Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Może i aż wstyd pytać, ale o co chodzi z tymi punktami , których suma wynosi 20? ...
Z chłopakami gramy tak sami dla siebie na razie, i czytając podręcznik mamy punkty zwycięstwa i nie bardzo wiemy jak to się liczy tak, jak Wy liczycie
Z chłopakami gramy tak sami dla siebie na razie, i czytając podręcznik mamy punkty zwycięstwa i nie bardzo wiemy jak to się liczy tak, jak Wy liczycie
To jest podejście turniejowe. remis to z reguły podział punktów czyli 10:10. punkty się zmieniają zależnie od różnicy w tak zwanych małych punktach, które liczysz po bitwie. Są liczone różnie zależnie od liczby punktów na które gracie. Wejdź to forum gdzie są informacje o turniejach, z reguły w pierszym poście masz to zaprezentowane
Witam. Jestem początkujący i dopiero będe zaczynał grać najprawdopodobniej Wood Elfami. I mam pytanie a raczej prośbę. Bo na razie nie chcę kupować figurek bo nie wiem czy mi podpasuje klimat. Jakie są rozmiary figurek? bo zamierzam na początku robić proxy. Np. Driada ma tyle na tyle cm. Z góry dzięki
- Shakin' Dudi
- Masakrator
z dźbłami trawy czy bez?
Zależy od długości uszu.
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
krasnolud by jeszcze odliczył to co ma elf w gaciach ....
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
Mam takie małe pytanko.
Czy hero w kindredzie eternal może jeździć konno lub na smoku, czy orle ?
Rad bym był jakbyście podali miejsce gdzie to mogę znaleźć.
Czy hero w kindredzie eternal może jeździć konno lub na smoku, czy orle ?
Rad bym był jakbyście podali miejsce gdzie to mogę znaleźć.
Co do smoka to odpada. Żaden Hero nie może mieć smoka. jest dostępny tylko dla highborna.
Co do konia to ciekawe pytanie. faktycznie przy wszystkich kindredach (w sekcji po magicznych przedmiotach) jest napisane że musi walczyć "on foot" lub na koniu itd, z wyjątkiem Eternali... dobre pytanie... teoretycznie wynikałoby że może być na koniu lub na orle... nie potrafię na podstawie AB tego obalić
Co do konia to ciekawe pytanie. faktycznie przy wszystkich kindredach (w sekcji po magicznych przedmiotach) jest napisane że musi walczyć "on foot" lub na koniu itd, z wyjątkiem Eternali... dobre pytanie... teoretycznie wynikałoby że może być na koniu lub na orle... nie potrafię na podstawie AB tego obalić
Errata też nic na ten temat nie mówi. Dobre pytanie, ciekawe jak z tego wybrnąć?
EDIT
Z drugiej strony, gdybym miał zasędziować coś takiego powiedziałbym, że nie może przez wzgląd na to, że przy każdym innym bohaterze, który może dosiadać czegokolwiek jest to napisane.
EDIT
Z drugiej strony, gdybym miał zasędziować coś takiego powiedziałbym, że nie może przez wzgląd na to, że przy każdym innym bohaterze, który może dosiadać czegokolwiek jest to napisane.
Wygląda to na dziurę w zasadach, bo skoro nie ma napisane, że musi walczyć pieszo to może korzystać z tego wszystkiego co zwykłu heros, wszak jest tylko nakładką na niego. Ja bym na turnieju pozwolił tak zagrać, chociaż AB na to niepozwala.
No dobra, teraz niech mi ktoś powie, jaki jest sens brać kindreda eternali jeżeli ma dosiadać jakiegoś zwierza? bo ja nie widzę żadnej korzyści wynikającej z tego faktu...
Żaden
Jeśli chcesz go koniecznie na zwierzu to proponuję WR kindred i wrzucić go do oddziału 6 WR z FCG i Warbannerem.
Samopas się raczej nie opłaca - nie przy naszych możliwościach asv/wsv
Jeśli chcesz go koniecznie na zwierzu to proponuję WR kindred i wrzucić go do oddziału 6 WR z FCG i Warbannerem.
Samopas się raczej nie opłaca - nie przy naszych możliwościach asv/wsv