Wrocław BARD 21.12.08r. ,,Got Skill"

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Wrocław BARD 21.12.08r. ,,Got Skill"

Post autor: Morrok »

Liga Dolnośląska i sklep ,,BARD" maja zaszczyt zaprosic graczy na turniej zaliczany do nowej ligi dolnośląskiej 08/09r.

Termin: 21.12.008r. (niedziela)
Start: godz. 9.00
Miejsce: BARD ul.Szewska 31
Format: Limited
Punkty: 1250pts
Wejściówka: 10 zl
Organizator: BARD
Sędzia: Piotr ,,Morrok" Otlewski
Nagrody: wejściówka x2

Regulamin:
-limited
-Nie mozna wystawiac alternatywnych armii (z konca kodeksów, WD, itp.) -wyjatek: Southland z armii Lizardmenów.
-Mozna grac Sacred Hostami z WD.
-Mozna uzywac armii z kampanii Storm of Chaos
(oprocz Empire, Sylvania, Slayers, HE, O'n'G, DE, DL,WoC).
-Nie mozna wystawiac specjalnych bohaterów, ani immiennych czempionów itp.
-Mozna wynajac jednostki Dogs of War jako jednostki Rare, chyba, że nie
przewiduje tego lista armii. Armatom Dogs of War w innych armiach niż DoW mówimy NIE!
-Mozna wynajac Regiments of Renown które nie zajmuja slotu bohatera.
-obowiązują wszelkie FAQ-i wydane przez GW i przez zespół Dire
Wolf, głównym wyznacznikiem będą uściślenia wydawane przez Ogólnopolski Skład Listy Sędziowskiej z forum Border Prince. Uściślenia można zobaczyć tutaj: http://strony.aster.pl/barbaros/
-sędzia ma zawsze rację
-sędzia ma prawo wlepiać punkty karne za każde 5 minut przekroczonego
czasu oddania kart zgłoszeniowych!
- WYMAGANE jest kulturalne zachowanie- za lecące KUR\|/Y podczas turnieju, tudzież inne przekleństwa powyzej linii dobrego smaku (rozumiem, ze komus sie wymknie raz... ale jak uzywa przeklenstw zamiennie z przecinkami... -.-) będą przyznawane karniaki.

Zasady szczegółowe turnieju:

I RUNDA i II RUNDA- I i II runda składają się po 2 bitwy każda. Gracze grają bitwę nieswoją armią, potem zamienia się z przeciwnikiem i gra bitwę swoją armią. Gracze mają 3 godziny na rozegranie obydwu bitew w ciągu rundy. Przeciwnik MUSI wyjaśnić specjalne zasady swojej armii, magiczne przedmioty tudzież inne rzeczy.
Wynik bitwy to średnia arytmetyczna z obu. Progi punktowe liczymy co 125. Gracze, którzy nie będą wyjaśniać przeciwnikowi zasad (ktory ma prawo nonstop się o nie dopytywać) będzie dostawał punkty ujemne za przeszkadzanie graczowi. Jeżeli to BARDZO przesądzi o wyniku bitwy, to może się nawet zdarzyć, że przegrywa bitwę nieswoją armią 20:0.

III RUNDA to zwykła gra swoimi armiami na zasady Pitched Battle, bez zamieniania się z przeciwnikiem.

W efekcie mamy 5 bitew w 1 dzień

Ograniczenia kompozycyjne armii:
-maks. 1 heros- ,,Można wystawić dowolnego herosa (zajmujacego 1 slot hero), który nomalnie nie może być generałem z różnych powodów, ALE taki heros nie rozdaje LD w 12 calach przyjaznym jednostkom (bonus +50 pts za zabicie liczy się normalnie). Tyczy się to takich herosów jak: BSB, Icon Bearer, Assassin skavenów, dragon slayerzy i inni, którzy normalnie potrzebują generała do legalnego wystawienia na polu bitwy. Enjoy!"
-można powtórzyć jeden raz każdy core
-nie można powtarzać speciali
-rare nie może kosztować więcej niż 150 pts

Ograniczenia poszczególnych armii:
Bretonnia- nie wystawia dodatkowego BSB
Demony- mogą wystawić horrory, jeżeli nie posiadają czarującego herosa, maks. 1 furie
Dark Elvis - maks. 1 harpie, maks. 1 assassin
HE-nie mogą powtórzyć swoich slotów rare
Lizardmen- skinki z javelinami, a z blowpipami są liczone osobno, na potrzeby powtarzania
Tomb Kings- hierofant i generał to ten sam heros- moze to być Prince albo Priest

Wszelkie bonusy (sztandary, generałowie, ćwiartki itp.) liczymy po 50 pts każda.

Bestie i Ogry otrzymują bonusy takie jak w Balancing patchu made by LS http://strony.aster.pl/barbaros/balancing_patch.pdf

Zgłoszenia, proszę wysyłać na maila Morrok@wp.pl razem z
rozpiskami ( w formacie .html lub .txt) i swoim ID ze strony
www.adeon.livenet.pl!!!
do dnia 20.12.2008 r. za zgłoszenie poprawnej rozpiski +3 punkty!

WAŻNE!!!

Limit miejsc to 24 osoby- pierwszeństwo mają te osoby, które pierwsze dosyłają rozpiski!!!

