Dwarf Tales Miniatures

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dwarf Tales
Plewa

Dwarf Tales Miniatures

Post autor: Dwarf Tales »

Witamy
Niniejszym mamy zaszczyt oznajmić iż od dnia dzisiejszego ruszyła oficjalnie sprzedaż produktów pierwszej polskiej firmy produkującej figurki ( tylko z białego metalu o najwyzszej jakości odlewu ), akcesoria i gadżety związane z tematyką fantasy, bitewniaków i rpg.
DWARF TALES MINIATURES

Zapraszamy na naszą stronę: www.dwarftales.com
oraz do zakupu naszych produktów na serwisie allegro.pl

Pozdrawiamy
Zespół Dwarf Tales Miniatures

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Te modele jak Dwarf mountain rangers pasują ;) No tak patrząc to wypas ;) Tylko jaka cena ^^?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

cena wrecz przystepna..
35 zl za 3 kolesi :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Szkoda że na razie tak mało modeli, ale te co są sa całkiem fajne :). Czekam na więcej.

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

zarąbiste :) aż żałuje, ze już mam 48 thundów i więcej mi niepotrzeba :?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Wypas! No i z white metalu - mam już dość kolejnych pierdół o "high quality resin". Nie zbieram dwarfów, ale z czystej sympatii dla inicjatywy zamierzam kupić blisterek albo i dwa :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Brontozaur
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Brontozaur »

"Ah, jo..." - Krtek. Nie no figsy rewelacyjne, cos czuje ze pojawia sie nastepnym Logo(tm) jako następny przedmiot ktory kazdy prawdziwy mezczyzna musi miec.. TEZ CHCE!!!

Edit:

Oo, metalowe podstawki. Ciekawe rozwiązanie.. :shock:

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Polska firma, polskie modele, cena przystępna, rzeźba fajna, inicjatywa dobra, niby fajnie, ale...

Bądźmy szczerzy, system promocji produktów po prostu odstrasza potencjalnych klientów... Wielka strona z masą pstrokatych i kolorowych obrazków, na której znajduje się ledwie kilka linijek tekstu. Do tego wszystko english only, czego totalnie nie rozumiem - przeca firma celuje chyba w rynek polski? W zagraniczny nie ma najmniejszego sensu inwestowac - na zachód od polskiej granicy istnieją tuziny firm tworzących alternatywne modele do znanych systemów bitewnych, i cztery wzory krasnoludów (szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że przeglądając oferty ww. firm krasnali jest tam zdecydowanie najwięcej) raczej nie są w stanie z nimi konkurowac.

Że już nie wspomnę o tym, że angielski tekst na stronie kuleje stylistycznie...

Więc moim zdaniem tak: dajcie sobie spokój z rynkiem zagramanicznym póki nie rozkręcicie interesu i nie będziecie mieli wiecej wzorów i to z różnych ras, zmieńcie stronę tak, aby zawierała więcej prawdziwych informacji a mniej kolorowych, skaczących po ekranie bubli i pustych ochów i achów jacy to jesteście wspaniali (które to IMO tylko obrażają inteligencję potencjalnego klienta), zorganizujcie własny sklep internetowy zamiast wyręczac się jebajem i Allegro, i stronę wykonajcie w rodzimym języku (lub chociaż z opcją wyboru języka)

Pomysł na szóstkę, modele na szóstkę, strona, promocja, sposób sprzedaży i zaplecze - na dwóję mniej. Tak czy owak, życzę firmie poprawy, rozwoju i rośniecia w siłę - oby coś z tego wyszło. :)

Awatar użytkownika
Dwarf Tales
Plewa

Post autor: Dwarf Tales »

Witam wszystkich w imieniu zespołu Dwarf Tales Miniatures

Na wstępie dziękujemy za ciepłe przyjęcie.
Odnosząc się natomiast do waszych pytań i wątpliwości.
Oczywiście zdajemy sobie sprawę, że wybór produktów jest dość mały, jednak podjeliśmy decyzję by już wystartować i jest ona nieodwołalna. Systematycznie i konsekwentnie - czyli raz w miesiącu - będziemy wprowadzać nowe wzory i nowe produkty, mamy nadzieję, że zostaną ciepło przyjęte - w marcu wyglądajcie krasnoludzkiego Dzierżyciela Ikony, oraz Orczego Khana i kolejnych koszulek.

Dziekujemy za wszystkie uwagii, również, a raczej przede wszystkim, te krytyczne, wciąż się rozwijamy i na pewno wszystkie wasze uwagii i spostrzeżenia bedą dla nas cennym żródłem informacji co moglibysmy zrobić lepiej, lub inaczej. Jednak firma ma również swój wytyczony kierunek i strategię, który oczywiście nie zadowoli wszystkich - jednak robimy wszystko by jak największa liczba klientów była zadowolona z naszej działalności.

Pozdrawiamy i dziękujemy za zainteresowanie.
Zespół DWARF TALES MINIATURES

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Don_Silvarro- nic dodać, nic ująć. Jestem tego samego zdania w 100%
Co do modeli to wszytsko ok, ale...nie pasują mi ni jak miecze i krasnali. Topory- tak, młoty- jak najbardziej, ale miecze, sztylety itp. nigdy w życiu. Jest to moja osobista opinia, ale widok takiego oręża u krasnoluda jest dla mnie wielkim niesmakiem.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

a ja czekam na cos do TK :D i chyba sobie dlugo poczekam :roll:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Cudo!
Możecie byz pewni że tych thundó kupie i bede wystawiał - IMO świetni - tak trzymać.

