Flame Canon
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Flame Canon
Właśnie sie zastanawiam jaki wziąć drugi rare obok organki na chelenger w Lublinie (zasady euro max jeden taki sam rare) i zastanawiam sie nad wyborem flame canona grałem nim ze 2 razy ale tylko dla tego że nie mam jego figurki S5 D3woundów dość duże pole rażenia,wzbudzanie paniki od zabicia jednego modelu ,magiczne ataki są dośc ciekawe ..........na skinki i driady w sam raz ,a wy?? wystawicie go czasem jakie macie z nim doświadczenia ?? co byście mi doradzili ??
Pozdro
Pozdro
ale mam już do walki 10 minersów 20 hamków 20 longów 2x 20 wariorsów więc do walki mam sporo ...............mam 2 klopki i jedną organke ..................i przydało by sie coś jeszcze do eksterminacji wroga zanim do mnie dojdzie hehe
-
- "Nie jestem powergamerem"
flame jest prawie jak imperialna rakienica-jak trafi dobrze w regiment i sporo go przykryje to robi rzeznie-ale niestety ciezko nim dobrze trafic (zawsze jakis dziki dorzut mi wypada nie wiem czemu )
- Shakin' Dudi
- Masakrator
albo cos z DoW , albo Gyrosa bo figurki ładnie pomalowanej nie znajdziesz a zresztą Flame jest tak byczy ze nie uda ci sie go ustawic w taki sposob aby nie dalo sie w niego zaszarzowac (no chyba ze jeszcze bardziej sie napocisz).
Moze Mountain Rangers?
Moze Mountain Rangers?
Flame to rare którego brałem x2 w starej książce i mi sie osobiście sprawdzał ... teraz jednak organ stał się lepszy głównie ze względu na cene. Czy żyrosa czy flama to zależy zastosowanie żyro ? Proste skoro masz klocki to żyro będzie do gonienia iłapania ewentualnych uciekinierów. Mi tam się żyro zawsze sprawdza tzn 85% przypadków się zwróci lub pozwoli na działanie takie w którym inne oddziały zarobią na siebie
Ja też bym żyrka doradzał, cięzko się tym nauczyć grać ale pojedyńczych magów można ścigać, przeszkadzać, odwracać przeciwnikowi klocki ucieczką i co najważniejsze wyłapywać uciekających wrogów... Do Flama trza mieć szczęście do żyra umiejętności, jak kto woli...
Ja do flame cannona mam złe nastawienie. We wszystkich walkach jakich go wystawiłem mi wybuchał . Teraz używam tylko żyrków.
FC jest niebezpieczniejszy niz organki IMO.
-
- Powergamer Rozpiskowy
Nawet gdyby by niebezpieczniejszy nie jest taki uniwersalny... Flame Cannonem np. tylu skirmisherow nie sciagniesz
A ja ostatnio zaczołem wystawiać malakaia nieźle kosi według mnie lepiej niż organki ma dalszy zasięg i nie muszę się martwić o kostki nie rozsypie się przy pechowym rzucie co najwyżej nie trafię. Fakt na charcowników się nie sprawdza ale na nich są gromowładni.
-
- "Nie jestem powergamerem"
kosi, ale piechotę, też nim grałem, ale organki są bardziej uniwersalne teraz, A co do żyrosa to Gogol na racje dobrze używany żyros spłaci się w 85% minimalnie. Uwielbiam grac żyrosem, daje dużo zabawy w grze kiedy mogę sobie coś u Kraśków przesunąć aż na 20" poza tym mam sentyment bo jest to moja 1 maszyna w armi...
pzdr
pzdr
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum
Ale Malakaia to chyba tylko w rozpisce Karak Kadrin można wystawiać. A jeśli już to raczej w bitwach z kumplami jeśli wyrażą zgodę. Tak mi się wydaje .kanti pisze:A ja ostatnio zaczołem wystawiać malakaia nieźle kosi według mnie lepiej niż organki ma dalszy zasięg i nie muszę się martwić o kostki nie rozsypie się przy pechowym rzucie co najwyżej nie trafię. Fakt na charcowników się nie sprawdza ale na nich są gromowładni.
Ja kiedys probowalem i moja rozpa wygladala mnie wiecej tak: Kowadlo, bsb, rangersi, 20 warriorow, 10 warriorow, dwie 15 minerow; Dragon slayer, 15 slayerow, 2 zyrosy i bardzo smiesznie sie gralo...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Podobnie kiedyś zagrałem z Robertem Faberem i jego Bretonią - i nie było mu do śmiechu Żyrki stanowiłu klucz do sukcesuCeledor11 pisze:Ja kiedys probowalem i moja rozpa wygladala mnie wiecej tak: Kowadlo, bsb, rangersi, 20 warriorow, 10 warriorow, dwie 15 minerow; Dragon slayer, 15 slayerow, 2 zyrosy i bardzo smiesznie sie gralo...