DE 2250
DE 2250
1 Supreme Sorceress @ 410 Pts
General; Magic Level 4
Focus Familiar [25]
Pearl of Infinite Bleakness [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Dark Pegasus @ [50] Pts
1 Sorceress @ 180 Pts
Magic Level 2
Lifetaker [30]
Tome of Furion [15]
1 Sorceress @ 165 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Biting Blade [5]
10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 110 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield
5 Dark Riders @ 92 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Dark Steed @ [0] Pts
5 Dark Riders @ 92 Pts
5 Dark Steed @ [0] Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
10 Shades @ 180 Pts
Great Weapon; Rptr Crossbow
10 Shades @ 346 Pts
1 Dark Elf Assassin @ [166] Pts
2ndWeapon
Rune of Khaine [25]
Cloak of Twilight [20]
Manbane [25]
2 Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts
4 Crew @ [0] Pts
Light Armour
4 Crew @ [0] Pts
Light Armour
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 82
Total Army Cost: 2250
Armia wygrała turniej w Świdniku (tajne rozpiski) ale po ciężkim boju z chaosem (helki są przegięte ) i leśniakami (partyzantka na partyzantkę...). Tak więc dwa remisy i masakra dla mnie na wampach którym wessało w pierwszej turze generała (totalny niefart przeciwnika, aż szkoda mi go było). Pierwotnie assasin był gwiazdkowcem, słabo się spisał chociaż to pewnie wina mojego nieogrania nim. Resztą jestem pozytywnie zaskoczony, trochę inne rzuty i na pewno pocisnąłbym więcej, ale teraz to mogę sobie pogdybać . Czy dałoby to radę na większych turniejach?
General; Magic Level 4
Focus Familiar [25]
Pearl of Infinite Bleakness [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Dark Pegasus @ [50] Pts
1 Sorceress @ 180 Pts
Magic Level 2
Lifetaker [30]
Tome of Furion [15]
1 Sorceress @ 165 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Biting Blade [5]
5 Dark Riders @ 92 Pts
5 Dark Steed @ [0] Pts
5 Dark Riders @ 92 Pts
5 Dark Steed @ [0] Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
10 Shades @ 180 Pts
10 Shades @ 346 Pts
1 Dark Elf Assassin @ [166] Pts
2ndWeapon
Rune of Khaine [25]
Cloak of Twilight [20]
Manbane [25]
4 Crew @ [0] Pts
Light Armour
4 Crew @ [0] Pts
Light Armour
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 82
Total Army Cost: 2250
Armia wygrała turniej w Świdniku (tajne rozpiski) ale po ciężkim boju z chaosem (helki są przegięte ) i leśniakami (partyzantka na partyzantkę...). Tak więc dwa remisy i masakra dla mnie na wampach którym wessało w pierwszej turze generała (totalny niefart przeciwnika, aż szkoda mi go było). Pierwotnie assasin był gwiazdkowcem, słabo się spisał chociaż to pewnie wina mojego nieogrania nim. Resztą jestem pozytywnie zaskoczony, trochę inne rzuty i na pewno pocisnąłbym więcej, ale teraz to mogę sobie pogdybać . Czy dałoby to radę na większych turniejach?
Dla BekiKorhil pisze:po co czarodziejce bitting blade?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Kocoń, pierdoło, jesteś subtelny jak piła tarczowaCaptain Kocoń pisze:gdzie jest świdnik xD???
http://www.zumi.pl/namapie.html?Submit= ... =%B6widnik
TU jest Świdnik
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- krzychuŻul
- "Nie jestem powergamerem"
Yudokuno pisze:Kocoń, pierdoło, jesteś subtelny jak piła tarczowaCaptain Kocoń pisze:gdzie jest świdnik xD???
http://www.zumi.pl/namapie.html?Submit= ... =%B6widnik
TU jest Świdnik
a tak to moim zdaniem wywal jednych kuszoli , bolce i zmniejsz shadsow do 8 - tyle styknie a gwiazdki sa wpozadku
brak kontry moze Cie boli
-
- Mudżahedin
ta subtelność to moja najwieksza zaleta
Czyli jak widać masz ich bardzo dużo
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
-
- Mudżahedin
proste nie???GarG pisze:Czyli jak widać masz ich bardzo dużo
Co do rozpy to nie ma fegeraich a tak naprawde ostatnio wszystko wygrywa sie w CC
Imho bsb z pendantem > assassin. Nie masz zadnej kontry. 2 oddzialy kusz to chyba strata 110 punktow. Chyba, ze nie przeszkadzaja ci wyniki miedzy 10-10 i 14-6. To, ze wygrales turniej remisujac z WE i WoCh, ktore przy tej rozpie powinines rozbijac 13-14 i wygrywajac z VC, bo stracil generala w 1 turze, nie znaczy, ze ta rozpiska czyni cuda. Naprawde pomysl nad jakas kontra. Gwardia jest fest. Szczegolnie vs vc/demony.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Więc po kolei:
- mieczyk na magusce, owszem tylko dla jaj chociaż można championa na kuszolach za to dać
- helki są gięte bo są dużym celem i mi zdjęły lordzice w pierwszej turze (mój błąd wystawienia, wtedy nie wiedziałem jeszcze że widzą nad moimi oddziałami a w sumie i tak nie miałbym gdzie jej schować, co zabawniejsze to był chyba jedyny strzał w ciągu całej gry który trafił w cokolwiek )
- założenie rozpy: full strzelania, wszystko co nie ma bełtów na wyposażeniu jakoś do mnie nie trafia, po prostu lubię tak grać w tej konfiguracji
- kontry owszem brak, ale nie odczuwam tego specjalnie, shady nie miały okazji pokazać na co ich stać z GW i chociaż wiem, że knechtów chaosu tym nie położę to na lżejsze cele są bardzo wporzo zwłaszcza z assasinem
- rozpa z założenia nie musi być PG, u nas w klubie brak takowych armii i rozp coby na 2+ wygrywały z bazy, ogólnie bardziej funowo niż hardcore
- bsb z pendantem jak najbardziej, ale wtedy musiałbym przyciąć magie, a tego bym chciał uniknąć
- 2 x kuszole są klimatyczni
- co do szacowanego wyniku 13/14, byłoby tak gdyby nie kilka rzutów, wiadomo kostkologia momentami była przeciwko mnie (ucieczka z paniki shadów z maguską i assasinem w środku była bolesna)
- z założenia jest tak, że albo ja zastrzelę przeciwnika zanim do mnie dobiegnie, albo on zrobi ze mnie krwawą papkę
Dodam, że bardzo spodobała mi się duża kuźnia na do widzenia z chaosem, która zdjęła 5 z 6 knightów w ostatniej turze dzięki czemu wyciągłem ten remis (shady dobiły ostatniego) .
Wampiry i tak bym rozjechał, nawet gdyby genio się nie wysadził - w drugiej turze oprócz ghuli, których nie mógł przeciwnik wskrzesić odbijając się od mojej antymagii, wagon knechtów został zanihilowany ostrzałem tak samo jak jeden z dwóch black coachy. No ale wiadomo, że różnica w dużych punktach zapewne by była (19/18:1/2 nie mniej)
Poza tym wielki szacunek dla całej ekipy, zabawa była świetna, a walki zajadłe
- mieczyk na magusce, owszem tylko dla jaj chociaż można championa na kuszolach za to dać
- helki są gięte bo są dużym celem i mi zdjęły lordzice w pierwszej turze (mój błąd wystawienia, wtedy nie wiedziałem jeszcze że widzą nad moimi oddziałami a w sumie i tak nie miałbym gdzie jej schować, co zabawniejsze to był chyba jedyny strzał w ciągu całej gry który trafił w cokolwiek )
- założenie rozpy: full strzelania, wszystko co nie ma bełtów na wyposażeniu jakoś do mnie nie trafia, po prostu lubię tak grać w tej konfiguracji
- kontry owszem brak, ale nie odczuwam tego specjalnie, shady nie miały okazji pokazać na co ich stać z GW i chociaż wiem, że knechtów chaosu tym nie położę to na lżejsze cele są bardzo wporzo zwłaszcza z assasinem
- rozpa z założenia nie musi być PG, u nas w klubie brak takowych armii i rozp coby na 2+ wygrywały z bazy, ogólnie bardziej funowo niż hardcore
- bsb z pendantem jak najbardziej, ale wtedy musiałbym przyciąć magie, a tego bym chciał uniknąć
- 2 x kuszole są klimatyczni
- co do szacowanego wyniku 13/14, byłoby tak gdyby nie kilka rzutów, wiadomo kostkologia momentami była przeciwko mnie (ucieczka z paniki shadów z maguską i assasinem w środku była bolesna)
- z założenia jest tak, że albo ja zastrzelę przeciwnika zanim do mnie dobiegnie, albo on zrobi ze mnie krwawą papkę
Dodam, że bardzo spodobała mi się duża kuźnia na do widzenia z chaosem, która zdjęła 5 z 6 knightów w ostatniej turze dzięki czemu wyciągłem ten remis (shady dobiły ostatniego) .
Wampiry i tak bym rozjechał, nawet gdyby genio się nie wysadził - w drugiej turze oprócz ghuli, których nie mógł przeciwnik wskrzesić odbijając się od mojej antymagii, wagon knechtów został zanihilowany ostrzałem tak samo jak jeden z dwóch black coachy. No ale wiadomo, że różnica w dużych punktach zapewne by była (19/18:1/2 nie mniej)
Poza tym wielki szacunek dla całej ekipy, zabawa była świetna, a walki zajadłe