Instalka
Moderator: Bania
Jaki to błąd?
Wczoraj sobie spokojnie gralem. Dzis wstaje, wlaczam gre i podczac "locating battle" wywala mi "Authentication failed, application will now terminate" i wylacza gre. Zresetowalem polaczenie, zmienilem ip, wylaczylem firewalle, otworzylem wszystkie porty, przeinstalowalem gre, sprawdzilem pliki patcherem, uruchamialem przez warpatch.exe. Szukalem na innych forach i nigdzie nie bylo jednoznacznej odpowiedzi. Jednym slowem DUPA.
Anyone?

Siema, moja laptop ma następujące parametry:
Intel (r) cpu 2250 (2x1.73 GHz)
1024 ramu
Karta graficzna:
Intel (R) 945 Express Chipset Family
Po zainstalowaniu wara i zpatchowaniu wyskakuje mi jak próbuje włączyć:
"An error occured - warhammer will terminare"
Mam rozumieć że mój komp jest za słaby (dokładniej karta graficzna pewnie) czy może jakiś inny błąd?
Intel (r) cpu 2250 (2x1.73 GHz)
1024 ramu
Karta graficzna:
Po zainstalowaniu wara i zpatchowaniu wyskakuje mi jak próbuje włączyć:
"An error occured - warhammer will terminare"
Mam rozumieć że mój komp jest za słaby (dokładniej karta graficzna pewnie) czy może jakiś inny błąd?
Sprawdziłem tą kartęPiotrekN pisze: Karta graficzna:
256-bit
Pixel shader 2.0
224MB pamieci
Innymi słowy grafa chyba powinna dać sobie z tym rade
Grafika jest zintegrowana, niektóre gry tego nie trawią. Może tak jest w tym przypadku. Możesz spróbować wgrać najnowsze stery, ale głowy nie daje czy pomoże.
PS. Gry raczej (chyba że dysponujesz takim sprzetem) nie są przystosowane do laptopów, a nawet jeśli laptop ją szarpnie to jakość gry bedzie marna
PS. Gry raczej (chyba że dysponujesz takim sprzetem) nie są przystosowane do laptopów, a nawet jeśli laptop ją szarpnie to jakość gry bedzie marna

Najprosciej grac w oknieGelo pisze:To ja jeszcze troche z innej beczki: Czasami jak alt-tabuje gre i potem wracam do niej to ekran mi sie robi czarny i widze tylko kursor. Musze wtedy gre wylaczyl i wlaczyc aby nadal dzialala. Ma ktoś na to jakis sposób?

- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Ja mam sposób: nie alt-tabuj i powinno być okGelo pisze:To ja jeszcze troche z innej beczki: Czasami jak alt-tabuje gre i potem wracam do niej to ekran mi sie robi czarny i widze tylko kursor. Musze wtedy gre wylaczyl i wlaczyc aby nadal dzialala. Ma ktoś na to jakis sposób?

A poważnie ja z tym problemów nie mam. Zawsze wraca normalnie.
Za to logout trwa u mnie dosyć długa zanim zamknie mi grę. Ale to niewielka niedogodność.
- Beldrin Durgnisson
- Mudżahedin
zainstalowałem, ściągnąłem aktualizacje, i mam rozjechaną grafikę ;/
nie da rady grac... nie znam sie na tym kompletnie ale wydaje mi sie ze karte mam dobrą... http://www.arest.pl/index.php?inc=produ ... 10&katid=5
nie wiem juz jak to mozna naprawic ;/
nie da rady grac... nie znam sie na tym kompletnie ale wydaje mi sie ze karte mam dobrą... http://www.arest.pl/index.php?inc=produ ... 10&katid=5
Zależy jaki efekt masz najlepiej jakbyś screenshota zamiescił. Karta spoko, to może być wina sterowników do niej. Jeżli chodzi Ci o efekt który wyglada mniej wiecej tak jakbyś widział duże piksele które mają problem z nadążaniem za kamerą w grze to miałem podobny problem w Stalkerze/Oblivionie. Sterowniki pomogły.Beldrin Durgnisson pisze:zainstalowałem, ściągnąłem aktualizacje, i mam rozjechaną grafikę ;/
- Beldrin Durgnisson
- Mudżahedin
Aye, sterowniki z neta mnie uratowały
Wychodzi na to że te na dołączonej płytce to shiiit

Wychodzi na to że te na dołączonej płytce to shiiit

Nie, są po prostu stare. Technolagia strasznie idzie do przodu dlatego zawsze warto mieć powgrywane najnowsze sterowniki do poszczególnych podzespołówBeldrin Durgnisson pisze:Wychodzi na to że te na dołączonej płytce to shiiit

- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Małe pytanko, może ktoś wie, bo klienta można pobrać sobie ze strony war'a ale co z kodem, np. w Warszawie podstawka jest już prawie niedostępna a kody przedłużające grę o 60 dni nie działają, bo prosi o podstawowy kod. Więc po co dają do ściągnięcia klienta??? Osobiście jestem szczęśliwym posiadaczem podstawki, ale kumpel trochę się spóźnił i nie może sobie pograć