Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Post autor: Fuxiorr »

Mym zdaniem najlepiej pomalowac imperiali na różne barwy :] tak jak tu :
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl& ... =168&ty=73
Po tej fotce w imperialach się zakochałem :D [ brak mi tych modeli z fotki.. poza 1 :roll: ]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Myślę, że oba warianty mają wady i zalety. Zależy, jak podchodzisz do całej armii. Kiedyś byłem zdania, ze jednolite barwy zapewniają spójność regimentowi, obecnie skłaniam się do kolorowych krasi. Podejrzewam, że obecnie zdecydowałbym się właśnie na to drugie rozwiązanie, może nie aż tak różnobarwne, jak na focie Fuxiorra, ale jednak różnobarwne...
PS. Jeszcze trzeba tak umieć malować, żeby uzyskać taki efekt, jak na tej fotce :mrgreen: , ale wierzę, że Ci się uda :!: :wink: .

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Jedyny problem to zrobić takie same metaliki :D no a głównym problem jest to że tych modeli [ poza jednym] nie mam.. a są najlepsze z imperiali :wink:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fux, ty to jesteś niepoprawny optymista :wink: nadal twierdzę, że najtrudniej byłoby ich jednak tak pomalować...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

A no ino może :P . Ale i tak muszę mieć te modele :P [ mało ich na allegro :P ]

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

dzikki pisze:To ja tak też rozważaniowo. Skończyłem regiment (bez podstawek oczywizda) moich kraśków i czas na nowe wyzwanie. Padło na imperialnych. I teraz tak sobie myślę - jak zrobić kolorystycznie? Pierwsza myśl - jednobarwnie - biało/niebiesko (biały wychodzi z szarości do bieli a niebieski z szarej niebieskości do jasnej szaro niebieskości), ale potem wpadłem na pomysł, że jak to są synowie marnotrawni wracający to może dać im większą kolorystykę? Żółty z czernią i zieleń z czerwienią przykładowo.

Paciaj na różne kolory, ja swoich maznąłem na biało fioletowo i potem troszkę żałowałem - fajnie obejrzeć sobie jakiś film o krucjatach bądź skierować wzrok w kierunku bretończyków :)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

jestem daleko od plotek, daleko od jarania się przeciekami... ale... ach... coraz częściej pojawiamy się w przeciekach :D
BOLS pisze: January: Warriors of Chaos
February: Dark Angels
March: Chaos Daemons / Daemons of Chaos
April: Tau Empire
May: High Elves
June: Eldar
July: Apocalypse
August: Lizardmen
September: Blood Bowl
October: Space Marines
November: Dwarves
December: Hobbit
January: Tyranids
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Hehe ale to i tak 7 miechów :wink:

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Fuxiorr pisze:Hehe ale to i tak 7 miechów :wink:
styka by uzbierać na nowe zabaweczki ;)

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

@smh
ja temu wiary nie daje.
glownie dlatego, ze DA wyszli w styczniu a WoCh w lutym :P

jakis czas temu widzialem rozpiske gdzie byl tylko WFB i krasnoludowie byli jednym z trzech bookow przed 9 edycja.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Morsereg pisze:@smh
ja temu wiary nie daje.
glownie dlatego, ze DA wyszli w styczniu a WoCh w lutym :P

jakis czas temu widzialem rozpiske gdzie byl tylko WFB i krasnoludowie byli jednym z trzech bookow przed 9 edycja.
:) ja tam czekam, kasiura się odkłada i tyle... będzie jak będzie :D

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Ostatecznie jednak zostanę przy bazowaniu na Uniforms and heraldry of Empire. I będzie paciajowanie w każdej kolorystyce dostępnej dla różnych regionów Imperium.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
blona
Wałkarz

Post autor: blona »

Moja armijka była malowana na biało-niebiesko. Problem zrobił się tydzień temu - pomalowałem starych tyczkarzy na zupełnie kolorowo i..... i tak mi się cholernie spodobali, że chyba będę miał trochę modeli do zmycia :D

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Ja już jednego w barwach Middenheim, drugi Sollandu a teraz na tapecie jest trzeci, który dostanie barwy Altdorfu. Mam jeszcze zagwozdkę co do tarcz, bo będę chciał heraldykę dodać. Oj przeczuwam zmywanie. Dobrze,że tarcze metalowe.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nie piernicz, tylko pokazuj pacyny :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Poglądowe zdjęcie wrzucę wieczorem. Miałem dodać rano, ale to rano.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Im dłużej przeglądam katalogi, tym bardziej błądze. Raz Imperial a raz Norska. Temu będzie lepiej z warriorami a temu u imperialnych. I jak tu być dobrą konserwą. Stwierdziłem, że do hamków wrzucę anvil guardians i kowala - będę miał command group jak się patrzy.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

dzikki pisze:Im dłużej przeglądam katalogi, tym bardziej błądze. Raz Imperial a raz Norska. Temu będzie lepiej z warriorami a temu u imperialnych. I jak tu być dobrą konserwą. Stwierdziłem, że do hamków wrzucę anvil guardians i kowala - będę miał command group jak się patrzy.
Też tak myślałem ale tylko o samych strażników :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Mam perspektywę na blister kowadła więc zaszaleje po całości.A anvil guards to świetne figsy.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Wybiera się ktoś na BoB
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

ODPOWIEDZ