jeden). Sprawia to, że może omijać przeszkody, chować się za lasami, czy nawet (ale tak bym raczej nie grał) stać w miejscu, bo powiedzmy, że na kościach wyjdzie 10, cal do przodu, pivot, cal do tyłu, pivot i tak aż zużyjesz cały ruch stojąc na końcu w którym chcesz kierunku (darmowy pivot) praktycznie w tym samym miejscu, w którym zaczynał fazę.

Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałem ;-)
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

ODPOWIEDZ