Wampiry 2350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hanson
Warzywo

Wampiry 2350

Post autor: hanson »

1 Vampire Lord @ 450 Pts
General; Magic Level 3
The Arkayne: Forbidden Lore [35]
Cadaverous Cuirass [15]
Helm of Commandment [30]
Power Stone [20]
The Bestialle: Flying Horror [30]
The Arkayne: Dark Acolyte [30]
Power Stone [20]
Black Periapt [15]

10 Crypt Ghouls @ 80 Pts

10 Crypt Ghouls @ 80 Pts

10 Crypt Ghouls @ 80 Pts

5 Dire Wolves @ 40 Pts

5 Dire Wolves @ 40 Pts

8 Black Knights @ 292 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician

1 Hell Knight @ [16] Pts

9 Skeletal steed @ [0] Pts

1 Wight King @ 257 Pts
Battle Standard Bearer; Barding; Lance; Heavy armour; Shield
The Drakenhof Banner [125]

1 Skeletal steed @ [0] Pts

1 Varghulf @ 175 Pts
Bestial Fury [0]

1 Varghulf @ 175 Pts
Bestial Fury [0]

1 * Vampire @ 203 Pts
Magic Level 1; Heavy armour; Shield
Book of Arkhan [35]
The Arkayne: Dark Acolyte [30]
The Martialle: Avatar of Death [20]
Balefire Spike [10]

1 Nightmare @ [0] Pts

1 Vampire @ 185 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Tallisman of Lycni [10]
The Arkayne: Master of the Black Arts [50]

19 Grave Guard @ 290 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician

1 Crypt Keeper @ [12] Pts

Casting Pool: 11

Dispel Pool: 6

Models in Army: 73

Total Army Cost: 2347

Armia jeszcze nie testowana w tej konfiguracji. Myślę, że magia jest wystarczająca, kusi mnie jeszcze wzmocnienie antymagi, ale nie mam pomysłu za co wrzucić drugiego dispel scrola.

Dwóch bohaterów nadających się do walki wręcz, dwóch do czarowania. Ten z amuletem of lycni był już testowany i zastanawiam się czy aby nie przerobić go bardziej w strone walki wręcz, choć wiązało by się to z 3 powerami mniej.
Lord wyłącznie czaruje i suportuje hełmem, do walki go nie chce posyłać stąd latanie. Ma byc tam gdzie jest potrzebny i w razie potzreby się ewakuowac.

Z chęcią wysłucham wszelkich komentarzy, rad i uwag.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

A powerstone nie jest przypadkiem po 25 pkt?
Obrazek

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

bless pisze:A powerstone nie jest przypadkiem po 25 pkt?
Nie :)

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

A nie myślałeś nad opcją generała do walki z Flying Horror i Ghoulkin? Wsadzić go w ghule i w razie potrzeby w pierwszej turze bitwy walisz wampirem szarże na 28" ? :twisted:

Awatar użytkownika
hanson
Warzywo

Post autor: hanson »

Pomysł ciekawy. Ghoulkin mógłby byc nawet na którymś z małych wampirów. Trzeba by wtedy jakoś wzmocnić vampire lorda i do przodu :)

Zdecydowałem się jednak na magie i krążenie dookoła walk ponieważ daje to pewność, że popychaczka będzie tam gdzie trzeba i nie ryzykuje straty generała. Przeraża mnie scenariusz w którym przeciwnik deklaruje flee (może sobie na to pozwolić bo i tak jakiegoś grubego oddziału raczej nie da rady ugyżć jednym wampirem - za plansze ucieka mu maszyna lub strzelcy), a lord ląduje 6 cali od strefy wystawienia przeciwnika.
Oczywiście w pewnych sytuacjach takie zagranie mogłoby mieć sens, jednak wydaje mi się, że obecna konfiguracja częściej będzie pomocna.
Ewentualnie można by pomysleć o zostawieniu lorda jak jest, a ghuolkina zmieścić i próbować w zalezności od sytuacji szybkich szarż (tak samo wampir z amuletem mógłby biec)

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

To teraz wymysl cos bardziej oryginalnego, bo te rozpiski wszystkie takie same jak grzyby po deszczu - tylko BK z drakenhoffem i Varghulfy/wraithy, a core jest dla klimaciarzy, max to 3x10 ghuli ...

Awatar użytkownika
Black_Power
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Black_Power »

Jak dla mnie rozpa taka średnia ,jak coś to ja bym ściągnąl BSB z kunia i kiepnął go do GG , tą 9 BK bym zamienił na dwie 5 (moze nawet bez bardingow) , herosów każdy składa jak chce więc tu już nie będe nic mówił :)

ODPOWIEDZ