MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Re: MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014

Post autor: c4h10 »

DZIK pisze: Taki Mirko Klose jako posiadacz rekordu mundialowych trafien po wielu latach, kiedy zostana tylko liczby i nie bedzie juz ludzi z jego epoki moze byc uwazany za najlepszego pilkarza kilku generacji :mrgreen:
To jest dopiero tragedia
Thomas Müller ma 25 lat i 10 trafień :)
\/\

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Dębek pisze:@ Dziku, taki wytrawny znawca z Ciebie, dlategonie nie czaję czemu pijesz do wybiegów Neuera? Czy to Bayern, czy to repa zauważyłem, że cała jego ekipa podchodzi wysoko pod przeciwnika i tam zakłada pressing. Obrońcy też grają wysoko, a do demonów szybkości nie należą. Najwyraźniej fakt, że stoi na budzie Neuer uprawnia ich do takiej gry, bo wiedzą, że mają bramkarza, który w sytuacjach dalekiego podania na wolne pole zawsze zdąży dobiec i wywalić piłę w trybuny. Chłop ma motorek w dupie i niesamowite wyczucie tematu, więc IMO te jego wybiegi są wkalkulowane w taktykę. Zauważ, gdzie stoi Neuer jak przeciwnik rozgrywa piłkę na swojej połowie i niemcy podchodzą pressingiem. Raczej nie między słupkami.
Napisałem "gdyby" w znaczeniu że on uratował zespół. Nie mam do Neuera żadnych uwag, bramkarze Kostaryki, USA, Nigerii, Meksyku, Algierii, Chile dawali radę ale nie mam wątpliwości że Niemiec jest najlepszy na tej pozycji na mundialu i to jego boję się w finale.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Wiesz, ze Twoja Argentyna dostanie taki blitzkrieg, ze nie beda wiedzieli gdzie sa? :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Najlepsze drużynie niemieckiej (czego brak mi u robena) to coś co zawsze najbardziej szanuje w piłće - skoro ja mam piłkę, poszukam lepiej ustawionego partnera. Za coś takiego należał się pogrom i nalezy się wysoki wynik.

Dalej jednak kibicuje oranje :D

Btw - czekam na info na onecie jak ktoś jednak postawił to 7-1 albo 5-0 po 30 minutach...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Napisałem "gdyby" w znaczeniu że on uratował zespół.
Jak patrzę na grę Niemców to mam wrażenie, że to jest wkalkulowane. Nie traktowałbym raczej tych sytuacji w kategoriach ratowania zespołu.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

c4h10 pisze:
DZIK pisze: Taki Mirko Klose jako posiadacz rekordu mundialowych trafien po wielu latach, kiedy zostana tylko liczby i nie bedzie juz ludzi z jego epoki moze byc uwazany za najlepszego pilkarza kilku generacji :mrgreen:
To jest dopiero tragedia
Thomas Müller ma 25 lat i 10 trafień :)

Z nim jest ten problem że on polega w dużej mierze na szybkości i przez to może to Kataru nie wytrwać w kadrze - bo najpewniej pojawią się lepsi, szczególnie w Niemczech...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

DZIK
Oszukista

-Qc- pisze:Najlepsze drużynie niemieckiej (czego brak mi u robena) to coś co zawsze najbardziej szanuje w piłće - skoro ja mam piłkę, poszukam lepiej ustawionego partnera.
Mi tego samego przez lata brakowało u Argentyny. Czasem nie wystarczy genialna technika, sztuczki, piękny strzał z daleka, solowe dryblowanie. Ostatnie mundialowe lanie od Niemców to z jednej strony Messi solowo wjeżdżający między kilku obrońców a z drugiej - prostymi może środkami realizowana, niezbyt widowiskowa ale skuteczna, zorganizowana gra ( i fatalny prawy boczny obrońca Otamendi, po którego pierwszej stracie i golu dla Niemców Ziemko zapowiedział: będzie srogo) gdzie sam gol nie musi być spektakularny a akcja pamiętana przez pokolenia - ale jest środkiem do korzystnego wyniku.

Teraz trener Sabella lepiej to zorganizował od trenera Maradony, Otamendiego nie ma na mundialu a sam Messi wydaje się grać bardziej drużynowo.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Obrazek
Internety przywitały mnie dziś tym zgranym obrazkiem :D

Edit: I tak :P http://kwejk.pl/article/2090125/0/niemc ... gallerypic

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dzik ja rozumiem, ze nadzieja umiera ostatnia, ale nie ma to znaczenia.
Niemiecki Tygrys Krolewski rozjedzie i zmiazdzy Twoja Argentine, o ile Robben nie scisnie Messiego :)

DZIK
Oszukista

Ziemko, tak bawiąc się w spekulacje -
a co powiesz na to że wynik w finale nie musi być wysoki
a gola może strzelić kto inny ze składu poza Messim (Niemcy mogą go zablokować)? :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Moze Niemcy beda litosciowe i wygraja po prostu 1:0, ale na pewno wygraja :)

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Nie wiem czy to nie jakaś świeża legenda, ale słyszałem że ktoś postawił 20$ na taki wynik Niemców i Brazylii, za co wygrał ponad 40000$, bo szanse były 1:2k+ :wink:

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

debelial pisze:Nie wiem czy to nie jakaś świeża legenda, ale słyszałem że ktoś postawił 20$ na taki wynik Niemców i Brazylii, za co wygrał ponad 40000$, bo szanse były 1:2k+ :wink:

Tak, ta osoba wygrałą ponad 46 tysięcy dolarów. Kurs 2319.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Czysty traf , napewno kiedy obstawiał sam nie wiedzial co robi :wink:
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

http://in2eastafrica.net/wp-content/upl ... 07/7UP.jpg

Padłem :lol2:

Biedna Brazylia. Tak na nich liczyłem
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Dobre.... :P , na ta chwile mamy remis w meczu Argentyny , oby strzelili jedną bramke wiecej niz Holandia [-o<
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Coś nie widzę zapowiadanego przez niektórych zatrzęsienia goli dla Holandii :mrgreen: . Na razie mecz o wiele lepszy, niż wczoraj... Widać, że jedna drużyna wielkim fuksem doślizgała się do półfinałów, reszta prezentuje zbliżony poziom...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Codziennie byście worka goli chcieli. A to się tak nie da ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Taktyka pełną gębą. Jeden przypadkowy gol i zacznie się szaleństwo...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Niby kryją tego Messiego ale parę razy bramkarz i obrońcy naprawdę uratowali Oranjom 4litery.

Z kolei Roben i Van Percy odwalają słabe solowe akcje. Gdzie ta germańska drużynowatość ? Czyżby Argentyna przestraszyła się wczoraj losu Brazyli i uszczelniła obronę. Bo jak do tej pory to dla mnie Argentyna gra lepiej i wywiera mocniejszy pressing (ale i tak mam nadzieję że Marienburg dokopie Lustrii 2.0) 8)

ODPOWIEDZ