1500 na 960-tce :)
1500 na 960-tce :)
mam okrutny plan wykorzystania Emperor Dragona w armi HE w końcu jesteśmy jedyną armią która może go mieć poniżej 2k
oto rozpa no#1 na 1500:
@ Noble - 154
AoL, SoM, Heavy armor, shield, BSB
@ Mage 2lvl, General -175
2x DS
@19x First spear elves - 211
musican, Lion standard
@ Emperor dragon - 960 pts
Total 1500pts
lub:
@ Mage 2 lvl - 180
Seerstaff, AoL
@ Mage 1 lvl - 140 Gen
2x DS
@20x First Spear elves
musican, Lion standard
@ Emperor dragon 960
Total 1500
albo
@ Dragon mage lvl 2 - General 430
Floriath's Robe
Dragon Sun
@Emperor dragon 960
@10x archers 110
total 1500
co o tych rozpach myslicie i która wg was jest lepsza..
taktyka jest taka:
1 opcja
ma bsb i ld 9.. nie boi sie niczego i ma przerzuty + siekacz z przodu i magiczne, dispel taki sobie ale sa 2 scrolle na początek.. klocek po to by utrzymać herosów i kitrac sie caly czas za tym za czym teren na stole pozwoli i próby na 3 kościach walnąć jakiś czar na IF lub 2 małe spelle.. smok boi sie dopiero str 5 wiec lata i kosi u umarlaków poleci wprost na generała a u lizaków bedzie unikał raczej skinków bo głupi poison i zawsze ta 1 na AS może wypaść...
2 opcja
2magów o niezłej sile ognia.. maja spory kloc wiec latwo ich nie spanikuja i nie wystrzelaja.. rozstawiam sie schowany by longbowy nie dosięgły i nie bylo line of S.. moja tura to w zaleznosci od wroga, to czary, kitranie się jak wróg bedzie mial małe strzelanie i słabe czary to wypuszczam magów luzem jeśli się opłaci... solidny kloc więc powinien co nieco ustać.. z reszta to EDek ma dbać o to by magowie nie mieli stresa rozpa ma gorsze LD i wyrabia mniejsze CR ale za to ma przykopa magicznego..
opcja 3 - Totalna rozpierducha i full klimat
Jak myślicie what to hoooose?
oto rozpa no#1 na 1500:
@ Noble - 154
AoL, SoM, Heavy armor, shield, BSB
@ Mage 2lvl, General -175
2x DS
@19x First spear elves - 211
musican, Lion standard
@ Emperor dragon - 960 pts
Total 1500pts
lub:
@ Mage 2 lvl - 180
Seerstaff, AoL
@ Mage 1 lvl - 140 Gen
2x DS
@20x First Spear elves
musican, Lion standard
@ Emperor dragon 960
Total 1500
albo
@ Dragon mage lvl 2 - General 430
Floriath's Robe
Dragon Sun
@Emperor dragon 960
@10x archers 110
total 1500
co o tych rozpach myslicie i która wg was jest lepsza..
taktyka jest taka:
1 opcja
ma bsb i ld 9.. nie boi sie niczego i ma przerzuty + siekacz z przodu i magiczne, dispel taki sobie ale sa 2 scrolle na początek.. klocek po to by utrzymać herosów i kitrac sie caly czas za tym za czym teren na stole pozwoli i próby na 3 kościach walnąć jakiś czar na IF lub 2 małe spelle.. smok boi sie dopiero str 5 wiec lata i kosi u umarlaków poleci wprost na generała a u lizaków bedzie unikał raczej skinków bo głupi poison i zawsze ta 1 na AS może wypaść...
2 opcja
2magów o niezłej sile ognia.. maja spory kloc wiec latwo ich nie spanikuja i nie wystrzelaja.. rozstawiam sie schowany by longbowy nie dosięgły i nie bylo line of S.. moja tura to w zaleznosci od wroga, to czary, kitranie się jak wróg bedzie mial małe strzelanie i słabe czary to wypuszczam magów luzem jeśli się opłaci... solidny kloc więc powinien co nieco ustać.. z reszta to EDek ma dbać o to by magowie nie mieli stresa rozpa ma gorsze LD i wyrabia mniejsze CR ale za to ma przykopa magicznego..
opcja 3 - Totalna rozpierducha i full klimat
Jak myślicie what to hoooose?
