Pre DMP - Polcon 30-31 sierpnia 2007

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Pre DMP - Polcon 30-31 sierpnia 2007

Post autor: Jankiel »

Uzyskałem pozwolenie Jacka na ruszenie sprawy turniejów przed DMP. Aktualna koncepcja wygląda następująco - zrobimy tam kilka lokali na nisespotykane, acz ciekawe formaty. To co przeważnie jest przeszkodą (mało chętnych na dany typ rozgrywek w danym ośrodku) tu, ze względu na sporą ilość graczy z całej Polski powinno być przezwyciężone.

Padło kilka radosnych pomysłów w stylu 8 bitew w border patrol - warto by je byo dopracować. Wszystkich zainteresowanych współpracą zapraszam do dyskusji.
Ja wrzucę w sobotę propozycję regulaminu turnieju na 4500, dla wszystkich, co mają za dużo figurek w domu i nie mają kiedy ich wykorzystać.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

pytanie kto pod koniec sierpnia (podpowiedz: zaraz wrzesien) bedzie mial czas na 4 dni turnieju... ja i tak przyjade tylko na samo DMP...

ale pomysl z 8 bitwami borderowymi miodny :) i napewno bym zagral na taki format (gdybym mial czas)

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Ja bym się pisał na 4,5k.
Może wystawiłoby się wkońcu ten klocuszek eternali. ;)

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Dwa slanny :D :D :D i dwa klocki TG :D :D :D wiem ze mi zetniecie to :P :D.
Pzdr

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

4 czolgi :shock: to juz nie wfb to prawie mein panzer :D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Otóż plan mam następujący - symboliczna ocena malowania (do 10 pts)

Czy znacie jakichś special characters którzy byliby zdecydowanie przegięci na te punkty? Bo możnaby ich dołożyć.

Ograniczenia:

Herosi:
- maksymalnie jeden mag lord
- maksymalnie jeden lord dosiadający latającego large targeta

Core:
- maksymalnie pięć takich samych slotów

Special:
- maksymalnie trzy takie same sloty

Rare:
- maksymalnie dwa takie same sloty

Nie wiem, jak Wam się to podoba - założenie jest takie, żeby pograć jednostkami na które nigdy nie ma miejsca, a nie stworzyć wyżyłowaną rozpę na trzech smokach.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Jankiel pisze:a nie stworzyć wyżyłowaną rozpę na trzech smokach.
łeee :cry:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jankiel pisze: Herosi:
- maksymalnie jeden mag lord
- maksymalnie jeden lord dosiadający latającego large targeta
khemri i wampiry nie moga brac dwoch lordow? to chyba nie jest dobre ograniczenie... juz lepiej ogranicz do ilosci kostek bo w tej chwili to wychodzi bardzo nierowno...

a i zmienil bym lorda na large targecie na hero/lord na large targecie... bo zawsze jest asarnil...

Czy znacie jakichś special characters którzy byliby zdecydowanie przegięci na te punkty? Bo możnaby ich dołożyć.
a jacy nie sa przegieci niezaleznie od punktow? thorek nadal nie jest fajny... karol francisze tez nie... ze o kemmlerze czy innych tego ty pu nie wspomnne ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Thorek już nie jest taki fajny, bo zatrzymuje proporcjonalnie mniej oddziałów. Ale to kwestia do rozważenia.

Khemri - kinga można brać, ale tylko jedną duża liczkę.
Wampira - można wziąć drugo lub pierwszopoziomowego - nie liczy się do limitu, natomiast trzeciopoziomowy już tak

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

4500 z możliwością grania 2x2250 (dla tych co przyjadą przed DMP - z armiami na 2250)
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Zobaczymy, czy jeszcze będą jkiekolwiek inne propozycje formatów. Bo można pograć w cokolwiek - 20 graczy wystarczy.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Moze 1999 rzadki (wiecej w jednostkach ,a mnie w herosach ;))
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jedy Knight pisze:4500 z możliwością grania 2x2250 (dla tych co przyjadą przed DMP - z armiami na 2250)
to moze tak:

4500 lub 2x2250 z mozliwoscia grania 2x ta sama armia (przedmioty nie moga sie powtarzac oprocz errantry banner :) i innych, ktor normlanie by mogly (scrolle pstone'y itd.)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Jankiel pisze:Zobaczymy, czy jeszcze będą jkiekolwiek inne propozycje formatów. Bo można pograć w cokolwiek - 20 graczy wystarczy.
Wystarczy nawet nas dwóch.

