Thomas Müller ma 25 lat i 10 trafieńDZIK pisze: Taki Mirko Klose jako posiadacz rekordu mundialowych trafien po wielu latach, kiedy zostana tylko liczby i nie bedzie juz ludzi z jego epoki moze byc uwazany za najlepszego pilkarza kilku generacji
To jest dopiero tragedia
MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014
\/\
Napisałem "gdyby" w znaczeniu że on uratował zespół. Nie mam do Neuera żadnych uwag, bramkarze Kostaryki, USA, Nigerii, Meksyku, Algierii, Chile dawali radę ale nie mam wątpliwości że Niemiec jest najlepszy na tej pozycji na mundialu i to jego boję się w finale.Dębek pisze:@ Dziku, taki wytrawny znawca z Ciebie, dlategonie nie czaję czemu pijesz do wybiegów Neuera? Czy to Bayern, czy to repa zauważyłem, że cała jego ekipa podchodzi wysoko pod przeciwnika i tam zakłada pressing. Obrońcy też grają wysoko, a do demonów szybkości nie należą. Najwyraźniej fakt, że stoi na budzie Neuer uprawnia ich do takiej gry, bo wiedzą, że mają bramkarza, który w sytuacjach dalekiego podania na wolne pole zawsze zdąży dobiec i wywalić piłę w trybuny. Chłop ma motorek w dupie i niesamowite wyczucie tematu, więc IMO te jego wybiegi są wkalkulowane w taktykę. Zauważ, gdzie stoi Neuer jak przeciwnik rozgrywa piłkę na swojej połowie i niemcy podchodzą pressingiem. Raczej nie między słupkami.
Wiesz, ze Twoja Argentyna dostanie taki blitzkrieg, ze nie beda wiedzieli gdzie sa?
Najlepsze drużynie niemieckiej (czego brak mi u robena) to coś co zawsze najbardziej szanuje w piłće - skoro ja mam piłkę, poszukam lepiej ustawionego partnera. Za coś takiego należał się pogrom i nalezy się wysoki wynik.
Dalej jednak kibicuje oranje
Btw - czekam na info na onecie jak ktoś jednak postawił to 7-1 albo 5-0 po 30 minutach...
Dalej jednak kibicuje oranje
Btw - czekam na info na onecie jak ktoś jednak postawił to 7-1 albo 5-0 po 30 minutach...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
c4h10 pisze:Thomas Müller ma 25 lat i 10 trafieńDZIK pisze: Taki Mirko Klose jako posiadacz rekordu mundialowych trafien po wielu latach, kiedy zostana tylko liczby i nie bedzie juz ludzi z jego epoki moze byc uwazany za najlepszego pilkarza kilku generacji
To jest dopiero tragedia
Z nim jest ten problem że on polega w dużej mierze na szybkości i przez to może to Kataru nie wytrwać w kadrze - bo najpewniej pojawią się lepsi, szczególnie w Niemczech...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Mi tego samego przez lata brakowało u Argentyny. Czasem nie wystarczy genialna technika, sztuczki, piękny strzał z daleka, solowe dryblowanie. Ostatnie mundialowe lanie od Niemców to z jednej strony Messi solowo wjeżdżający między kilku obrońców a z drugiej - prostymi może środkami realizowana, niezbyt widowiskowa ale skuteczna, zorganizowana gra ( i fatalny prawy boczny obrońca Otamendi, po którego pierwszej stracie i golu dla Niemców Ziemko zapowiedział: będzie srogo) gdzie sam gol nie musi być spektakularny a akcja pamiętana przez pokolenia - ale jest środkiem do korzystnego wyniku.-Qc- pisze:Najlepsze drużynie niemieckiej (czego brak mi u robena) to coś co zawsze najbardziej szanuje w piłće - skoro ja mam piłkę, poszukam lepiej ustawionego partnera.
Teraz trener Sabella lepiej to zorganizował od trenera Maradony, Otamendiego nie ma na mundialu a sam Messi wydaje się grać bardziej drużynowo.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Internety przywitały mnie dziś tym zgranym obrazkiem
Edit: I tak http://kwejk.pl/article/2090125/0/niemc ... gallerypic
Dzik ja rozumiem, ze nadzieja umiera ostatnia, ale nie ma to znaczenia.
Niemiecki Tygrys Krolewski rozjedzie i zmiazdzy Twoja Argentine, o ile Robben nie scisnie Messiego
Niemiecki Tygrys Krolewski rozjedzie i zmiazdzy Twoja Argentine, o ile Robben nie scisnie Messiego
Moze Niemcy beda litosciowe i wygraja po prostu 1:0, ale na pewno wygraja
Nie wiem czy to nie jakaś świeża legenda, ale słyszałem że ktoś postawił 20$ na taki wynik Niemców i Brazylii, za co wygrał ponad 40000$, bo szanse były 1:2k+
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
debelial pisze:Nie wiem czy to nie jakaś świeża legenda, ale słyszałem że ktoś postawił 20$ na taki wynik Niemców i Brazylii, za co wygrał ponad 40000$, bo szanse były 1:2k+
Tak, ta osoba wygrałą ponad 46 tysięcy dolarów. Kurs 2319.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Coś nie widzę zapowiadanego przez niektórych zatrzęsienia goli dla Holandii . Na razie mecz o wiele lepszy, niż wczoraj... Widać, że jedna drużyna wielkim fuksem doślizgała się do półfinałów, reszta prezentuje zbliżony poziom...
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Niby kryją tego Messiego ale parę razy bramkarz i obrońcy naprawdę uratowali Oranjom 4litery.
Z kolei Roben i Van Percy odwalają słabe solowe akcje. Gdzie ta germańska drużynowatość ? Czyżby Argentyna przestraszyła się wczoraj losu Brazyli i uszczelniła obronę. Bo jak do tej pory to dla mnie Argentyna gra lepiej i wywiera mocniejszy pressing (ale i tak mam nadzieję że Marienburg dokopie Lustrii 2.0)
Z kolei Roben i Van Percy odwalają słabe solowe akcje. Gdzie ta germańska drużynowatość ? Czyżby Argentyna przestraszyła się wczoraj losu Brazyli i uszczelniła obronę. Bo jak do tej pory to dla mnie Argentyna gra lepiej i wywiera mocniejszy pressing (ale i tak mam nadzieję że Marienburg dokopie Lustrii 2.0)