Bestie Chaosu czy Skaveni

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Sebquatro
Plankton

Bestie Chaosu czy Skaveni

Post autor: Sebquatro »

Obie armie mi się ardzo podobają, klimat tez fajny, i nie wiem co wybrac
(w sumie chodzi o siłe)

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Aktualnie szczury sa silniejsze, ale obie armie za pare miesięcy beda miały nowe AB więc może się to zmienić.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

sex oralny, czy analny? na takie pytania nie ma odpowiedzi, wiec zamiast zasmiecac forum, siadz i sie zastanow, co Ci sie bardziej podoba. pzdr

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Tak czy siak, jak będziesz wybierał to za czas jakiś dłuższy, jak powychodzą nowe AB armi. Bestie najpóźniej za rok powinny wyjść, a najwcześniej na wiosnę '09 wg plot.
Uerph.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Hmm no jak chesz cos mocniejszego to szczury bo od Bestii (moim zdaniem) słabsze są niestety tylko Ogry ... przynajmniej na razie ... za to Beste są ładniejsze i bardziej klimatyczne i jeśli to ważne dużo mnije popularne ;]

Sebquatro
Plankton

Post autor: Sebquatro »

Dzięki Bardzo

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Dibo pisze:Hmm no jak chesz cos mocniejszego to szczury bo od Bestii (moim zdaniem) słabsze są niestety tylko Ogry ... przynajmniej na razie ... za to Beste są ładniejsze i bardziej klimatyczne i jeśli to ważne dużo mnije popularne ;]
ogry są obecnie mocniejsze

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

nie ładnie tak .... :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

ogry dostają baty od bestii :P

Awatar użytkownika
minosso
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minosso »

BESTIE RZADZA! :P

Awatar użytkownika
szogun
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: szogun »

Bestie rządzą, ssąc niemiłosiernie ;)

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

ja tam przymierzam się do Bestii od dłuższego czasu, ale chyba powiększę jeszcze swoje DE i może jak nowe Bestie wyjdą to sobie batalionik + coś tam jeszcze sprawię....
znaczy jeśli zachowają dotychczasowy klimat i styl :)

Awatar użytkownika
Shin Ryu
Mudżahedin

Post autor: Shin Ryu »

W przyszłości jak wyjdzie nowy ab to też będę zbierał bestie :)
GOLD and GLORY - DOGS of WAR
Galeryjka Figurek
Shin Ryu Minis Blog

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

ta , jak będą już mocne i przegięte to dużo osób będzie zbierać :P nie ma się czym chwalić :wink:

Awatar użytkownika
minosso
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minosso »

IMO kazda bitwe mozna wygrac jesli przeciwnik nie ma szczescia w kostkach a Ty za to masz ;] ale coz gracze besti raczej maja pecha w kostkach ;]

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Grając bestaimi trzeba pamiętać o "klątwie dragon ogrów" o co chodzi : a no o to ze zdając liderke na minosach zazwyczaj sie zdaje ale zdając liderke na dragon ograch możemy być niemal pewni że oblejemy mimo że liderke mają taką samą czyli 8 .. poprostu dragon ogry rozsiewają aure która przeklina kostki ... za to best herdy nie mają zadnej klątwy wręcz przeciwnie tzn nigdy nie udło mi sie oblać testu przy wychodzeniu z ambushu .... to tak w ramach odpowiedzi na poruszenie tematu szcześcia w kościach ;)

Awatar użytkownika
Shin Ryu
Mudżahedin

Post autor: Shin Ryu »

Jasiuuu pisze:ta , jak będą już mocne i przegięte to dużo osób będzie zbierać :P nie ma się czym chwalić :wink:
Nie będę zbierał ich dlatego że będą "mocne i przegięte" tylko że mi się podobają figsy (aktualne, a jakie będą nowe się zobaczy). Poza tym teraz kończę kolekcjonować Krasnoludy, a po drodze nadeszli jeszcze Ultramarines, więc bestyjki muszą poczekać ;)
GOLD and GLORY - DOGS of WAR
Galeryjka Figurek
Shin Ryu Minis Blog

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Grając bestaimi trzeba pamiętać o "klątwie dragon ogrów" o co chodzi : a no o to ze zdając liderke na minosach zazwyczaj sie zdaje ale zdając liderke na dragon ograch możemy być niemal pewni że oblejemy mimo że liderke mają taką samą czyli 8 .. poprostu dragon ogry rozsiewają aure która przeklina kostki ... za to best herdy nie mają zadnej klątwy wręcz przeciwnie tzn nigdy nie udło mi sie oblać testu przy wychodzeniu z ambushu .... to tak w ramach odpowiedzi na poruszenie tematu szcześcia w kościach
Dragon ogry to się zgadzam, pierwszy test paniki i od razu oblanie, a potem się zebrać nie mogą. A minosy to dziwne jest jak w ogóle zdają liderkę, bo dla mnie minosy bez mazunku khorna na sobie to jak kaczka w sosie z jabłkami bez sosu i jabłek.
Herdy rzeczywiście często wychodzą tam, gdzie chcę, ale za to ich zdolności ofensywne pozostawiają wiele do życzenia czasem, bo szarże z wiadrem ataków potrafią się zakończyć jednym zranieniem, które jest bez problemów sejwowane ;)

Swoją drogą to bedzie dziwne, jeżeli bestie wyjdą przegięte i nagle nikt nie będzie robił wielkich oczu słysząc o zasadach armi. Ba, moze zdarzy się tak, że swoimi bestiami spotkam inne bestie na turnieju! To bedzie dopiero extraordynarne przeżycie.
Uerph.

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Szczury wybierz, w końcu to jedyna prawdziwa rasa panów i w niedługo (już niebawem) będziemy rządzili tym światem. ;)
Nie zgadzam się ze sceptykami, że skavy nie mają fajnego fluffu czy klimatu, mi on bardzo odpowiada.
Zaletą tej armii jesto, że możesz się wystawić na wiele sposobów: silna magia, dużo piechoty (czasami nawet mocnej :P), mordercze maszyny i sporo jednostek skirmishu. Jedynie nie ma kawalerii, ale niedługo wychodzi nowy AB i może dadzą jakąś jazdę na szczurach.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Szczury jadące na szczurach? To równie mądry pomysł co bestiowa kawaleria, polegająca na kozie dosiadającej kozy.
Uerph.

ODPOWIEDZ