Oldblood 2250

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Huss
Oszukista

Oldblood 2250

Post autor: Huss »

Witam, mile widziana konstruktywna krytyka:)

Saurus Oldblood 261 pkt.
-Horned One
-Blade of Revered Tzunki
-shield, light armour
-*general*

Saurus Scar-Veteran BSB 164 pkt.
-Enchanted Shield
-Venom of Firefly Frog
-light armour, spear
-cold one

Skink Priest 440 pkt.
-2 lvl
-2x Dispel Scroll
-Engine

Skink Priest 430 pkt.
-2 lvl
-Dispel Scroll, Plaque of Tepok
-Engine

10 Skink Skirmishers 70 pkt.

5 Cold One Cavalery 185 pkt.
-musician

Stegadon 235 pkt.

4 Terradon Riders 120 pkt.

4 Terradon Riders 120 pkt.

Razem pkt.: 2235/2250
Myślę nad oldbloodem w wersji puszki: SoM, Glyph Necklas, Enchanted Shield, Horned One... Wtedy BSB dam Shield of Mirrored Pool albo zwykłą tarcze, War Drumy oraz Burning Blade of Chotec...
Co sądzicie? Zgóry dzięki za odp.

Awatar użytkownika
Pingwin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pingwin »

Grałem raz na czymś bardzo podobnym i gra się świetnie :) Kowboje samodzielnie likwidują pomniejsze cele. Rozważył bym bane head na oldbloodzie, i wtedy jeszcze ench shield wejdzie.I osobiście nie lubię kawalerii, ale jak kto woli - zamiast niej wstawiłbym małego stegadona.

No i oczywiście jest jeszcze jedno - brak transportera dla kowbojów, znaczy kohort. Bo w takiej rozpisce, może się okazać, że lore of metal szybko zrobi im z ogonów jesień średniowiecza, co prawda dispell jest silny, pytanie tylko, czy dość silny.

Awatar użytkownika
Huss
Oszukista

Post autor: Huss »

No rozumiem:) a co sądzisz o przedmiotach Saurusów(wątek wspomniany na dole)? właśnie kawa też jest po to a ostatecznie mogę sobie zamienić jedną 10 skirmisherów na kohorte...na dodatek mam 15 pkt zapasu...

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

akurat kohorty przed 1ka z metala nie chronia, co nie zmienia faktu ze sa obowiazkowe
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Pingwin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pingwin »

przed 1-ka nie, ale przed 6-ka już jak najbardziej, w przeciwieństwie do kawalerii :)

Puszka nie jest złym pomysłem, pytanie tylko, co ma do zrobienia, czego nie zrobiłby taki, jak opancerzony w tej chwili (tzn ew. daj mu tego ench shielda, 0+ sprawi, że efektywnie zagrażają Ci dopiero strzały z s5. Tylko armat wciąż się boisz, tak ward daje jakąśtam szansę.)

Shield of mirrored pool jest fajne - ale znów nie chroni przed metalem, bo to nie pociski. Czyli prędzej wersja bębenki i burning blade, alternatywnie słomka, jeśli spodziewasz się high elfów (no i jeśli lord wciąż ma revered tzunki), na turniej jednak zaryzykowałbym burninga - tyle teraz tego tałatajstwa z regenką.

Oczywiście jest jeszcze opcja dla lorda blade of realities, która najmocniejsza robi się imo właśnie, kiedy lordzisko siedzi na coldzie i ma ench. shielda)

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

gram tak tylko mam druga jazde zamiast stega. Lord identycznie zlozony. Fajnie sie gra
Obrazek

ODPOWIEDZ