Co nie zmienia faktu, że nie jest ani RoR ani DoW. Na 99% turniejów go nie wystawisz - między innymi na tych, które używają BP.
No to, że zajmuje 2 sloty rar'a to sobie sprawdziłem
2x Archers
Prince Star Dragon
Dragon Mage
Phoenix Guard z BoS
2x Great Eagle
Emperror Fire Dragon
Fakt, ze przy dobrym strzelaniu mogłoby to nie pożyć, ale jakby się wykombinowało coś, żeby te dragony doleciały to mogłoby być ciekawie Ni o do tego jaki klimat - HE nie wymarły jeszcze i mały odział (dajmy na to patrol) Smoczych Książąt ruszył do boju. Elfy wysokiego rodu w chwale szczytu swojej potęgi.
Edyta: To jak łatwo sie domyślić, chciałbym zobaczyć jak opcja 3cia z 2ma smokami wymiata przeciwnika.
Czyli z tego mam rozumieć, że w takim układzie HE na 2500 byłbym w stanie zagrać :Morrok pisze:są to rzeczy dla klimaciarzy- ten smok jest ze strony Forgeworld, a na turniejach dopuszczalne są Dogs of War i Regiments of Renown nie zajmujących slotu charactera
2x Archers
Prince Star Dragon
Dragon Mage
Phoenix Guard z BoS
2x Great Eagle
Emperror Fire Dragon
Fakt, ze przy dobrym strzelaniu mogłoby to nie pożyć, ale jakby się wykombinowało coś, żeby te dragony doleciały to mogłoby być ciekawie Ni o do tego jaki klimat - HE nie wymarły jeszcze i mały odział (dajmy na to patrol) Smoczych Książąt ruszył do boju. Elfy wysokiego rodu w chwale szczytu swojej potęgi.
Edyta: To jak łatwo sie domyślić, chciałbym zobaczyć jak opcja 3cia z 2ma smokami wymiata przeciwnika.
kitrasz smoki za lasami albo prujesz na maxa do przodu.. i przeciwnik siedzi jak na krześle elektrycznym jak nie wyjdzie mu strzelanie to już jest w grobie.. smoki to potęga
Zagrałem kiedyś na 3k na 2 star dragonach i to było coś smoki latały kosiły, terroryzowały pluły ogniem..i ta maszyna do zabijania ma 20 cali lotu piękne
też skłaniam się na 3 opcję.. ale wszystkie maja + i - trochę.. ciężko wybrać
Zagrałem kiedyś na 3k na 2 star dragonach i to było coś smoki latały kosiły, terroryzowały pluły ogniem..i ta maszyna do zabijania ma 20 cali lotu piękne
też skłaniam się na 3 opcję.. ale wszystkie maja + i - trochę.. ciężko wybrać
To się tak ładnie pisze, że armata to zawsze trafi, zawsze zada 6 ran i w ogóle. Raz, że armatą możesz w ogóle nie trafić, dwa, że on ma 8 tafy więc nie możesz go w ogóle nie zranić. Jak już trafisz i zranisz, to możesz zadać 1 ranę... średnio zadajesz 3 obrażenia z dużej, więc potrzebujesz średnio 3 trafienia na tego wielkiego. Do tego teren i fakt, ze 2giej turze smok już się leje i strzelać nie możesz... W zasadzie jak będziesz miał bardzo dużego pecha to ci sie armia rozsypie zanim zdążysz postrzelać , albo w 1 turze zianiem zabije ci obsługę tego działaMorrok pisze:armata, doomwheel i smoki nagle wymarły ))))
Ogólnie ten smok jest duży, groźny, zawsze robi to co właściciel zaplanuje i nie łatwo go zabić, a działa to totalny random.
Doomwheel'a w akcji jeszcze nie miałem okazji pooglądać, ale to też dość losowy sprzęt, więc jak wyżej... Szczęście ci nie dopisze i po prostu będziesz stał w miejscu
pierwszy wynik w googlu dla zapytania "forgeworld emperor dragon".
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ja w zadnej z tych rozp nie widze 2 corów
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.