Unnamed2600 Pts - Vampire Counts Army
1 Vampire Lord @ 455.0 Pts
General; Magic Level 3
The Master: Summon Ghouls [15.0]
The Arkayne: Master of the Black Arts [50.0]
The Arkayne: Forbidden Lore [35.0]
Biting Blade [5.0]
Helm of Commandment [30.0]
Flayed Hauberk [25.0]
Dispel Scroll [25.0]
Opal Amulet [15.0]
1 Wight King @ 207.0 Pts
Battle Standard Bearer; Barding; Lance; Heavy armour; Shield
The Flag of Blood Keep [75.0]
1 Skeletal steed @ [0.0] Pts
1 Wight King @ 145.0 Pts
Barding; Heavy armour; Shield
Sword of Kings [25.0]
Dragonhelm [10.0]
Obsidian Trinket [15.0]
1 Skeletal steed @ [0.0] Pts
1 Vampire @ 190.0 Pts
Magic Level 1
The Arkayne: Forbidden Lore [35.0]
Power Scroll [35.0]
Ironcurse Icon [5.0]
The Master: Lord of the Dead [15.0]
1 Necromancer @ 105.0 Pts
Magic Level 1; Necromancy; Knows 1 Necro Spell
Feedback Scroll [50.0]
24 Crypt Ghouls (ghast) @ 200.0 Pts
20 Skeleton Warriors @ 205.0 Pts
Light Armour; Shield; FCG
War Banner [25.0]
30 Crypt Ghouls (ghast) @ 248.0 Pts
14 Black Knights @ 469.0 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; champion
Banner of the Barrows [45.0]
1 Black Coach @ 200.0 Pts
#Evocation of Death [0.0]
1 Varghulf @ 175.0 Pts
Models in Army: 87
Total Army Cost: 2599.0
Co o tym myślicie? ... nie wiem czy bitting blade kosztuje 5 czy 10. Zamiast necrosa i 2 BK moge wstawic warghulfa. Ale myślę że ten feedback scroll jest fajny
VC 2600 (8ed.)
Ja uważam, że feedback scroll nie jest taki fajny , czar wchodzi a Ty musisz jeszcze wykonać wound`owanie na 5+.
Wolałbym tego vargulfa już, szczególnie, że oprócz feedbacka necro jest bezużyteczny.
Wolałbym tego vargulfa już, szczególnie, że oprócz feedbacka necro jest bezużyteczny.
No tak, ale np Jak jakiś duży mag rzuca z 5 kości to już na jego miejscu bym się bał i feedback scroll by się zwrócił. A na lorda generała VC to już szczególnie
Ale w sumie masz chyba rację, lepiej warga dać tylko patrząc jak teraz szybko może on zejść z czarów to troche przeraża ;/
A i Sprubuje grać inaczej (nie na GG tylko BK) jak zresztą widać w rozpie. Można tak dopakować magia ten klocek że będzie na prawdę ciężki do zabicia i będzie robił miazgę - szczególnie jak wezmę beasta (są tam 3 czary, które mogę rzucać na oddział, a szczególnie podoba mi się ten na charakterów z +3S +3A - rzucając ten czar na wight kinga z 5+ KB robi on wtedy niezłą sieczkę.
W dodatku mam 4+ ward na ranged ataki i 1 magic resist tak więc magia/strzelanie jakoś mi nie robią za bardzo.
ws7 przekazywany myślę że i tak wystarcza bo praktycznie większosc rzeczy bede trafial na 3+ a z bannerem na 2+
oczywiście mam jeszcze maga samobójcę, który będzie rzucał jeszcze groźniejsze czary z innego lore'a
Ale w sumie masz chyba rację, lepiej warga dać tylko patrząc jak teraz szybko może on zejść z czarów to troche przeraża ;/
A i Sprubuje grać inaczej (nie na GG tylko BK) jak zresztą widać w rozpie. Można tak dopakować magia ten klocek że będzie na prawdę ciężki do zabicia i będzie robił miazgę - szczególnie jak wezmę beasta (są tam 3 czary, które mogę rzucać na oddział, a szczególnie podoba mi się ten na charakterów z +3S +3A - rzucając ten czar na wight kinga z 5+ KB robi on wtedy niezłą sieczkę.
