Galeraia Lewego 9.03.2010
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Galeraia Lewego 9.03.2010
Postanowiłem, że wreszcie trzeba coś wstawić głównie, że minęło już tyle czasu.
Na początek sztandarowy imperium
mag imperium
i coś z nowej armii Space Marines "salamandra"
Porady jak zawsze mile widziane
Na początek sztandarowy imperium
mag imperium
i coś z nowej armii Space Marines "salamandra"
Porady jak zawsze mile widziane
Ostatnio zmieniony 9 mar 2010, o 16:48 przez lewy, łącznie zmieniany 2 razy.
No właśnie nie wiem jak tą ziemie zrobić do końca, a zielony jest, bo lubię jakoś ten kolor na figurkach.
Kolorystycznie trochę za ciemno jak dla mnie. Taką paletę zachowałbym dla Chaosu, Orków, Skavenów. Co do strony technicznej to jedna wielka uwaga: NADLEWKI! Popracuj z modelem zanim zaczniesz malowanie bo potem choć byś był drugim Michałem Aniołem, to nadlewki zepsują każde dzieło! To co jest na Marinsie powinieneś sobie postawić na półce jako przykład tego jak to nie powinno w przyszłości wyglądać. Kup sobie dobre pilniczki iglaki (z jak najdrobniejszym ziarnem), dobry nożyk i poświęć każdemu modelowi chwilę zanim zaczniesz go malować. Jak poczytasz tutoriale na sieci, to zauważysz, że większość ludzi spędza sporo czasu czyszcząc modele z nadlewek. Może trochę za ostro to napisałem, ale widać, że masz rękę do malowania i szkoda byłoby tracić fajny efekt przez takie niedoróbki.
Pozdrawiam
TT
Pozdrawiam
TT
Mmmm, salamandra, wspomnienia pierwszej zajawki 40K wracaja Jak dla mnie salamandry musza być jaśniejsi
A po co pilniczki, skoro nożem i tak wszystkie nadlewy usunie? A pilniki się szybko zapchają plastikiem. Lepiej dwa nożyki i jednemu zagiąć czubek, żeby nim sięgać w trudniej dostępne miejsca.TomaszT pisze:Kup sobie dobre pilniczki iglaki (z jak najdrobniejszym ziarnem), dobry nożyk i poświęć każdemu modelowi chwilę zanim zaczniesz go malować.
szczeże mówiąc nie wiem jak wy się dopatrujecie tych nadlewek na figurkach xD Ja kurde siedze patrze no i nie widze
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
na początek obsługa działka krasnoludzkiego
i wszyscy razem
na koniec wip konia generała imperium
Jak zawsze komentarze i porady mile widziane.
i wszyscy razem
na koniec wip konia generała imperium
Jak zawsze komentarze i porady mile widziane.
Maluj staranniej, bo mają srebrną na rękach, cielistą na wąsach i wąsiastą na toporze, czy co to tam jest.
Bardzo lubie takie mroczne klimaty ale krasnal z kulą wyszedł zbyt ciemny nawet dla mnie.Nadlewki nadal widoczne (niestety)pomimo starannego ustawienia aparatu prostopadle do linii podziału formy.Troszeczkę "powyjeżdżałeś" farbą,co zostało już zauważone przez poprzedników.Radziłbym zamalować "wyjazdy" i rozjaśnić skórę.
Ogólnie nie jest źle.
Ogólnie nie jest źle.
ten z kula IMO fajnie wyszedł - wygląda jak ubabrany prochem rozjaśnił bym nieco kolcza w kroku mu i buty troszke urozmaicił bo wyglądają jak ciągnięte 1 kolorem - podeszwe ciemna góre jasną , a karypel z wyciorem ... no cóż wygląda jak w zaawansowanym stadium zaciągu piwnego na co wskazuje kufelek rozjaśnij mu jape a nosa zostaw takiego bedzie fajny efekt, w sumie ciuszki jak na obsługantów ok upaprany efekt - zamieżony bądź nie IMO dobrze wygląda, co do leadera obsługi no on lekko za brudna ta brode ma metaliki czystsze bym zrobił w końcu to karyple lubujące metal \m/
ale co ja tam moge wiedzieć ja myszy choduje i je maluje w dodatku jak to żekła moja Kobietka
ale co ja tam moge wiedzieć ja myszy choduje i je maluje w dodatku jak to żekła moja Kobietka
Dzięki za rady. Jutro mam nadzieję, że znajdę dla nich chwilę żeby poprawić.
Poprawieni, mam nadzieję że choć trochę lepiej wyglądają