WE vs Chaos
Moderator: Gremlin
-
- Warzywo
WE vs Chaos
Macie jakieś propozycje?
w walkach na 1000-2000 pts,
chaos strasznie wysoki armor save i toughness, rydwany....mocna piechota (chaos warriorzy, a jeśli są choosen to mają +1 atak i 4+ armour save)
chaos knightci - strasznie mocna i nieustraszona kawalaria, jeśli jest choosen ma 1+ armour save........
wydaje mi się że łukami nic nie można tutaj zdziałać....
macie jakieś propozycje
Grałbym na kawie - WR, GR - łukach i tancerzach, plus rzecz jasna antymagia i bohaterowie do kombatu - np. wardancer highborn czy noble. Oczywiście drzewo. Waye średnio potrzebni IMHO.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
- Warzywo
w chaosie Rydwan jest jednostką core(kosztuje 120 pts), ma toughness 5 i 4 woundy,
więc łukiem raczej się go nie tknie
- Jacek_Azael
- Masakrator
Kod: Zaznacz cały
albo gramy w dwie różne gry albo mój chaos jest zmutowany ale u mnie rydwan jest w specjalach...warhammer maniak pisze:w chaosie Rydwan jest jednostką core(kosztuje 120 pts), ma toughness 5 i 4 woundy,
Mdłości - grałem przeciw dragon ogrom nie raz i rzadko cokolwiek robią. Przecież granie drzewem nie polega na lataniu po stole i ustawianiu się pod szarżę. Może dobić do kombatu od boku i ściągnąć bonusy. Klocek wariorów z savem na 2+ walnięty od boku to około 3 savy na 5+, więc 2 punkty do combatu, plus 1 za bok plus ścięcie szeregów. Słabe?
Panowie, szczególnie to do Pana Mdłości oraz Runepriesta - po prostu, brzydko mówiąc sracie.
Nowy chaos różni się tym od starego, że ma pakerniejsze i tańsze jednostki + o wiele lepszą magię. A taktyki nadal są takie same. Fasty, maruderów wystrzelać, najtów przytrzymać i dobić drzewem / dancerami z KB. Nie wspominając o tym, że jak cokolwiek ma mark khorna, czy banner of rege, to już w ogóle można wciągnąć nieźle.
Mówienie, że drzewo to słaba opcja, IMHO mija się z celem. Drzewko bardzo ładnie szyskuje maruderów, wspomaga flanki, straszy.
Pamiętajcie, że WE to nie jest armia, która szarżuje frontalnie, więc nie wiem dlaczego porównujecie frontalne ataki Chaosu do WE... Toż to totalnie coś innego.
Zaiste, im dłużej czytam ten temat, tym bardziej jestem zdania, że mało panowie ugraliście bitew.
pozdrawiam i no offense do nikogo, ot tak po prostu, luźne przemyślenia.
Joł
Nowy chaos różni się tym od starego, że ma pakerniejsze i tańsze jednostki + o wiele lepszą magię. A taktyki nadal są takie same. Fasty, maruderów wystrzelać, najtów przytrzymać i dobić drzewem / dancerami z KB. Nie wspominając o tym, że jak cokolwiek ma mark khorna, czy banner of rege, to już w ogóle można wciągnąć nieźle.
Mówienie, że drzewo to słaba opcja, IMHO mija się z celem. Drzewko bardzo ładnie szyskuje maruderów, wspomaga flanki, straszy.
Pamiętajcie, że WE to nie jest armia, która szarżuje frontalnie, więc nie wiem dlaczego porównujecie frontalne ataki Chaosu do WE... Toż to totalnie coś innego.
Zaiste, im dłużej czytam ten temat, tym bardziej jestem zdania, że mało panowie ugraliście bitew.
pozdrawiam i no offense do nikogo, ot tak po prostu, luźne przemyślenia.
Joł
chodzi mi o to jezeli mozna oncinac marsz chaosowi od pierwszej tury to ciezko jest przegrac
a jesli chodzi o magie to ciezko tam zmiescic wiecej niz 2 magow z 2 levelem
a jesli teraz jestesmy przyzwyczajeni do grania z vc to nie mozna powiedziec ze magia chaosu jest mocna
a jesli chodzi o magie to ciezko tam zmiescic wiecej niz 2 magow z 2 levelem
a jesli teraz jestesmy przyzwyczajeni do grania z vc to nie mozna powiedziec ze magia chaosu jest mocna
Piotras, nie wiem co Ty nazywasz sraniem, ale jeśli nie zauważyłeś, to powiem Ci, że w tym temacie zastanawiamy się co jest lepsze, a co gorsze na Chaos. Nikt nie napisał, że jak się dowie, że gra z chaosem to pakuje figsy. Więc nie wiem czego się czepiasz. Nie wiem ile, Ty Piotras bitew i turniejów ugrałeś, ale szczęście, że ktoś tak doświadczony jak Ty tu jest, żeby nam zwrócić uwagę, że sramy. Wielkie dzięki i "no offense".
Riposta Roku 2008mdłości pisze:Piotras, nie wiem co Ty nazywasz sraniem, ale jeśli nie zauważyłeś, to powiem Ci, że w tym temacie zastanawiamy się co jest lepsze, a co gorsze na Chaos. Nikt nie napisał, że jak się dowie, że gra z chaosem to pakuje figsy. Więc nie wiem czego się czepiasz. Nie wiem ile, Ty Piotras bitew i turniejów ugrałeś, ale szczęście, że ktoś tak doświadczony jak Ty tu jest, żeby nam zwrócić uwagę, że sramy. Wielkie dzięki i "no offense".
Raczej marna prowokacja.ZiMny pisze:Riposta Roku 2008 3xmdłości pisze:super riposta
Na zasadzie pewnego kontrastu (co do "srania") chciałem wam uświadomić, że chaos dużo się nie zmienił. W moim poście nie ma ironii czy sarkazmu. Poważnie. A i tak widzę, że odebrałeś to jak atak na swoją osobę. Zastanawiać... Porównywać, to można zawsze, ale od zawsze wiadomo, że wszystko wychodzi w praktyce.
No offense panowie.
P.S. Zimny: i tak tu jest już niezły spam, daruj sobie.
hmm, a w starym chaosie tego dużo było? Z tego co pamiętam ze swoich gier z chaosem, czasami jakieś herdy się tam znalazły i to wszystko... Przeciwko furiom nigdy nie grałemSzczurza Jucha pisze:brak lataczy, brak skirmiszu.