Pozdro

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Co do modeli to wszytsko ok, ale...nie pasują mi ni jak miecze i krasnali. Topory- tak, młoty- jak najbardziej, ale miecze, sztylety itp. nigdy w życiu. Jest to moja osobista opinia, ale widok takiego oręża u krasnoluda jest dla mnie wielkim niesmakiem.
Przesadzasz. Ja nie mam nic przeciw mieczom - ba, jako jedna z najbardziej uniwersalnych broni do walki wręcz powinny go używać. I o ile twoje podejście do mieczy mogę zrozumieć (choć z trudem mi to przychodzi), to jednak awersja do sztyletów... Emmm... Dziwne to jest. Mały młotek i mini-toporek nie może spełniać roli sztyletu.

Co do samej inicjatywy - bardzo mnie się ona podoba. Jak będziecie mieli coś do chaosu, to dajcie znać ;)

I kilka słów na temat postu Don_Silvarro - IMO przesadzasz. Co mają pisać o figurkach? A angielski jest dosyć naturalnym językiem dla bitewniaków... Pewnie, mogłoby być lepiej - ale dla mnie jest dobrze. Wszystko z czasem przyjdzie. I nie ma co ograniczać się do własnego podwórka.
Uerph.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Don_Silvarro pisze:Więc moim zdaniem tak: dajcie sobie spokój z rynkiem zagramanicznym póki nie rozkręcicie interesu i nie będziecie mieli wiecej wzorów i to z różnych ras,(...) zorganizujcie własny sklep internetowy zamiast wyręczac się jebajem i Allegro,
(...)
Pomysł na szóstkę, modele na szóstkę, strona, promocja, sposób sprzedaży i zaplecze - na dwóję mniej.
Stary, bez urazy, ale o prowadzeniu interesu w obecnych czasach to pojęcie masz mierne.

Przykłady polskich firm, które zaczynały od promocji nie tylko w kraju, ale i na zachodzie i/lun "wyręczały się" jebajem i alledrogo:
- Micro Art Studio
- SnifDog
- Ścibor Monstrous Miniatures
- GildiaNajemników (nie na zachód, ale sprzedają na allegro i doskonale to buduje "brand awareness")
- ChaseMinis (j.w.)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

Fajne figurki, trochę zachude, ale za to chempion jest świetny i przy najbliższej okazji kupie go sobie... szkoda, że na Bugmanie tak was zjechali :(

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Gdzie niewejde to widze te figurki. IMO bardzo fajne modele, a cena też nie jest zła.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Kadrinazi
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Kadrinazi »

Bardzo zacne Krasnoludy, niestety Thundów mam już za dużo :)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Hejka, bardzo mi się podobają, a ze potrzebuję jeszcze 12 blunderbusserów do moich CHD to może się skuszę...zróbcie jakieś ZŁE dwarfy, lub hobgobliny:)

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Tomash pisze:Przykłady polskich firm, które zaczynały od promocji nie tylko w kraju, ale i na zachodzie i/lun "wyręczały się" jebajem i alledrogo:
- Micro Art Studio
- SnifDog
- Ścibor Monstrous Miniatures
- GildiaNajemników (nie na zachód, ale sprzedają na allegro i doskonale to buduje "brand awareness")
- ChaseMinis (j.w.)
Trochę rozmijasz się z koncepcją - Gildia i ChaseMinis nie produkują własnych modeli, tylko dystrybują produkty zachodnich firm (przy czym korzystaja nie tylko z allegro, ale mają własne, niezależne i profesjonalne sklepy internetowe), a Micro Art Studio to bardziej studio malarskie/konwertujące i sprzedające owoce swojej pracy - w tej sytuacji Allegro/Ebay są wskazane, w końcu to nie produkcja masowa, tylko pojedyncze prace jedyne w swoim rodzaju. Rozmawiamy natomiast o projekcie samodzielnej firmy rzeźbiącej i rozprowadzającej własne modele, co jest zupełnie inną parą kaloszy. Z wymienionych przez Ciebie firm taką działalnością zajmują się tylko SnifDog (który niestety ofertę ma dośc ubogą - żywiczne podstawki, kilka zywicznych czołgów i jedna figurka skorpiona) oraz Ścibor Monstrous Miniatures, którą to w zasadzie cieżko nazwac prawdziwą firmą, raczej jednoosobowym studiem rzeźbiarskim z możliwością powielania prac - Ścibor najzwyczajniej rzeźbi sobie co mu przyjdzie do głowy, gotowe prace wysyła do 'odlewni', a stamtąd żywiczne modele trafiaja do Jamy badź na Allegro/Ebay. No i nie przypominam sobie, żeby którakolwiek z wymienionych firm posiadała witrynę internetową wyłącznie po angielsku (większośc nie ma żadnej lub tylko w rodzimym języku), i do tego stylistycznie sprawiającą wrażenie tłumaczonej przez automatyczny translator i sprawdzonej pobieżnie przez 15 latka znającego angielski wyłącznie ze szkoły.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Co do modeli to wszytsko ok, ale...nie pasują mi ni jak miecze i krasnali
ja chyba slepne na starośc. który z krasnali ma miecz?

ODPOWIEDZ