W dodatku mam 4+ ward na ranged ataki i 1 magic resist tak więc magia/strzelanie jakoś mi nie robią za bardzo.
ws7 przekazywany myślę że i tak wystarcza bo praktycznie większosc rzeczy bede trafial na 3+ a z bannerem na 2+
oczywiście mam jeszcze maga samobójcę, który będzie rzucał jeszcze groźniejsze czary z innego lore'a
tak super ale pamiętaj że jak wpadniesz w oddział i go w 1 turze nie zbreakujesz to dostaniesz inne klocki na bok i sie sypniesz a niewiele oddziałów przejedziesz bo one mają sttedfasta no nie? czyli stabborn i sobie postoisz a gwardia jedzie wszystko 30 ataków na 2+ i 2+
BK są nieżli jako pomoc dla gwradi w liczbie 5 z banner of hellfire i vampirem dread knight/wghight kinga na koniku z lancą ale nie jako oddział najbardziej się pchający w combat
wpadasz w 75 clanratów z dzwonkiem i co?
albo wpadasz w 36 white lionów i oni się pokroją
BK może rozwalą 50 night goblinów z BSB ale nie jestem pewien
no i najważniejsze że wskrzeszasz ich po 1 modelu a nie d6
widzisz różnice między:
d6 a 1
lub
3d6 a 3????
BK są nieżli jako pomoc dla gwradi w liczbie 5 z banner of hellfire i vampirem dread knight/wghight kinga na koniku z lancą ale nie jako oddział najbardziej się pchający w combat
wpadasz w 75 clanratów z dzwonkiem i co?
albo wpadasz w 36 white lionów i oni się pokroją
BK może rozwalą 50 night goblinów z BSB ale nie jestem pewien
no i najważniejsze że wskrzeszasz ich po 1 modelu a nie d6
widzisz różnice między:
d6 a 1
lub
3d6 a 3????
Po kilku bitwach widzę że jeden BC się nie sprawdza.Drwal pisze:1 Black Coach @ 200.0 Pts
#Evocation of Death [0.0]
Strasznie szybko się ładuję, apotem tylko kości kradnie.
IMO dwa albo żaden.
Jeżeli chcesz grać na kawie to proponuje Blood'ów.Drwal pisze:14 Black Knights @ 469.0 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; champion
Banner of the Barrows [45.0]
Tylko w tedy generała musisz złożyć klepacza na koniu z blood drinkerem.
BK są dużo gorsi od nich.
Wszelkie testy siły, inicjatywy itd. strasznie ich bolą.
Siła przebicia jest kosmiczna. Dajesz im RBoS i anihilują co popadnie.
@ Jarekk
Tylko, że gwardia bije ostatnia bo ma dwuraki. Nie przemawia jak dla mnie u nich to, że chcąc mieć dwuraki muszą wywalić shielda i przez to są bardzo podatni na strzelanie ze zwykłych rzeczy.
eliah91
wg mnie duzy oddzial bloodow sie nie oplaca bo z tylnego rzedu i tak mają tylko 1 atak a na strzelanie sa podatni tak samo na BK. Co do black coacha to musze sam zobaczyc czy rzeczywiscie sie nie sprawdza.
A sttedfast, no cóż... i tak wyjdzie ograniczenie, że stubborn na swoim Ld, a zawsze mozna takie klocki zmiekczyc magia zanim sie w nie wpadnie
Tylko, że gwardia bije ostatnia bo ma dwuraki. Nie przemawia jak dla mnie u nich to, że chcąc mieć dwuraki muszą wywalić shielda i przez to są bardzo podatni na strzelanie ze zwykłych rzeczy.
eliah91
wg mnie duzy oddzial bloodow sie nie oplaca bo z tylnego rzedu i tak mają tylko 1 atak a na strzelanie sa podatni tak samo na BK. Co do black coacha to musze sam zobaczyc czy rzeczywiscie sie nie sprawdza.
A sttedfast, no cóż... i tak wyjdzie ograniczenie, że stubborn na swoim Ld, a zawsze mozna takie klocki zmiekczyc magia zanim sie w nie wpadnie
Sasza pisze:Ja uważam, że feedback scroll nie jest taki fajny , czar wchodzi a Ty musisz jeszcze wykonać wound`owanie na 5+.
Co Ty gadasz??
Chyba nie grałeś z DE gdzie duża Lordówka bierze sobie 8 kostek i ciska Ci słoneczko w oddziały.
Dzięki feedbackowi ograniczasz magie przeciwnika.
Dokładnie.Smiechu pisze:Sasza pisze:Ja uważam, że feedback scroll nie jest taki fajny , czar wchodzi a Ty musisz jeszcze wykonać wound`owanie na 5+.
Co Ty gadasz??
Chyba nie grałeś z DE gdzie duża Lordówka bierze sobie 8 kostek i ciska Ci słoneczko w oddziały.
W dwóch bitwach ściągnąłem dwóch magów 4 levelowych...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Ograniczasz magie przeciwnika, z tym, że czar wchodzi...Smiechu pisze:Sasza pisze:Ja uważam, że feedback scroll nie jest taki fajny , czar wchodzi a Ty musisz jeszcze wykonać wound`owanie na 5+.
Co Ty gadasz??
Musisz założyć że przeciwnik jest na tyle głupi aby rzucać większa ilością kości wiedząc że posiadasz feedback scroll...
jak powiedziałem to moje zdanie, zobaczymy ile osób będzie używać ten przedmiot -sam jestem ciekaw