trolowanie z RoH

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

trolowanie z RoH

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Teoretycznie to RoH powinien działać na komete. Ale niestety LS nie umie przeczytać ze zrozumieniem opisu Kasandry :roll:
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dark Knight pisze:Teoretycznie to RoH powinien działać na komete. Ale niestety LS nie umie przeczytać ze zrozumieniem opisu Kasandry :roll:
a pozniej mowia, ze to ja sie doszukuje bzdur... :roll:

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Taaa... Bo tekst "Wyznacz punkt na stole, rzuć kostakmi, jeżeli wyjdzie to w wyznaczonym punkcie postaw znacznik" wcale nie sugeruje, że najpierw pokazujemy gdzie kometa spadnie... :roll:

P.S. Nie jest to dokładny cytat ale idealnie odzwierciedla oryginał.
P.P.S. Shino bogiem battla to nie jesteś...

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

nom... niebardzo

czar moze byc rzucony na dowolny punkt na stole.
jesli jest rzucony sukcesywnie poloz marker w wybranym punkcie

twoje czytanie ze zrozumieniem widac kuleje :roll:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Shino bogiem battla to nie jesteś...
Ale ja jestem i powiadam Ci, że błądzisz.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Shino pisze:
nom... niebardzo

czar moze byc rzucony na dowolny punkt na stole.
jesli jest rzucony sukcesywnie poloz marker w wybranym punkcie

twoje czytanie ze zrozumieniem widac kuleje :roll:

Komera Kasandory
" Czar można rzucić w dowolny, WYZNACZONY punkt na stole. Po udanym rzuceniu umieść w WYZNACZONYM miejscu znacznik - może to być drobna moneta." Fluff pominąłem i opis działania też ale masz racje moje czytanie ze zrozumieniem kuleje o wielki i jakże nieomylny Spamerze Nieczysty :roll:

Jankiel ja jestem niestety ateistą więc modlitwy mojej nie uświadczysz. PZDR

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Dark Knight pisze:Po udanym rzuceniu umieść w WYZNACZONYM miejscu znacznik
Chyba wlasnie strzeliles sobie samoboja :D Jesli wciaz uwazasz, ze cel wyznaczasz przed rzutem to zajrzyj do ang RB

Nawiazujac do ciekawszego offtopu to Shino i Jankiel sa raczej starotestamentowa wersja Boga (gniew, pioruny, plagi, ucinac demony) niz ta jaka probuja nam sprzedac obecnie (graj ja PG i waluj to masz wpie**ol, ale Bog i tak Cie kocha) :D

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Jankiel? Nieee. :) Kilka razy pisał, ze najchętniej popuścił całe towarzycho na żywioł, niech się pozabija. ;) (sry za offtop)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

ciekawe ciekawe, prawdziwy dwuklasowiec

ateista-przygłup

który lvl?

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Ależ ten internet dodaje odwagi. Jak wół jest napisane że najpier wyznacz, potem rzuć i na końcu połóż znacznik. Ale skoro większość woli obecną opcje to looz. Mnie to rybka. Po prostu uważam, że wasza interpretacja jest błędna.

P.S. Jasiuuu a jaki Ty masz level cwaniaka? Bo ja doszedłem w mojej dwuklasowości do 55.

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

nie martw się w pełni podzielam Twoje zdanie, ale przesąd że DE są ZUŁEM jest nie do wykorzenienia tak więc marny nasz trud... szkoda tylko że pomimo tego że Hotek nie działa na połowę czarów wciąż zabiera 4 DD... #-o

żółwik,
Ż.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

a piszesz jak bys mial 15lvl =) moze jednak zajrzyj do podrecznika angielskiego, bo coz rad nie rad, to on ma przewage nad polskim i z tamtad daj tu cytat, a najlepiej caly opis czaru, to zobaczymy.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Żaba pisze:Hotek nie działa na połowę czarów
oj zabciu... nie wiem jak ty sie doliczyles tych 50%...
ale przesąd że DE są ZUŁEM jest nie do wykorzenienia
przejzyj sobie statystyki bialego :D
ale masz racje moje czytanie ze zrozumieniem kuleje
moze bys wiec nadrobil braki zamiast niepotrzenie tracic czas na forum :P

tak, tak jestem modem pamietam ;(

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Może i jesteś modem ale ironii to jakoś nie wychwyciłeś. Mniejsza. Ja tylko wyraziłem swoje zdanie.

Co do przeczytania angielskiej wersji czaru... niestety nie mam do niej dostępu a szukać mi sie podręcznika po necie nie chce. Także Relosu jeżeli mi go podeślesz lub dasz linka skąd moge pobrać to z chęcią przeczytam ;)

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Aves
Chuck Norris

Post autor: Aves »

myslec tez musi ci sie niechciec, jezeli chodzi o twoja interpretacja to poprostu sie mylisz, zdanie po angilesku brzmi "kometa moze zadzialac na dowolny punkt na stole" nie oznacza ze deklarujesz go przed rzutem kostkami, oznacza to ze np kometa nie ma 24" zasiegu, ani ze nie trzeba widziec celu itd. DRugie zdanie wyraznie przekazuje co sie robi jezeli czar sie uda.