Rozumuję tak;

Załóżmy, że jadę na DMP gdzieś daleko (Gorzów). Pociągiem, albo stłoczony w aucie.
Biorę armię Dwarfów na 2250.
Branie Dwarfów na 4500, albo dorzucenie 4500 DE - to nie koniecznie rzecz o której marzę.
Zagranie razem z kolegą - czemu nie.
Mniejsze formaty - też.

Turniej na 4500 = dużo partii Jedynak-Jankowski. Ile można...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Koncepcję miałem taką, żeby wreszcie zagrać coś nowego, czego się nie da przeprowadzić na zwyczajnych turniejach.
Parówkę można zrobić oprócz tego, zwyczajnego singla na 2250 także. Ale turniejów na naprawdę duże punkty brak, mimo, że takie pomysły przewijają się raz na jakiś czas. Jest w Polsce kilka osób, które mają powyżej 10.000 punktów i raz na jakiś czas mogłyby to wykorzystać. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Czasu jeszcze tyle zostało, że błędne koncepcje będzie można bezlitośnie wyplenić.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Jankiel pisze: Czasu jeszcze tyle zostało, że błędne koncepcje będzie można bezlitośnie wyplenić.

:D :D

Na razie;

Niech rozkwita Tysiąc Kwiatów

Potem;

Wyrwać Chwasta! :D

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

4500 bardzo mi się podoba, w końcu zagram wszystkimi figurkami naraz :lol:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Jankiel pisze: Jest w Polsce kilka osób, które mają powyżej 10.000 punktów i raz na jakiś czas mogłyby to wykorzystać. Tak mi się przynajmniej wydaje.
niech sobie zagraja w domu... ja zagralem raz w zyciu taka bitwe.. z 8 lat temu, 12k Dwarfs vs HE i juz nigdy wiecej za chiny ludowe bym tego nie zagral..

format turniejowy niestety jest ograniczony przez te 2,5-3k max.. i 4,5k to juz i tak wiecej niz jest do ogarniecia na 'turnieju'

grac sobie towarzystko w domu na 10k nikt nie broni

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Jankiel pisze: Jest w Polsce kilka osób, które mają powyżej 10.000 punktów i raz na jakiś czas mogłyby to wykorzystać. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Kilka takich osób to mieszka w północnym Lublinie nawet :D
tylko nikt nie będzie takiej ilości figsów telepał pociągiem (autem to kilka razy po dychu nie wejdzie )
Razem z kolegami raz na miesiąc - dwa gramy bitwy na takie duże punkty
ale to się na turnieju nie sprawdza - vide: Honor Miast na pierwszym PGA

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

Nie trzeba tego traktowac jako turniej, po prostu na miejscu beda juz stolu, makiety i bedziecie mieli oplacone wejsciowki rowniez na czwartek i piatek, mozna milo spedzic czas.

W sobote i niedziele bedzie tylko miejsce na; DMP WFB, MP Confrontation, MP Warzone, Master 40k.

Wszystkie inne imprezki jak Mordheim, BFG, Bloodbowl, WM... beda sie wlasnie odbywaly w czwartek i piatek. Warzone zapowiedzial mega bitwe, pewnie z WFB oprocz turnieju weteranow na 4,5k pewnie sie zrobi jakas mala paroweczke.

Bedzie tez mozliwosc zorganizowania np. pokazow wraz ze sklepami i klubami, jako atrakcja dla zwiedzajacych jak i mozliwosc do stargowania nieco z wejsciowki :)

Wszystko w tym temacie albo do mnie na prv.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

ODPOWIEDZ