Pierwsze figsy

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
wolf_rider
Warzywo

Pierwsze figsy

Post autor: wolf_rider »

Kupiłem wolf riders jako pierwsze figsy.Czy bardzo zle zrobiłem? :?

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

nie ma zle
zwykle sie 2-3 piatki fasta wystawia

wolf_rider
Warzywo

Ufffff.
P.S Mam jeszcze figsy z BFSP

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

Post autor: Reaper »

no to teraz dokup jakies maszynki ,bohatera orkowego/black orkowego na generala,fanatykow do goboskow i mozesz grac spokojnie ;]

Awatar użytkownika
JaSk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: JaSk »

Z maszynek to Dooma i z 4 chukki. No i polecam squigi.

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

szczerze mowiac to zamiast 2 chukk IMO lepiej klope ... jednak ten placek i d6 woundow bez AS dziala swoje ;)

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

zdecydowanie polecam klope jak moj poprzednik :)

quas
Niszczyciel Światów

tez polecalem katapulte
ale to bylo na poczatku 7ed.

od tego czaasu wyszlo znacznie wiecej AB i zmieniam zdanie-> nastala era LT,szybkich,mobilnych i niebywale groznych(takze od frontu)
a na takie rzeczy chukki sa dobre

zakupy->
general-IMO black orc by sie przydal
ze 2 shamanow
ze 2 chukki minimum
doom diver

to jest powtarzajacy sie zestaw w 90% rozpisek

wolf_rider
Warzywo

Dzięki all. :D

Awatar użytkownika
Holgin

Post autor: Holgin »

ja bym ci polecał kupić generała, 2 chukki (klope, mimo że więcej balist będzie troche mocniejsze, ale katapultą fajnie się gra ;) ) doom diver, klocek orków, rydwan goblinów, shamana, fanoli... dużo by trzeba, ale na sam początek polecam generała, chukke i powiedzmy orki.

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

A co powiecie o rydwanach orkowych? Sa grywalne czy jednak odpadaja w przedbiegach z goblinskimi? a jesli tak to dlaczego?

A tak z innej beczki to widzieliscie moze figurki black tree design? Szczegolnie rydwan orkowy? Niby skala figurek ta sama a za niecale 40 zl jest ciekawie wygladajacy rydwan. Widzial to ktos na zywo i wie czy faktycznie wielkoscia jest taki sam?

Awatar użytkownika
JaSk

Post autor: JaSk »

Rydwan orkowy to dobra rzecz jest. Dobre przypieprzenie, a jak się wrzuci na niego BO bosa, to jego wartość ofensywna znacznie wzrasta.

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

ale bardzo rzadko widuje sie rydwane wystawiane ze slota specjali. najczęściej widuje szamana na ggoblińskim rydwanie :)

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

rydwany orkowe sa spoko za 85 pkt masz d6+! impaktow z s5 maja To5 sv 4+ 2 dziki z sila 5 w szarzy i 3 zalogantow wiec calkiem ok ;] to najlepszy wybor ze specjali na nowe HE IMO nie liczac klopy ofc

quas
Niszczyciel Światów

tylko nie wiem w co mialbym celowac z tej klopy grajac z HE :roll:
bo klocek spearelfow to raczej ciekawostka na stole

orcowy rydwan jest o niebo lepszy od goblinskiego-5T,4W i jescze jakies w miare sensowne ataki zalogi/swinek
kiedys goblinski wygrywal przez 2/slota teraz juz nie ma zadnego atutu po swojej stronie
ale bardzo rzadko widuje sie rydwane wystawiane ze slota specjali. najczęściej widuje szamana na ggoblińskim rydwanie
ja tam wystawiam,4 chukki,rydwan i hopki
a szamana na rydwanie nie lubie-troche lipnie bo czasami ryzykowalbym DS dla niepewnych impactow; ale kto co lubi
z trincketem gobbo rydwan ma ciekawe zastosowanie

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Ale gobliński ma coś czego orkowy nie ma- 9mv, a to dość dużo.

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

i nadajae sie tylko na maszynki ... a co do orkowych rydwanow to ja prawie zawsze mam 2 w rozpie ;]

quas
Niszczyciel Światów

Voodoo pisze:Ale gobliński ma coś czego orkowy nie ma- 9mv, a to dość dużo.
a niech ma i 10M
i co z tego?

era torped dalekiego zasiegu minela->odkad one wracaja i wyplacaja i naszym impacty

a 4T i 3W przy iluzorycznym AS jest bardzo slabym polaczeniem-on schodzi od kazdego pierdniecia jaki przeciwnik mu zaserwuje-> 10strzelcow i juz jest po ptokach...tak samo jak moze zejsc od S&S

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Co polecacie kupic na poczatek? Oprocz podrecznika oczywiscie. Mam zamiar grac orkami w defensywie (bo ofensywe to mam caly czas grajac wampirami). Zastanawiam sie nad batalionem i dwoma chukkami na poczatek, czy to dobry wybor? Wiem ze w batalionie sa spidery, ktore sa mniej uzywane niz wolf ridersi, ale do defensywy chyba mi az tak szybki fast nie jest konieczny? A przynajmniej spiderzy sa grywalni w defensywie? Chcialbym miec armie mieszana, glowna sila to orki, a gobasy jako wsparcie typu nocniki z fanatykami czy squig herd oraz oczywiscie maszyny. A wy co o tym myslicie?

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Fajnie ze ktos odpowiada :?

ODPOWIEDZ