Pierwsze figsy
Moderator: Kołata
-
- Warzywo
Pierwsze figsy
Kupiłem wolf riders jako pierwsze figsy.Czy bardzo zle zrobiłem?
tez polecalem katapulte
ale to bylo na poczatku 7ed.
od tego czaasu wyszlo znacznie wiecej AB i zmieniam zdanie-> nastala era LT,szybkich,mobilnych i niebywale groznych(takze od frontu)
a na takie rzeczy chukki sa dobre
zakupy->
general-IMO black orc by sie przydal
ze 2 shamanow
ze 2 chukki minimum
doom diver
to jest powtarzajacy sie zestaw w 90% rozpisek
ale to bylo na poczatku 7ed.
od tego czaasu wyszlo znacznie wiecej AB i zmieniam zdanie-> nastala era LT,szybkich,mobilnych i niebywale groznych(takze od frontu)
a na takie rzeczy chukki sa dobre
zakupy->
general-IMO black orc by sie przydal
ze 2 shamanow
ze 2 chukki minimum
doom diver
to jest powtarzajacy sie zestaw w 90% rozpisek
ja bym ci polecał kupić generała, 2 chukki (klope, mimo że więcej balist będzie troche mocniejsze, ale katapultą fajnie się gra ) doom diver, klocek orków, rydwan goblinów, shamana, fanoli... dużo by trzeba, ale na sam początek polecam generała, chukke i powiedzmy orki.
A co powiecie o rydwanach orkowych? Sa grywalne czy jednak odpadaja w przedbiegach z goblinskimi? a jesli tak to dlaczego?
A tak z innej beczki to widzieliscie moze figurki black tree design? Szczegolnie rydwan orkowy? Niby skala figurek ta sama a za niecale 40 zl jest ciekawie wygladajacy rydwan. Widzial to ktos na zywo i wie czy faktycznie wielkoscia jest taki sam?
A tak z innej beczki to widzieliscie moze figurki black tree design? Szczegolnie rydwan orkowy? Niby skala figurek ta sama a za niecale 40 zl jest ciekawie wygladajacy rydwan. Widzial to ktos na zywo i wie czy faktycznie wielkoscia jest taki sam?
tylko nie wiem w co mialbym celowac z tej klopy grajac z HE
bo klocek spearelfow to raczej ciekawostka na stole
orcowy rydwan jest o niebo lepszy od goblinskiego-5T,4W i jescze jakies w miare sensowne ataki zalogi/swinek
kiedys goblinski wygrywal przez 2/slota teraz juz nie ma zadnego atutu po swojej stronie
a szamana na rydwanie nie lubie-troche lipnie bo czasami ryzykowalbym DS dla niepewnych impactow; ale kto co lubi
z trincketem gobbo rydwan ma ciekawe zastosowanie
bo klocek spearelfow to raczej ciekawostka na stole
orcowy rydwan jest o niebo lepszy od goblinskiego-5T,4W i jescze jakies w miare sensowne ataki zalogi/swinek
kiedys goblinski wygrywal przez 2/slota teraz juz nie ma zadnego atutu po swojej stronie
ja tam wystawiam,4 chukki,rydwan i hopkiale bardzo rzadko widuje sie rydwane wystawiane ze slota specjali. najczęściej widuje szamana na ggoblińskim rydwanie
a szamana na rydwanie nie lubie-troche lipnie bo czasami ryzykowalbym DS dla niepewnych impactow; ale kto co lubi
z trincketem gobbo rydwan ma ciekawe zastosowanie
Ale gobliński ma coś czego orkowy nie ma- 9mv, a to dość dużo.
a niech ma i 10MVoodoo pisze:Ale gobliński ma coś czego orkowy nie ma- 9mv, a to dość dużo.
i co z tego?
era torped dalekiego zasiegu minela->odkad one wracaja i wyplacaja i naszym impacty
a 4T i 3W przy iluzorycznym AS jest bardzo slabym polaczeniem-on schodzi od kazdego pierdniecia jaki przeciwnik mu zaserwuje-> 10strzelcow i juz jest po ptokach...tak samo jak moze zejsc od S&S
Co polecacie kupic na poczatek? Oprocz podrecznika oczywiscie. Mam zamiar grac orkami w defensywie (bo ofensywe to mam caly czas grajac wampirami). Zastanawiam sie nad batalionem i dwoma chukkami na poczatek, czy to dobry wybor? Wiem ze w batalionie sa spidery, ktore sa mniej uzywane niz wolf ridersi, ale do defensywy chyba mi az tak szybki fast nie jest konieczny? A przynajmniej spiderzy sa grywalni w defensywie? Chcialbym miec armie mieszana, glowna sila to orki, a gobasy jako wsparcie typu nocniki z fanatykami czy squig herd oraz oczywiscie maszyny. A wy co o tym myslicie?