PS
"nie chce mi sie szukac opisu po angielsku"
Pierdzielisz stary, a w sumie mlody bo to szczeniacka wymowka byle nie uznac bledu.
Shaman says:

-There is no evil spirits, but some just not like you.

-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Przytocz mi pełny opis po angielsku a nie wmawiaj, że staram sie uniknąć przyznania do błędu. Nie znasz mnie więc nie wydawaj opinii. Idź lepiej oskarżać LS o zmiane zasad na turniejach...

P.S. Pozatym nie przytoczyłeś pełni opisu czaru. Nawet po angielsku cytatu nie wkleiłeś więc jakoś nie uznam Twojego argumentu za mający jakąkolwiek wartość. Taki dorosły sie znalazł...

P.P.S. I to, że nie będe szukał opisu po angielsku to tylko i wyłącznie moje lenistwo.

POZDRO

EDIT Ściągnąłem tego RB po angielsku. I nadal uważam, że to ja mam racje. Czemu?

"This spell can be cast upon any FIXED point on the tabletop. If successfully cast, place a suitbale marker over the EXACT spot affected - a small coin is ideal for this."

No reszty nie przepisuje bo nie toczymy dyskusji na temat tego jak działa marker. Jeżeli panowie z LS i pan Aves mają problem ze zrozumieniem wyżej przytoczonego przezemnie cytatu to z chęcią go im przetłumacze, podając nazwe i wydawnictwo słownika, którego użyje do tego celu. Pozdrawia małolat używający SZCZENIACKICH argumentów.

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Aves
Chuck Norris

Post autor: Aves »

to zaklecie moze byc rzucone na jakikolwiek stabilny (staly) punkt na blacie Jesli rzucenie sie powiedzie, umiesc odpowiedni oznacznik dokladnie w dotknietym tym zakleciem miejscu idealna do tego moze byc mala moneta
wolne tlumaczenie

nie wynika z niego to co mowisz.

jezeli nie rozumiesz to bardziej nie moge ci pomoc, to jest blad obwodow logicznych w twojej glowie
Shaman says:

-There is no evil spirits, but some just not like you.

-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

A według słownika "Oxford Wordpower, słownik angielsko-polski z indeksem polsko-angielskim" wydanym właśnie przez Oxford to słówko FIXED znaczy NIEZMIENNY, USTALONY. W tym przypadku obstawiam, że chodziło o USTALONY jako, że po angielsku zostało ono (FIXED) przetłumaczone jako ALREDY DECIDED. Słownik dostałem za przejście do drugiego etapu konkursu z języka angielskiego w 1 klasie liceum. Mój ojciec uczy angielskiego więc potrafie i przetłumaczyć to zdanie i skorzystać z w/w słownika. Ale Tobie jako osobie (podejrzewam) starszej i oczywiście "mądrzejszej" lepiej napisać, że to "błąd obwodów logicznych w mojej głowie"... No gratulacje dojrzałości i umiejętności prowadzenia dyskusji na poziomie.

I mimo iż uważam (BA! mam pewność), że mam racje to podziękuje Panom za prowadzenie dalszej dyskusji, ponieważ mija sie to z celem. Jeden z użytkowników ma tutaj bardzo fajny podpis: "Dyskusji z idiotą nie wygrasz. Najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu, a potem wygra doświadczeniem". Także ja już głosu zabierał nie będe.

POZDRO

P.S. Tak. Cytat z idiotą to szczeniacki wybryk. Zdaje sobie z tego sprawe. POZDRO dla Żaby i powodzenia na masterach.

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Rabin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rabin »

Mi również wydaje się, że deklarujesz miejsce przed rzuceniem komety. Opis czaru spokojnie daje możliwość takiej interpretacji, zatem wyżywanie się na Dark Knighcie jest trochę z doopy złośliwe.

Ps. Jankiel i Shino... zwłaszcza ten drugi. Stroszycie pióra jak rajskie kogutki. To się robi nieznośne i nie do czytania.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Oi! Ja tu zatwardziały antysemita a broni mnie Rabin :D

Cieszy mnie jedynie fakt, że nie jestem sam w... tej dyskusji.

A co do Panów z LS. No cóż na pewno grają lepiej odemnie i zasady również znają lepiej niż ja. Jednakże na pewno nie są nieomylni ;)

POZDRO i teraz to na serio ostatni post na temat RoH.

Why so serious? ;)

ODPOWIEDZ