Stary Świat... co dalej?
Stary Świat... co dalej?
W wyniku podwyżki na figurki przez Games Workshop w Warszawie zostaje zamknięty sklep o nazwie "Stary Świat", jest mi bardzo żal z tego powodu, ponieważ 'SŚ' miał taki klimat jak żaden inny sklep można było podyskutować nt. malowania, taktyk, modelarstwa itp. Krótko mówiąc ubolewam nad zamknięciem sklepo-klubu 'SŚ' . I teraz pytanie do społeczności graczy, którzy byli związani ze Starym Światem: Gdzie macie zamiar grać? Rozmawiać? I kupować figsy?
Zamknięcie SŚia zmobilizowało mnie do jednego - wykończenia blatu w domu. Niestety pod względem obsługi, powierzchni do grania, położenia zdeklasował on inne warszawskie sklepy o lata świetlne. Wydaje mi się, że wszystkim będzie brakować Starego Światu na mapie Warszawy ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
- Tiger Brown
- Kradziej
Spoko, spoko, nie rozpaczajcie, koniec sklepu nie musi oznaczać końca gralni.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Cytadela jest czynna w sobotę, Faberzy chyba też. W niedzielę to raczej z kumplami w domu pograsz.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
no chyba tak
w cytadeli z tego co mi wiadomo, nie da się zarezerwować na sobotę stołu, trzeba przyjść i "może" coś będzie. Jak jest liga rozgrywana to liga ma pierwszeństwo z tego co się dowiedziałem ostatnio.
Jest klub na bemowie Walkiria czy jakoś tak. Jeszcze tam nie byłem bo nie mam czasu na grę, ale temat gdzieś tu był w "ustawkach" chyba możesz poczytać.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jest klub na bemowie Walkiria czy jakoś tak. Jeszcze tam nie byłem bo nie mam czasu na grę, ale temat gdzieś tu był w "ustawkach" chyba możesz poczytać.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Odświeżam wątek z powodu odświeżenia problemu - nadal poszukuję miejsca w wawie, gdzie można by się spokojnie umówić na bitwę. Proszę napiszcie coś o sklepie FiF (rozumiem że chodzi o ten przy Puławskiej) - jak ktoś ma doświadczenia z tym sklepem, to nie odpowie na następujące pytania:
- jak ten sklep jest czynny w soboty i niedziele rano/przed południem???
- czy jest możliwa rezerwacja stołu?
- jak tam wogóle jest z dostępnymi stołami/ makietami/ obsługą?
- jak ten sklep jest czynny w soboty i niedziele rano/przed południem???
- czy jest możliwa rezerwacja stołu?
- jak tam wogóle jest z dostępnymi stołami/ makietami/ obsługą?
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Polecam Cytadelę , miła obsługa parę stołów , nie trzeba płacić .Ale zadzwoni czy wolne będzie bo teraz ligę grają.
Co do otwarcia to tylko w sobotę od 11 do 17 chyba zobacz na stronie ich .
Fabera i Fabera nie odwiedzam bo to nie są ludzie zbyt cywilizowani <czemu tego wolę nie rozwijać i nie przytaczać bo się wtedy wkurwiam > przynajmniej dla mnie .
Jeszcze w sobotę w wawie warszawskie centrum modelarskie było otwarte ale tam stoły trzeba zamawiać i Niewinem czy dział bo 2 lata tam nie byłem.
Co do otwarcia to tylko w sobotę od 11 do 17 chyba zobacz na stronie ich .
Fabera i Fabera nie odwiedzam bo to nie są ludzie zbyt cywilizowani <czemu tego wolę nie rozwijać i nie przytaczać bo się wtedy wkurwiam > przynajmniej dla mnie .
Jeszcze w sobotę w wawie warszawskie centrum modelarskie było otwarte ale tam stoły trzeba zamawiać i Niewinem czy dział bo 2 lata tam nie byłem.
Widzę Wszystko
Mam wątpliwości co do tej wypowiedzi -Deliberitus886 pisze:Fabera i Fabera nie odwiedzam bo to nie są ludzie zbyt cywilizowani
1. Po pierwsze rozumiem, że skoro nie odwiedzasz sklepu, to Twoja opinia na jego temat jest co najmniej wątpliwa,
2. Żaden z postów wyżej nie wyrażał się w takim tonie jak Ty na temat placówek, gdzie można zagrać. Jeśli już musiałeś to mogłeś to zrobić trochę przyzwoiciej,
3. Wyraziłeś swoją negatywną opinię, jaką masz na temat sklepu, niepotrzebnie. Temat nie został stworzony do oceny placówki i pracujących w niej ludzi, lecz po to by dać innym pogląd na to gdzie mogą rozegrać parę gier WFB. Skoro denerwuje Cię samo wspomnienie nazwy księgarni, mogłeś sobie również oszczędzić opinii na jej temat, bo jest ona zbędna (szczególnie bez uzasadnienia), a może narzucić ludziom błędne mniemanie. Pozwól innym samemu ocenić i się przekonać czy odpowiada im dana placówka i jej pracownicy.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."