Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
Jeśli ich nie skonwertujesz, to nie ujdzie. Na szczęście wystarczy tylko trochę pokombinować, żeby coś z tego wyszło.
Ja mam takich:
Konwersja to efekt wykopywania się plus te szpony naręczne i zrobione z greenstuffu płaszcze z kaputrami.
Wiem, zdjęcia nie są powalające, ale pracuję nad techniką
Ja mam takich:
Konwersja to efekt wykopywania się plus te szpony naręczne i zrobione z greenstuffu płaszcze z kaputrami.
Wiem, zdjęcia nie są powalające, ale pracuję nad techniką
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Osobiście na tą chwilę w hordzie turniejowo wystawiam tylko monków (jeśli nie mam pieca w rozpisce), wtedy z plague bannerem robią wrażenie na przeciwniku. Domowo uwielbiam 4x50 clanratów w formacji hordy, wspomaganych przez warlorda każdy.
Stormy z dzwonkiem to raczej na głębokość oddziału, ostatnio wystawiałem dzwon i trzech kolesi (wtedy CG wypycha herosów do drugiego szeregu, gdzie są bezpieczni przed wrogimi zakusami ).
A slavy u mnie zawsze biegną szerocy na 5 modeli, mają wtedy długo szeregi i steadfast, co doprowadza przeciwników do białej gorączki.
Stormy z dzwonkiem to raczej na głębokość oddziału, ostatnio wystawiałem dzwon i trzech kolesi (wtedy CG wypycha herosów do drugiego szeregu, gdzie są bezpieczni przed wrogimi zakusami ).
A slavy u mnie zawsze biegną szerocy na 5 modeli, mają wtedy długo szeregi i steadfast, co doprowadza przeciwników do białej gorączki.
Tak przeglądałem szczurze rozpiski i uświadomiłem sobie potencjalny problem...
Jak wygląda sprawa WYSWIG odnośnie uzbrojenia oddziałów?
Konkretnie będą mnie bolały slavy i klanbracia.
Większość modeli mam z IOB, więc tarcze są "automatycznie" w zestawie i mam połowę skavów z włóczniami...
Że o slavach z nocnych goblinów z BSP nie wspomnę
Jak wygląda sprawa WYSWIG odnośnie uzbrojenia oddziałów?
Konkretnie będą mnie bolały slavy i klanbracia.
Większość modeli mam z IOB, więc tarcze są "automatycznie" w zestawie i mam połowę skavów z włóczniami...
Że o slavach z nocnych goblinów z BSP nie wspomnę
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Sprawa WYSIWYG na slavach wygląda tak jak na wszystkim innym, masz modele z włóczniami i tarczami a w rozpie tylko z HW, tzn. że nie masz na tym unicie WYSIWYG
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jest to dopuszczane (tzn. nie zdejmą ci figurek ze stołu) ale Będziesz miał ucięte punkty z hobbystyki.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Trzecie slavy, weapon team do clanratów i właśnie night runnerów?
Nie śmiem twierdzić, że to rozwiązanie doskonałe, ale w corach na te punkty mieści się idealnie 40 stormów FCG z SB oraz 3x40 slaves
Nie śmiem twierdzić, że to rozwiązanie doskonałe, ale w corach na te punkty mieści się idealnie 40 stormów FCG z SB oraz 3x40 slaves
Night runnerzy są jak by to powiedzieć zbyt losowi - wolegutter runnersów.
A na najbliższej grze spróbuje zagrać takimi corami
39 Clanrats @ [265.0] Pts
Light Armour; Shields; Standard; Musician
1 Clawleader @ [8.0] Pts
1 Weapon Team @ [65.0] Pts
Poisoned Wind Mortar
25 Stormvermin @ 305.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Storm Banner [50.0]
Poisoned Wind Mortar
40 Skavenslaves @ 82.0 Pts
Slave Musician
Slave Musician
Ech jeszcze nigdy na 2 mortarach nie grałem. Zobaczy się jak wyjdzie
A na najbliższej grze spróbuje zagrać takimi corami
39 Clanrats @ [265.0] Pts
Light Armour; Shields; Standard; Musician
1 Clawleader @ [8.0] Pts
Poisoned Wind Mortar
25 Stormvermin @ 305.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Storm Banner [50.0]
Poisoned Wind Mortar
Slave Musician
Slave Musician
Ech jeszcze nigdy na 2 mortarach nie grałem. Zobaczy się jak wyjdzie
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Czy slejvi zrobieni po części ze spearmenów HE z wyspy, plus marudy hałasu i za tym pare szczurów z włóczniami (coś w rodzaju poganiaczy) przejdą na masterze? Oczywiście wszystko pomalowane jakby byli zabrudzeni, z połamanymi brońmi, popękanymi tarczami.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash