Bestie totalny napór zero magii

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
ksuM
Falubaz

Bestie totalny napór zero magii

Post autor: ksuM »

Siema, wracam do gry bo bestie to moja jedyna prawdziwa miłość a po wielu grach znalazłem wreszcie rozpiskę która sprawia ogromną frajdę, nawet gdy przegrywam (ale więcej wygrywam).

bysior - shield, trollhide armor, axes of khorngor

byczek - BSB, heavy armor, enchanted shield, gnarled hide, axe of might

byczek - heavy armor, shield, ramhorn helm, great weapon

byczek - heavy armor, shield, great weapon, chalice of dark rain

5 harcowników
5 harcowników
5 harcowników
5 harcowników
5 harcowników
5 harcowników

7 harpii
7 harpii

rydwan
rydwan

21 ungorów - champ
21 ungorów - champ

dżaber
dżaber

Zasłaniać się przed misslami i strzelaniem jest czym (30 skirmisherów), maszyny jest czym ściągnąć (2 dżabongi + 14 harpii + puchar + ewentualny ambush), skinki/shadów jest czym przegonić (rydwany, harpie, dżabery, kowboje), magów jest czym ściągnąć, no i przede wszystkim jest czym skopać dupę. Wczoraj grałem z wampirami mając 2 gorgony, schowałem lekkie oddziały w rogu i ruszyłem do przodu chcąc zobaczyć co będzie... i wygrałem. Minotaury przebijając się przez te wszystkie baty, wilki i gówniaste zombi wyskakujące z ziemi kiedy wreszcie dotarły do domu miały po 10 ataków i rozpirzyły wszystko. Wiadomo, że wszystkiego nie zabiłem i sam sporo straciłem, ale jednak wyrżnąłem dużo więcej i wygrałem 13-7. Doombull skończył grę z 14 przerzucalnymi atakami z S6. Wystawiam po 2 bohaterów w każdym klocku, tak że w 1ym rzędzie z ungorów jest tylko champion i można klockowi zadać tylko jedną ranę. Oczywiście mogą się również rozbiegać po stole jeśli zdecyduję, że tak będzie lepiej, zależy czy gram na gejowisko czy nie. Boki i tyły ungorów to wrażliwe podbrzusze rozpiski, ale od czego mam 8 oddziałów skirmisherów jak nie do odginania. Generalnie bohaterowie z rosnącą liczbą ataków to jest masakra, sam nie wierzyłem na początku gdy doombull samotnie wyrżnął 14 BG w 3 tury walki (i tylko dlatego tak dużo ze 1 tura to byl challenge) albo gdy sam sklepał keepera bez pomocy albo gdy gorbull z hełmem rozwalił bez problemu hydrę. Gonienie 1d6 to problem, ale od tego są rydwany/dżabongi i ewentualnie harpie. Poza tym demony nie uciekają 8) Gra się bardzo przyjemnie i szybko a cieszy to, że dwarfy wreszcie biję bez stresu czego chyba nigdy nie robiłem żadną armią. Co do imperium nie mam za bardzo jak ściągnąć tanków, będę musiał się zadowolić okrążaniem ich harpiami. Z demonami, DE i lizakami mogę powalczyć (a to najważniejsze), a jak uda się wygrać to w ogóle bomba. Generalnie ciężko jest z armiami które mają dostęp do unseen lurkera, ale magia ma tendencję do zawodzenia na szczęście, a bohater wypłający np. 10 ataków z S7 za 190 punktów rzadko zawodzi.

Nie mówcie, żebym brał caddiego bo nie, uparłem się :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Chce zobaczyc Twoja mine jak jakis defens magiczno-strzelniczy zjedzie Ci cala armie w 4tej turze.

ksuM
Falubaz

Może i tak, a może screen i klocki wsiąkną damage, magia i bolce nie dadzą rady ubić jabberów i harpii (puchar pomaga) zanim zaszarżuję, a bohaterowie wyskoczą z klocków w końcu i rozwalą w pytę oddziałów i będzie 12-8 dla mnie.

A co do miny... Mina będzie smutna.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2010, o 12:20 przez ksuM, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Optymizm to dobra rzecz ;)

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Ciekawa rozpiska i plan jej uzycia (chyba o czyms takim pisalem w roznych tematach ,ze bestie to chyba jedynie przy uzyci klocow i odwracaczy uwagi sa dobre).
A co gdyby dac byczka do gor herdu (im wziac add weapon i z frenzy maja A3 ,WS4 , z primal fury re-roll hit ,fakt ze na lipnej S3,ale jednak na podstawowe jednostki przeciwnika z A1 moze to byc spora przewaga) , lub tez byczek do special bestigor herd (S6 , A2,strike last ,primal fury) to chyba mozna latwo i szybko zwarzywic jakis klocek krasnali ;)
WFB playing since 1994

ksuM
Falubaz

Po pierwsze jednostki z primal fury tracą ją gdy zyskują frenzy od byków, a po drugie skąd ja mam niby wziąć punkty na bestigory...

I tak piechota nie walczą poza tym bo bohaterowie zajmują cały pierwszy szereg poza championem.

Co najwyżej mogę próbować 15 gorów zamiast 21 ungorów, zobaczę co lepsze jak potestuję więcej rozpiskę.
Ale myślę, że lepsze byłyby włócznie na ungorach, to jednak zawsze 10 ataków z drugiego rzędu a nie da się ich atakować :D

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

Dobra rozkmina !!!!

ja się zaraziłem tym optymizmem :)

jedyne co to na BP masz 4 unity lataczy

ODPOWIEDZ