Lista zgłoszonych:
1. Jerzy Łukaszewicz
2. Kzysztof Łukaszewicz
3. Michał Ritter
4. Gregorz Tartas
5. Chmiela
6. Piotr Otlewski
7. Artur Dreslerski
8. Paweł Koszowski
9. Adrian Wysocki
10. Fifi
11. Maciej Szawica
12. Tomek Koszowski
13. Grab
14. Dawid Wojtkowiak
15. Mikołaj Kanarkowski
16. Aleksander Fiedorek
17. Tomasz Hądzlik
18. Andrzej Rodziewicz
19. Santi
20. Izwor
21. Sobiesiak
22. Łuku

Wszelkie pytania prosze kierować na gg 2622826 lub tutaj...
Ostatnio zmieniony 20 gru 2008, o 17:46 przez Morrok, łącznie zmieniany 14 razy.

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Post autor: Jack Skwarrow »

3 godziny na dwie bitwy to chyba za malo. Nawet jak ta tam niski limit punktowy

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

to jest bardziej orientacyjnie, gracze i tak przedluzają ;)

Chociaż 3000 zdarza się szybciej zagrać niż 3 godziny

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Osobiscie w to nie wierze. Wychodzi 1,5h na bitwe na 1250. Malo...

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

zapowiadam swoja obecność chba jako pierwszy :P

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

ja rowniez sie pojawie na 100% :lol2:

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

Tak jak poprzednik!
Zaszczyce kogoś i pozwolę zagrać mu moimi ogrami niech ludzie zobaczą jaka w nich potęga! :lol2:

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

nie przeczytalem zasad ale sie pojawie jak mi ktos uzyczy noclegu, nie widze siebie 5-6 h w ciapongu - tur (%%) i kolejne 5-6 h = zgon

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Nocleg z soboty na niedziele masz u mnie. A moze i nawet razem bedziemy wracac, bo musze byc w Gdyni w poniedzialek rano. A to przez Bydgoszcz sie jedzie.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Jack Skwarrow pisze:...
Skwarczak czy stary Huncwocie welcome back - za kilka miesięcy premiera nowych Skavenów - będą jak znalaz na na sezon 2009\2010.

Wiedzę że Wrocek coraz bardzo aktywny jest tak w organizacji turniejów jak i we frekwencji wyjazdowej oraz skuteczności :wink:

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Yo Dalmar :)
Fajnie Cie "czytac". Niedlugo sie spotkamy pewnie na jakims turnieju :)

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Jack Skwarrow pisze:Yo Dalmar :)
Fajnie Cie "czytac". Niedlugo sie spotkamy pewnie na jakims turnieju :)
Oczekuje z niecierpliwością - może w końcu uda Nam się zagrać ze sobą :D

A tak na marginesie czy nie wolisz ksywki Sqorel - chyba bardziej do Ciebie pasowała :)

Awatar użytkownika
shabovy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: shabovy »

Wiem, że to trochę ułatwia granie armią przeciwnika ale byłoby szybciej gdybyśmy grali pierwsza bitwę swoją, nie byloby tylu pytań "co to robi"?

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Ja bede na masterze w Bydgoszczy. Potem nie znam rozkladu i nie wiem czy mi sie uda zalatwic biltety lotnicze.
Ksywka Squorel jest ok i nadal jej uzywam :) Na forum mam Jack Skwarrow bo jak zakladalem tu konto to akurat robilem sobie armie piratow.
Zaczalem tutaj grac z Grekami ale na razie nie idzie mi najlepiej bo nie znam nowych zasad. Np. dzisiaj przegralem bo bylem przekonany, ze zza wzgorza mozna strzelac do Large targetow i pochowalem wszstkie jezzaile za gorka. A na Euro podobno nie mozna bylo. Wiec smok przezyl i mnie zjadl.

Awatar użytkownika
shabovy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: shabovy »

Dobrze Cie tu widziec, Squorel. To rozumiem ze bedziesz na tym turnieju, moze w koncu uda sie zagrac bo ostatnio chyba gralismy na turnieju dla poczatkujacych :D

Sobies

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Pojawie sie, chyba, ze sie cos nieprzewidzianego przydarzy. Do tego czasu powinienem sobie juz przypomniej reguly i poznac nowe armie.

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Mozesz mnie zapisac ;)
niedlugo bede wiedzial na 100% czy bede.

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

Jack Skwarrow pisze:Np. dzisiaj przegralem bo bylem przekonany, ze zza wzgorza mozna strzelac do Large targetow i pochowalem wszstkie jezzaile za gorka. A na Euro podobno nie mozna bylo. Wiec smok przezyl i mnie zjadl.
nie wiem jak na euro ale wydaje mi się że można strzelać z za górki do LT lub innymi słowy gdy na linii strzału jest górka - byle by nic nie stało na górce w sensie jakiś 3ci unit stojący na górce na linii strzału do LT bo wtedy on blokuje pole widzenia

Jack Skwarrow
Mudżahedin

No widzisz, u nich gra sie inaczej, tak jak na ETC w Modenie. A tam gorki zaslanialy LT. Musze sie troche przestawic na ich reguly.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

łooo kurde, 20 osób będzie z palcem w helce ;)

A że Squorel będzie to mnie trochę zaskoczyło. Do tego Balcera i jeszcze kogoś ze starej gwardii... ;)

ODPOWIEDZ