Pióra , Pióropusze itp

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Pióra , Pióropusze itp

Post autor: Dibo »

Witam !!
Mam taką sprawe niedługo wszystkie moje kozy chaosu lądują w rozpuszczalniku . Nowa koncepcja to zrobienie z Bestmenów - Indian . Tatuarze itp to sobie jakoś wymyśle czy te indiańskie wisiorki na klate . Ale pojawił sie mały problem : Jak zrobić pióra dla zwykłaków i pióropusze dla Herosów i chempionów ?? Wszystko lepić z greenstuffu i przeklinać taką upierdliwą robote ? moze jakieś listki czy nasiona ? ale qrcze nie wiem jakie :( pytałem w skalepach modelarskich ale bezradnie rozkładali ręce . Pomocy !

i jeszcze jedno Czy ktoś z was ma pomysł jak zrobić Indiańskie minoski , dragon ogry i giganta ?? Minosy od biedy duzi Indianie ale potworki ?

Pozdro i z góry dzięki za rady .
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Wiesz co, jedyne, co mi przychodzi na szybko do głowy w sprawie piór, to bitsy od High Elfów. Przecież mają tam od groma piór na hełmy i inne, tylko sobie te wszystkie klejnoty i serduszka poodcinasz i spokój. Nie pamiętam dokładnie, czy w armii Zielonych gdzieś tam pióra jakieś były przy szamanach, ale zawsze jakieś strzały, sakiewki, sznurki, torebki, czaszki, kości itp. duperele na pewno Ci się do Indian przydadzą :) A najlepiej zrób sobie przegląd armii w necie i zaraz wyłapiesz, gdzie można jeszcze piórka jakieś wykombinować ;)

A jak znasz trochę angielski, to podpytaj gościa, jak zrobił pióropusz dla tego szamana ;) Może Ci powie, jeśli jeszcze pamięta, bo praca jest dość stara...

http://www.coolminiornot.com/203707
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Paczek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Paczek »

z green stuffu piorka zrobic nie byloby tak ciezko :) Zrób sobie hurtową ilość a pozniej poprostu przyklejaj wedlug uznania.
Ciekawy pomysł z tymi indianinami tylko nie wiem czy to bedzie fajnie wyglądac jak kazdy z beastów bedzie miał 3 piorka na czole i tyle :lol2:
Jak wymyslisz jakies ciekawe konwersje to respect, mam nadzieje ze zaprezentujesz tutaj efekty swojej pracy :)

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

można też użyć piór imperialnych (tych wielkich kit) w każdej ramce były ze 2-3 takie. Jeżeli ci przypasuja klimatem chętnie odstąpię za symboliczną kwotę ;)
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

@Paczek : No właśnie widzisz tych piórek musiałbym troszke zrobić , a babranie sie z malutkimi piórkami no może wyprowadzić z równowagi ... na ile znam siebie :roll: dlatego pytałem o alternatywe dla GS-u :wink:

@Foalooke - W sumie mam piórka z głowek pistoliersów , ale tylko 10 :oops: tyle ze one są tak duże ze nadawałyby sie tylko na doombulla czy shagotta ale na takim małym gorze czy ungorze to już by to słabo wyglądało IMO
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Wrzuć foty jak coś zrobisz :D Jeśli chodzi o minoski i inne duże misie poczytaj jakieś indiańskie legendy, może maja tam jakieś stwory które by pasowały.

P.S.
orkowy szaman zajebisty ;]

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Savage Shamna niszczy ;] ... a Minosy -> Bizony ?
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

ulep w gs, odlej i miej problem z głowy

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Post autor: Zbyslaw »

Dokładnie, trzaśnij tak z 10 sztuk i dawaj do żywicy.

ODPOWIEDZ