Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Mozesz probowac wjechac rydwanami , uzyc magii by splewic przeciwnika itd ... Mozliwosci jest sporo , nawet oddzial harpii moze cos zdzialac z blod-kami chociaz hit 5+ mimo 2A robi lipe natomiast wound na 4+ , chociaz ws 5+ boli 

WFB playing since 1994
Przeciez serio piszeWisnia pisze:Hehe, ale pytałem na serio.

WFB playing since 1994
oddziału harpii osobiście bym nie marnował na blodków
ale bestigory vs bloodki imo wryównana walka - my trafiamy na 4+ (re-roll) i wound na 2+
on trafia na 3+ (re-roll) i wound na 3+
Fakt faktem ze mają warda +5 ale raczej będą sie wyżynać do nogii
.Co innego pedalscy słordmasterzy którzy są zmorą w hth urwa
Ale tak czy siak 40 gorów + brzytwa/0beast/Szmata +1s od początku było najsensowniejsze
Dziś grałem na Imperium na 1600 pkt i grałem mniej więcej czymś takim
Great Shaman 4lvl (ward+4)
Szaman lvl 1 (Chalice)
Szaman lvl 1 (scroll)
Wargor BSB (pelt of shadow + ward 6 vs warmachine)
40gor ahw szmata
40gor ahw szmata
10gor ahw (ambush)
10gor ahw (ambush)
6 harpii (scout)
2 Rydwany
myślałem o wywaleniu rydwanów i wsadzeniu dla urozmaicenia rozpy
20/10 gor ahw i moze wrzucenia do ambusha 10gor ahw ale
Imperium full ultra ostrzał (handguny/kusze/3mortary/2canon etc)
i gydby nie pechowe rzuty było by dobrze (4x pitka na steam tank ani razu NIE osiągnąłem lvl z GBszamana
np) i tak to oberwałem jakieś
9/11

ale bestigory vs bloodki imo wryównana walka - my trafiamy na 4+ (re-roll) i wound na 2+
on trafia na 3+ (re-roll) i wound na 3+
Fakt faktem ze mają warda +5 ale raczej będą sie wyżynać do nogii
.Co innego pedalscy słordmasterzy którzy są zmorą w hth urwa

Ale tak czy siak 40 gorów + brzytwa/0beast/Szmata +1s od początku było najsensowniejsze

Dziś grałem na Imperium na 1600 pkt i grałem mniej więcej czymś takim
Great Shaman 4lvl (ward+4)
Szaman lvl 1 (Chalice)
Szaman lvl 1 (scroll)
Wargor BSB (pelt of shadow + ward 6 vs warmachine)
40gor ahw szmata
40gor ahw szmata
10gor ahw (ambush)
10gor ahw (ambush)
6 harpii (scout)
2 Rydwany
myślałem o wywaleniu rydwanów i wsadzeniu dla urozmaicenia rozpy
20/10 gor ahw i moze wrzucenia do ambusha 10gor ahw ale
Imperium full ultra ostrzał (handguny/kusze/3mortary/2canon etc)
i gydby nie pechowe rzuty było by dobrze (4x pitka na steam tank ani razu NIE osiągnąłem lvl z GBszamana

9/11
W tym momencie nie widzę nic skutecznego na GG, no chyba że nakręcone minosy ze stubbornem z hero.
Wczoraj na turnieju miałem rozpiskę "jak każdy" z tym że miałem 4 szamanów = duży + 2 małych + .... jeden mały ze scoutem , -1 do trafiania, beast.
Jestem z niego MEGA zadowolony co prawda w 3 bitwach prawie nic nie zdziałał ale bardzo sie przydał
W pierwszej bitwie ku wielkiej uciesze kolegi, zaszarżował w dyskowca. Zmienił sie w smoka na ifce i tu kolega już sie śmiał troszkę mniej ... i spadł z miscasta 1-4 i na 3 wyparował zanim sie zamachną
W drugiej przez moje nie dopatrzenie spadł z bolców HE ale lepsza salwa bolców w niego niż w nadbiegające Pumby (które i tak w następnej nie dobiegły ale mniejsza o to)
W końcu trzeciej wyglądało że zjadłby rangersów krasi, ale jednak oblał panikę z harpii, a miało być tak pięknie. Nie ma tego złego, rangersi lecieli za chłopem w jedną stronę a bitwa trwała na drugiej, nie wykorzystane kostki na smoka poszły na brzytwę
Wczoraj na turnieju miałem rozpiskę "jak każdy" z tym że miałem 4 szamanów = duży + 2 małych + .... jeden mały ze scoutem , -1 do trafiania, beast.
Jestem z niego MEGA zadowolony co prawda w 3 bitwach prawie nic nie zdziałał ale bardzo sie przydał
W pierwszej bitwie ku wielkiej uciesze kolegi, zaszarżował w dyskowca. Zmienił sie w smoka na ifce i tu kolega już sie śmiał troszkę mniej ... i spadł z miscasta 1-4 i na 3 wyparował zanim sie zamachną

W drugiej przez moje nie dopatrzenie spadł z bolców HE ale lepsza salwa bolców w niego niż w nadbiegające Pumby (które i tak w następnej nie dobiegły ale mniejsza o to)
W końcu trzeciej wyglądało że zjadłby rangersów krasi, ale jednak oblał panikę z harpii, a miało być tak pięknie. Nie ma tego złego, rangersi lecieli za chłopem w jedną stronę a bitwa trwała na drugiej, nie wykorzystane kostki na smoka poszły na brzytwę

Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
w teorii takQc-Rat pisze:kraski i empire to imo jedne z fajniejszych paringów dla bestii ; ) Shadow hiper lore, jest czym wyciągac scrolle, masa piechoty, harpie zdejmujace maszyny - brzytwa na harpiach poezja ^^

- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
w polskim a jak jest w angielskim? nie mam żadnego RBIddqd pisze:Khum, w podręczniku pl jest to na 81 stronie w akapicie "szeregi piechoty potworów"

odpowieć jest prosta - do I atakujesz pierwszy i napierdalasz ile możesz... w przypadku gwardii z regenką liczysz na farta małej ilości niezdanych regenek... jak PD starczy to - do WSWisnia pisze:Jaki macie w bestiach patent dla hordy Gravów z regenką czy Bloodletterów z heraldem?
gory z brzytwą a nawet pokusił bym sie walkę z minoskami... GOU ma tylko 4A a w minoski nie wypłaci Tstopma, a minoski mają impackty... tak po za tym przyjmuje na DoomBulla z wardem na 4+ i axamiKlops pisze:Wiśnia a znajdź mi odpowiedz na GUO z flailem D6 Woudów, i testami tafa to porozmawiamy.

CAR2N pisze:
GUO to goby und orki , czy co ?
Hehehe, myślałem czy nie dać tego sobie do podpisu!scoutmaster pisze:Też jestem w miarę nowy ale GUO to chyba KUPA:)
Skaven pisze:Noł fakin łejTo jest forum battlowe a nie o rozmiękczaniu karmelowego rycerza
![]()
Moja porada jest taka ze zwykle kackupa łatwiej leci więc wlej 0.5 spirolu do wc i powinno puscić